نسخه چاپی

بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس

سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، ظهر امروز در مراسمی رسمی، بازگشایی شد.

به گزارش نما به نقل از خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در مراسمی که ظهر امروز با شرکت دکتر مهدی دانش یزدی، معاون وزیر خارجه، محمدحسن حبیب الله زاده، کاردار، مسئولان نهادها و سازمان های ایرانی، خانم دبورا برونرت (Deborah Bronnert)، سرپرست معاونت دائم وزارت امور خارجه انگلیس، شماری از اعضای هیئت دوستی ایران و انگلیس از مجالس اعیان و عوام، تعدادی از ایرانیان مقیم انگلیس و نیز خبرنگاران ایرانی و انگلیسی در محل رزیدانس سفارت ایران در لندن برگزار شد، سفارت کشورمان به طور رسمی در انگلیس گشایش یافت.

در ابتدای مراسم بازگشایی سفارت ایران در لندن، آیاتی از کلام الله مجید تلاوت و سپس سرود ملی دو کشور نواخته شد. در ادامه مراسم حبیب الله زاده، کاردار ایران با سپاس از تلاش های سفارت دولت عمان در انگلیس در دوران تعطیلی سفارت ایران گفت روابط دو کشور ایران و انگلیس، تاریخچه ای کهن دارد و با این که اختلافات دو کشور، آشکار است باید بر اشتراکات تاکید کرد و از تجربیات گذشته، برای ترسیم روابطی با ثبات در آینده، بهره برد.

وی افزود: از دو سال پیش، وزارت خارجه ایران و انگلیس، طرح بهبود گام به گام روابط را تدوین کردند که تبادل هیئت های پارلمانی، سفر دیپلمات های دو کشور، دیدار رئیس جمهور ایران و نخست وزیر بریتانیا و گفتگوهای وزیران خارجه دو کشور، بخشی از آن ها بود.

دانش یزدی، معاون اداری و مالی وزارت خارجه دیگر سخنران این مراسم بود که با تکریم جایگاه ایرانیان ساکن در خارج از کشور، از تلاش های کاردارهای دو کشور در بهبود روابط ایران و انگلیس سپاسگزاری کرد.

وی با یادآوری اهمیت داشتن روابط در جهان پر تلاطم فعلی و با سپاس از حضور سرپرست معاون دائم وزارت خارجه انگلیس و نمایندگان مجالس اعیان و عوام گفت باید حتی کوچک ترین اشتراکات را یافت و پایه ای برای گسترش روابط ساخت.

معاون وزیر خارجه کشورمان با مهم خواندن سفر فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس به ایران و دیدارهای او با مقامات ایرانی افزود فصل جدیدی در روابط دو کشور آغاز می شود.

خانم دبورا بورنرت نیز در ادامه این نشست در سخنان کوتاهی از شرکت در مراسم بازگشایی سفارت ایران در لندن ابراز خوشحالی کرد و گفت: تاریخ روابط دو کشور ایران و انگلیس، بسیار طولانی است و با اشاره به همزمانی بازگشایی سفارت خانه های دو کشور در پایتخت کشور مقابل گفت وزارت خارجه انگلیس امیدوار است این روابط، به سرعت گسترش یابد.

سپس ریچارد بیکن، نماینده مجلس عوام بریتانیا و رئیس گروه دوستی این کشور با ایران با ارائه گزارشی از سفر پارسال هیئت پارلمانی انگلیس به ایران گفت: با وجود گذشته پر فراز و نشیب در روابط دو کشور، باید به آینده نگاه کرد.

وی افزود: اگرچه چالش ها بر سر راه روابط دو کشور فراوان است، فرصت های فراوانی نیز وجود دارد و درباره موضوعات گوناگون فرهنگی، بازرگانی و سیاسی، زمینه های همکاری دو طرف، مهیاست.

رئیس گروه دوستی انگلیس با ایران گفت: انگلیس تاکنون به توانمندی های ایران در تثبیت ثبات و صلح در منطقه خاورمیانه توجه نکرده است.

در ادامه ، لرد لامونت، عضو مجلس اعیان انگلیس ، وزیر خزانه داری اسبق و رئیس کنونی اتاق مشترک بازرگانی ایران و انگلیس گفت: گشایش سفارت خانه های ایران و انگلیس، خواسته ای دیرین بود که امروز عملی شد.

وی افزود: هدف دولت های دو کشور باید گسترش روابط در همه زمینه ها باشد و نه فقط روابط سیاسی.

لرد لامونت از این که اکنون همه خدمات دیپلماتیک، از جمله صدور روادید آغاز نمی شود ابراز تاسف و تاکید کرد: روابط خوب ایران با غرب، به زیان هیچ کشوری نیست.

وی گفت: امیدوار است برجام، در کنگره آمریکا نیز تصویب و اجرایی شود.

به گفته لرد لامونت، ایران در قدرتمند سازی کشورهای منطقه و تقویت امنیت آن ها، توانایی فراوانی دارد. وی تاکید کرد روابط بازرگانی دو کشور، می تواند تفاهم در همه زمینه ها را گسترش دهد.

سپس جک استراو، وزیر خارجه اسبق انگلیس با یاداوری اوضاع جاری جهان، بهبود سریع روابط پر افت و خیز دو کشور را خواستار شد.

وی با یادآوری این حقیقت که تمدن ایران، بسیار قدیمی تر از انگلیس است، اشتراکات دو کشور را فراوان و اختلافات میان دو کشور را کم دانست.

استراو گفت: نقاط مثبت ایرانیان، ازجمله تاریخ غنی، جمعیت با فرهنگ و تولید ناخالص فراوان، در انگلیس کم تر شناخته شده است و رسانه های انگلیسی وظیفه دارند ایران و ایرانی را به انگلیسی ها، بیش تر بشناسانند.

به گفته جک استراو، روابط خوب دو کشور ایران و انگلیس، علاوه بر این که به نفع مردم دو کشور است، برای ثبات منطقه و صلح جهانی نیز مفید است.

۱۳۹۴/۶/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...