به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ اگرچه توطئه محور عربی ـ غربی برای به زانو درآوردن سوریه ادامه دارد، اما به نظر می رسد که مقاومت دولت سوریه ، حمایت مردم از بشار اسد و عزم او برای انجام اصلاحات سرانجام امریکا را وادار به عقب نشینی کند.
آنچه در پیش رو دارید گزارشی است از تحولات سوریه در دو روز گذشته:
ــ محاصره عناصر مسلح در سوریه
ارتش سوریه با ورود به منطقه "باباعمرو" در شهر "حمص"، عناصر مسلح مستقر در این منطقه را محاصره کرد.
نیروهای ارتش سوریه از چهار جهت وارد منطقه "باباعمرو" در شهر حمص شدند، و عناصر مسلح را که در این منطقه مستقر هستند، تحت محاصره قرار دادند.
بر اساس این گزارش، بیش از 200 تن از عناصر مسلح در درگیری با نیروهای ارتش کشته و یا مجروح شدند.
در این درگیری ها 7 تن از سربازان ارتش سوریه نیز کشته شدند.
در استان ادلب نیز نیروهای ارتش 27 تن از عناصر مسلح را کشتند و 25 نفر دیگر را دستگیر کردند.
همچنین در جریان عملیات نیروهای ارتش در روستاهای "بلشون"، "ابلین"، و "ابدیتا"، فرمانده عناصر مسلح موسوم به "مؤید الضبع" دستگیر شد.
از سوی دیگر منابع رسمی سوری از تسلیم شدن شماری از عناصر مسلح خبر دادند.
ــ لبنان: در کنفرانس «دوستان سوریه» حاضر نمیشویم
وزیر خارجه لبنان با اشاره به اینکه لبنان در تصمیمها و تحریمهای عربی علیه سوریه وارد نمی شود، تاکید کرد که این کشور در کنفرانس ضد سوری دوستان سوریه نیز شرکت نخواهد کرد.
" عدنان منصور" وزیر خارجه لبنان تاکید کرد : لبنان که خود را از حوادث سوریه دور نگه می دارد، از تصمیمات عربی که علیه سوریه اتخاذ می شود نیز دوری می کند، بویژه تصمیم اخیری که در 12 فوریه کنونی در راستای قطع مناسبات اقتصای و دیپلماتیک با سوریه اتخاذ شده است.
وی تاکید کرد که همگرایی وی با این سیاست باعث می شود که این کشور در کنفرانس بین المللی دوستان سوریه که در 24 ماه جاری میلادی در تونس برگزار می شود نیز شرکت نکند، منصور البته تصریح کرد که دعوتنامه ای را برای شرکت در این نشست از سوی رفیق عبدالسلام وزیر خارجه تونس دریافت کرده است.
منصور ابراز داشت: ما مواضع خود را به صورت روزانه تغییر نمی دهیم، موضع صریح ما این است که در اتفاقات سوریه و امور داخلی این کشور دخالت نمی کنیم. وی از تمام کسانی که در سوریه دخالت می کنند خواست تا به صراحت بگویند که در سوریه چه می خواهند.
وی تاکید کرد که سیاست دور نگه داشتن لبنان از اوضاع سوریه موضع رسمی این کشور است، نه موضع شخص وی. همین موضع نیز می تواند منافع عالی لبنان را تامین کند.
ــ قانون اساسی جدید سوریه زمینه را برای مشارکت سیاسی واقعی فراهم میکند
عضو کمیته اصلاح قانون اساسی جدید سوریه تاکید کرد قانون اساسی جدید خواستههای ملت را پاسخ میدهد و زمینه را برای مشارکت سیاسی واقعی فراهم میکند.
"محمد خیر عکام" عضو کمیته اصلاح قانون اساسی جدید سوریه در دمشق به بررسی پیشنویس قانون اساسی جدید سوریه، مفاد مهم این قانون و نقش حزب بعث در حیات سیاسی آینده این کشور پرداخت.
این عضو کمیته اصلاح قانون اساسی جدید با اشاره به ویژگیهای ممتاز این قانون تاکید کرد قانون جدید همه خواستههای ملت را پاسخ میدهد و همه آنچه را برای ثبات سیاسی اجتماعی اقتصادی و اجتماعی سوریه لازم است فراهم میکند و سخن از اصل عدالت اجتماعی محتوای اصلی دیدگاه اقتصادی در قانون اساسی است.
محمد خیر عکام با اشاره به دسیسهچینی غرب برای نابودی سوریه به عنوان محور حامی مقاومت در منطقه گفت این کشورها از ایجاد اصلاحات در سوریه راضی نیستند چون این کشور در برابر رژیم غاصب صهیونیستی ایستاده است و موضوع اساسی در حمایت از مقاومتهای عربی اتخاذ کرده است.
عضو کمیته قانون اساسی سوریه تاکید کرد اکثر مردم سوریه در ۲۶ ماه جاری به قانون اساسی جدید رای میدهند.
ــ ارتقاي جايگاه زنان در قانون جديد سوريه
سمينارها و سخنراني ها براي معرفي پيش نويس قانون اساسي جديد سوريه و تشريح مفاد آن همزمان با انتظار مردم سوريه براي فرا رسيدن زمان برگزاري همه پرسي درباره اين پيش نويس (7 اسفند) ادامه دارد.
زنان نقش قابل توجهي در اين سمينارها و سخنراني ها دارند بويژه كه ماده 45 پيش نويس قانون جديد از محدوديت ها براي زنان كاسته است زيرا در آن بر مساوات بين زنان و مردان در حقوق شهروندي تاكيد شده است.
"خلف المفتاح" تحليلگر سياسي سوري در این باره گفت: در پيش نويس جديد قانون اساسي سوريه دستاوردهايي كه زنان در قوانين اساسي گذشته كسب كردند، تقويت شده است به گونه اي كه اين پيش نويس زنان را شريك زندگي، محور فرايند توسعه و روند سياسي و دموكراتيك قرار داده است و در نتيجه جايگاه آنها را قوت بخشيده است.
ــ راه حل سیاسی هنوز بهترین گزینه در سوریه است
سخنگوی کاخ سفید در واکنش به درخواست دو سناتور آمریکایی برای تجهیز مخالفین سوری راه حل سیاسی را بهترین گزینه در این کشور معرفی کرد.
"جی کارنی" گفت: با وجود درخواست برخی از سناتورهای آمریکایی برای مجهز کردن مخالیفن سوری، دولت باراک اوباما هنوز معتقد است که راه حل سیاسی بهترین گزینه برای حل بحران سوریه است.
وی افزود: به دنبال اقدام نظامی در سوریه که به مجهز کردن بیشتر مخالفین کمک کند، نیستیم زیرا این اقدام باعث شد تا این کشور در مسیری خطرناک حرکت کند.
کارنی گفت: اما در صورتی که جامعه بین الملل درآینده تصمیمات دیگری را اتخاذ کند ازآن حمایت می کنیم و به نظرم هنوز فرصت برای انتقال فرآیند دموکراتیک در سوریه جود دارد.
اظهارات کارنی پس از آن مطرح شد که "جان مک کین" از ایالت آریزونا و "لیندسی گراهام" از ایالت کارولینای جنوبی 30 بهمن ماه با صراحت اعلام کردند که گروههای مخالف سوری باید مورد حمایت تسلیحاتی آمریکا قرار گیرند.
ــ پیشنهاد ایران برای حل بحران سوریه
مشاور رئیس مجلس و قائم مقام اسبق وزیر امور خارجه با اشاره به مسائل به وجود آمده در سوریه گفت: طراحی نقشه راه توسط برخی کشورها از جمله ایران و ترکیه می تواند این مشکل را برطرف کند.
" حسین شیخ الاسلام" سفیر پیشین ایران در سوریه گفت: بشار اسد آمادگی دارد که طرحها را بررسی کند، ما با دولت بشار نزدیک هستیم و بشار اگر قولی میدهد اجرا میکند ،باید طرفی هم که بتواند قول معارضین سوریه را تضمین کند باشد که این طرف میتواند اخوان المسلمین مصر یا ترکیه باشد که هر قولی که معارضین بدهند عملی شود تا بنشینیم ببینیم چطور در سوریه از وضع موجود به وضع مطلوب برسیم و یک نقشه راهی طراحی شود که آنچه که باید دولت سوریه اجرا کند ما تضمین کنیم و آنچه را که معارضین باید انجام دهند طرف چهارم تضمین بدهد تا نقشه راه به نتیجه برسد.
پیشنهاد ایران برای حل بحران سوریه
۱۳۹۰/۱۲/۳