به گزارش نما به نقل از تسنیم، رضا راعی عزآبادی با اشاره به مصرف 3برابری از مخازن سدها نسبت به حجم ورودی آنها گفت: ورودی سدهای کشور در سال ابی گذشته نسبت به سال قبل از ان 12 درصد کاهش داشته در حالی که خروجی آنها فقط 4 درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت بارندگی در سال ابی 92-93 نیز مناسب نبوده است ، تصریح کرد: سال آبی 93-94 با 197 میلی متر بارش و کاهش 10 درصدی نسبت به 219 میلی متر بارندگی سال گذشته پایان یافت.
مدیرکل دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: حجم بارندگی های در سال آبی گذشته نسبت به میزان بلند مدت 46 ساله نیز 18 درصد کاهش را نشان می دهد.
راعی افزود: 7درصد ذخایر آبی کشور برای شرب، 3درصد در صنعت و 90 درصد آن نیز در بخش کشاورزی مصرف می شود؛ هرچند که توجه به نوع مصرف در شرب وصنعت مهم است اما برای مقابله با کم آبی باید تمرکز فعالیتها در کاهش مصرف آب کشاورزی باشد.
رضا راعی گفت: بررسی وضعیت بارندگی در 31 استان طی سال آبی 94-93 نشان میدهد، میزان بارش در 14 استان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و این میزان در برخی استانها مانند سمنان از رشد 42 درصدی برخوردار بوده است.
وی افزود: میزان بارشها در استانهای مختلف کشور در این مدت نسبت به مدت مشابه میانگین 46 ساله کشور در 8 استان افزایش و در 22 استان کاهش و در یک استان بدون تغییر بوده است.
مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب گفت: در سال آبی 94-93 در آذربایجان شرقی 380 میلیمتر بارش داشته ایم که نسبت به میانگین 46 ساله 28 درصد رشد داشته است. استان گیلان در رتبه دوم استان هایی است که با افزایش بارندگی رو به رو بوده است و میزان باران در این استان 1194 میلیمتر بوده که از رشد 18 درصدی نسبت به میانگین 46 ساله برخوردار بوده است.
وی ادامه داد: مازندران در ردیف سوم رشد قرار دارد که میزان بارش در آن از رشد 15 درصدی برخوردار بوده است. در استان آذربایجان غربی 399 میلیمتر باران باریده که نسبت به میانگین 46 ساله رشد 13 درصدی داشته است. استان اردبیل نیز در این مدت 338 میلیمتر باران داشته و میزان بارش آن نسبت به دراز مدت افزایش 8 درصدی داشته است.
راعی با بیان اینکه کمترین میزان بارشها در استانهای هرمزگان و خوزستان بوده است، گفت: در این دو استان به ترتیب 82 و 198 میلیمتر رخ داده است که در هرمزگان بارش سال جاری نسبت به متوسط بلند مدت56 درصد کاهش داشته است.
وی خاطرنشان کرد : بهترین شکرگزاری برای هر نعمتی نظیر بارشهای مناسب هفتههای اخیر، درست مصرف کردن همان نعمت یعنی آب است.
۶۱درصد ۱۵۸ سد خالی شد
مدیركل دفتر مطالعات پایه شركت مدیریت منابع آب ایران گفت: ۶۱ درصد ظرفیت ۱۵۸ سد مخزنی بزرگ كشور كه وظیفه تامین آب شرب، صنعت وكشاورزی را برعهده دارد ، خالی است.
۱۳۹۴/۷/۵