نسخه چاپی

نماینده بجنورد در گفتگو با نما:

باید مستقل از كنگره تصمیم بگیریم

عکس خبري -بايد مستقل از کنگره تصميم بگيريم

قاسم جعفری گفت: ما باید مستقل تصمیم بگیریم و بررسی‌های‌مان را داشته باشیم. اگر توافق به‌نفع ما است انفعالی برخورد نخواهیم كرد. یعنی آنچه كه مصالح استراتژیك ملت و نظام و منویات رهبری معظم را تامین می‌كند و به‌نفع ملت است ما باید آن‌گونه تصمیم بگیریم.

امیر زینلی  - به گزارش نما ،مجلس شورای اسلامی ایران، در حال حاضر وظیفه ای مهم بر عهده دارد. این که با دقت و وسواس فراوان، توافقنامه را بررسی کند تا منافع ملی مردم ایران تأمین شود. و این که مجلس ما نباید منفعل عمل کندو منتظر واکنش کنگره آمریکا بماند. در گفتگو با قاسم جعفری، نماینده بجنورد به بررسی این موضوع پرداخته ایم.


به نظر شما آیا این احتمال وجود دارد که کنگره آمریکا توافق‌نامه را رد کند؟
مشکل آمریکایی‌ها با ما مشکل هسته‌ای نیست. آنها با ما مشکل زیربنایی دارند. کما اینکه غربی‌ها این‌گونه‌اند. منتهی غربی‌ها بیشتر گرفتار آمریکا هستند، شاید خودشان خیلی این‌طور نباشند. اروپایی‌ها ممکن است خیلی جدی نباشند؛ اما مجبورند از آمریکایی‌ها تبعیت کنند. آمریکایی‌ها هم دنبال بحث رژیم نامشروع صهیونیستی هستند. به‌خاطر لابی‌هایی که در آنجا وجود دارد آنها راضی هستند خسارت‌های فراوان‌تری بدهند؛ اما اندیشه انقلاب اسلامی و ملتی مثل ملت ایران دوباره ایجاد نشود.


یعنی به نظر شما منافع اقتصادی برای آنها مهم نیست؟
شما ببینید مگر آمریکایی‌ها در عراق سود اقتصادی بردند؟ بسیار بیشتر از آنکه منتفع شوند هزینه کردند؛ اما به‌دنبال مسائل دیگری هستند. لذا آمریکایی‌ها فقط بحث اقتصادی را ندارند. مشکل آنها با ما بیشتر اساسی و اعتقادی و بن‌مایه‌ای است. دنبال این هستند که برای این مسئله هزینه هم کنند. مگر اینکه اقتصاد را هم بتوانند برای تسلیم‌کردن ملت ایران به‌کار بگیرند که این بحث دیگری است. به‌نظر می‌رسد بحث‌های اقتصادی گرچه برای‌شان مهم است؛ اما نسبت‌به ایرانی که فکر می‌کنند بعد از انقلاب اسلامی، بیداری امت‌ها زیر سر ایران بوده است و ایران بوده که باعث شده تمدن ادعایی آمریکایی این‌گونه فروپاشی کند و سیر نزولی پیدا کند، کینه‌ها و دشمنی‌های‌شان خیلی ریشه‌ای‌تر از این مسائل باشد. یک زمانی بود آقایی که وزیر دفاع‌شان بود، خیلی با صراحت گفت ریشه ملت ایران را باید خشک کنیم. معلوم می‌شود خیلی برای‌شان اقتصادی نیست؛ اما نگران هم‌پیمانان و مزدوران خودشان در منطقه هستند. لذا فروپاشی عربستان سعودی که سود سرشار اقتصادی برای‌شان دارد برای آمریکا خطرناک است. به‌خاطر همین سعی می‌کنند ایران‌هراسی را القا کنند. چون این توافق می‌تواند ضربه بزرگی به مزدوران آنها در منطقه باشد. اگر ایران‌هراسی را نتوانند جا بیندازند قطعا منجر به این می‌شود طاغوت قارون عربستان و به تبع آن اذنابشان دچار زلزله و از هم‌گسیختگی شوند. لذا از نظر اقتصادی هم می‌تواند ضرر کنند. جامعه جهانی به‌گونه‌ای به آمریکایی‌ها تحمیل کرد که این توافق را بپذیرند. لذا یکی دوبار هم زیر میز زدند و تلاش‌شان را برای برهم‌زدن توافق کردند. فکر می‌کنم این تاثیرگذار بود. راهبرهای داهیانه رهبر معظم انقلاب و قاطعیتی که نشان دادند باعث شد که تیم مذاکره‌کننده با قدرت در میدان بماند. چون آمریکایی‌ها بدشان نمی‌آمد که گناه را به دوش ایران بیندازند تا این اتفاق نیافتد.


در صورت مخالفت کنگره آمریکا مجلس ما چه خواهد کرد؟
ما باید مستقل تصمیم بگیریم و بررسی‌های‌مان را داشته باشیم. اگر توافق به‌نفع ما است انفعالی برخورد نخواهیم کرد. یعنی آنچه که مصالح استراتژیک ملت و نظام و منویات رهبری معظم را تامین می‌کند و به‌نفع ملت است ما باید آن‌گونه تصمیم بگیریم. این است که اگر خیلی انفعالی برخورد کنیم که اگر آنها مخالفت کنند ما هم مخالفت کنیم نه، ما براساس مصالح عمل می‌کنیم. چون من متن را دقیق ندیدم؛ ولی اگر خطوط ترسیمی رهبر معظم انقلاب در آن حفظ شده باشد، حتما مجلس و همچنین شورای عالی امنیت ملی باید مستقلا به‌صورت ایجابی تصمیم بگیرند. مهم نیست که کنگره تحت لابی‌های صهیونیستی با نگاه‌هایی که برای منافع نامشروع‌شان  چه در عرصه بین‌الملل و چه در سطح منطقه دارند آنها چه تصمیمی می‌گیرند ما اتفاقا باید تصمیم درستی را برای ملت‌ خودمان بگیریم تا وجدان‌های بیدار هم بدانند که این ملت با نگاه تمدنی خودش وارد میدان شده است.


۱۳۹۴/۴/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...