امروز سالروز تولد آیت الله جنتی است و آیت الله احمد جنتی ۸۵ ساله شد.
از قدیمی های انقلاب است و همچنین مبارزی شجاع و دلیر. سپر بلای رهبری بود از اول. با همه توهین ها و تهمت ها و نسبتهای دروغ، باز هم پای ولایت ماند که ماند. هیچکس ندید او را که هر شب مراسمات حسینیه امام از کنار دست آقا تکان نخورد و باز هم ماند. هیچ کس از او به خاطر خدماتش حمایت نکرد و او هم این انتظار را نداشت و باز هم ماند. اما با این همه، چه حالی میدهد یار بی یار ره بر بودن.
به گزارش رجا، پیرمرد آسمانی ما که خار چشم دشمنان و ضد انقلاب است و مایه دلگرمی و قوت قلب دوستان انقلاب اسلامی، بهطوری که در ماههای گذشته بهطور سازماندهی شده در پیامکها علیه او اهانتهایی رد و بدل میشود، به کوری چشم استکبار و این دشمنان نادان، امروز سوم اسفند سال ۱۳۹۰، هشتاد و پنج ساله شد.
ویکی پدیا زندگینامه ایشان را این گونه روایت کرده است:
احمد جنتی، (زادهٔ ۳ اسفند ۱۳۰۵) عضو فقها و دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران است.جنتی از دوره اول شورای نگهبان در سال ۱۳۵۹ به عنوان عضو فقهای این نهاد منصوب شد و از سال ۱۳۷۱ دبیری شورا را برعهده داشتهاست. او در سال ۱۳۸۶ در انتخابات ریاست مجلس خبرگان از اکبر هاشمی رفسنجانی شکست خورد.
تولد و تحصیل
وی در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۰۵ در روستای لادان (اینک محلۀ لادان واقع در خیابان کُهندژ) از بلوک ماربین، واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. به دلیل نبود مدرسه در منطقهٔ زندگی او، به مکتبخانه رفت و خود نیز اندکی از دروس جدید را مطالعه کرد و بعدها در قم مقداری زبان انگلیسی فرا گرفت. دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند. پس از تکمیل مقدمات و طی کردن برخی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم آمد. با ورود به قم به تکمیل دروس دوره سطح پرداخت و در درس خارج آیات سید حسین طباطبایی بروجردی و سید روح الله خمینی شرکت کرد و در این مدت در بحثهای اخلاق و تفسیر نیز حضور یافت.
وی از نظر تحصیلات حوزوی دارای درجهٔ اجتهاد است.
خانواده
وی دو پسر به نام علی و محمدحسین داشت. محمدحسین جنتی پس از اعلام جنگ مسلحانهٔ مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی ایران، به حمایت از سازمان مجاهدین برخاست و همراه با همسرش فاطمه سروری به زندگی مخفی روی آورد تا اینکه بالاخره در ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۱ در حملۀ سپاه پاسداران کشته شد.
علی جنتی نیز از همراهان محمد منتظری در مبارزات مسلحانه در پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بوده است و پس از انقلاب در دوره های مختلف ریاست پستهایی نظیر صدا و سیمای استان خوزستان، استانداری خوزستان، استانداری خراسان، ریاست دفتر هاشمی رفسنجانی، سفیر ایران در کویت، معاونت سیاسی وزیر کشور در دوره احمدی نژاد به عهده داشته است.
علی جنتی که از حامیان هاشمی رفسنجانی است در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سفیر ایران در کویت بود که در سال ۱۳۸۹ از این مقام برکنار شد.
فعالیتهای سیاسی
پیش از پیروزی انقلاب، در سخنرانیها، اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی همواره به تبلیغ ضد حکومت پهلوی میپرداخت و دیگران را به پیروی از راه امام خمینی دعوت میکرد. او با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به برنامه ریزی هماهنگ برای برپایی راهپیماییها، نوشتن اعلامیهها و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت ـ همانند جامعه روحانیت مبارز ـ میپرداخت.
او بارها در قم، رفسنجان و جزیره خارک مورد تهدید و تعقیب رژیم شاه قرار گرفت و چند بار در قم بازداشت شد. او سه نوبت به زندان رفت و مجموعاً سه ماه زندانی شد و یک بار هم دستگیر و به مدت سه سال به اسدآباد همدان تبعید شد.
وی از طرفداران جدی محمود احمدینژاد و از همفکران مصباح یزدی است.
آیت الله جنتی در سال ۱۳۷۹ از رهبر انقلاب اسلامی خواست که با کناره گیری اش از امام جمعگی موافقت کند.
مسؤولیتها
دبیری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
ریاست سازمان تبلیغات اسلامی
نماینده ولی فقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان
عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی
دبیری شورای نگهبان قانون اساسی
امامت جمعه موقت قم، کرمانشاه و تهران
عضویت در شورای پشتیبانی جنگ
مدیریت در دادگاههای انقلاب اسلامی
نمایندگی مجلس خبرگان در دوره اول و دوم از استان خوزستان و در دوره سوم و چهارم از استان تهران و عضویت در هیأت تحقیق مجلس خبرگان
عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام
عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی
عضویت در هیأت مؤسس جامعة الزهرا
عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی
عضویت در شورای عالی تبلیغات خارجی
مسوؤلیت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
عضویت در کمیسیون صدا و سیما به عنوان نائب رئیس
نماینده ولی فقیه در کمک رسانی به مردم بوسنی و هرزگووین.
آیت الله احمد جنتی هم اکنون عضو فقها و دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران است و برخی دیگر از مسؤولیتهای مذکور را نیز بر عهده دارد.
آیت الله جنتی 85 ساله شد
۱۳۹۰/۱۲/۴