به گزارش نما به نقل از تابناک: به بزرگي سه هزار و 500 ميليارد ريال خاك ايران هر سال از بين ميرود. اين خسارت از فرسايشي ايجاد ميشود كه بخشي از آن توسط دخل و تصرف انساني در خاك بروز ميكند.
فرسايش خاك كشور در سال 1355 معادل يك ميليارد تن بوده كه 10 سال بعد به 1.5 ميليارد تن و در سال 1375 به 2.5 ميليارد تن افزايش يافته است. امروز نيز ميزان فرسايش خاك در ايران حدود 16.7 تن در هكتار است كه با شاخص جهاني 5 تا 6 تن در هكتار فاصله بسيار زيادي دارد.
خسارت ناشي از فرسايش و تخريب خاك به صورت متخلف سالانه در حدود سه هزار و 500 ميليارد ريال برآورد شده است. هزينه فرسايش در ايران معادل 14 درصد درآمد ناخالص داخلي است. ايران يكي از هفت كشور آسيايي است كه بيشترين ميزان هدر رفت خاك را دارد.
سالنه معادل دو ميليارد مترمكعب فرسايش خاك در كشور رخ مي دهد كه اين رقم 7.6 درصد فرسايش كل خاك جهان را شامل ميشودو بر همين اساس فرسايش خاك در كشور ما سه برابر آسياست.
در مورد جنگلها وضعيت بسيار بدتر است، زيرا طبق برآورد مركز پژوهشهای مجلس سالانه در شمال كشور 15 تا 25 تن در هكتار فرسايش خاك وجود دارد در حالي كه متوسط جهاني 2.5 تن در هكتار است. از سوي ديگر ميزان سرانه جنگلهاي ما دو دهم هكتار است درحالي كه اين ميزان در جهان هشت دهم هكتار است.
كشور ما از نظر توسعه بيابان در شمار 5 كشور نخست جهان قرار دارد، روزانه 40 هكتار اراضي جنگلي تخريب و به بيابان تبديل ميشود و فرسايش خاك در كشور ما سالانه 16.5 تن در هكتار است.
خسارات 3500 میلیاردی به خاك ایران
به بزرگی سه هزار و 500 میلیارد ریال خاك ایران هر سال از بین میرود. این خسارت از فرسایشی ایجاد میشود كه بخشی از آن توسط دخل و تصرف انسانی در خاك بروز میكند.
۱۳۹۴/۵/۱۴

