بهگزارش نما به نقل از تسنیم، اخبار این هفته تعاون و اشتغال بیشتر پیرامون آمار اشتغالزایی بود. یکی از مهمترین خبرهای این هفته تأیید افزایش نرخ بیکاری از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی بود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی گزارشی از افزایش یکدرصدی نرخ بیکاری و رشد مقرری بگیران بیکاری، کاهش صادرات و افت تولید بیشتر کالاهای صنعتی و معدنی خبر داد و نوشت: تولید روزانه نفت ایران در پایان سال 93 به دومیلیون و 773هزار بشکه کاهش یافت.
خبر بعدی در این هفته شغل دوم با یک میلیون تومان حقوق بود. در اوضاع نابسامان اشتغال، حضور پر رنگ شرکت های اینترنتی با نصب آگهی های تبلیغاتی بر روی دیوارهای شهر به چشم میخورد. به راستی اعتماد به این مجموعه های بی نام و نشان جایز است؟ علت گرایش جویندگان شغل دوم چیست؟
«دوستانی که دارای کاری و شغلی هستند میتوانند بهصورت تلفنی یا حضوری، نیمه وقت، تمام وقت و یا ساعتی با ما همکاری کنند و ماهانه درآمد یک میلیون تومانی داشته باشند»
کاهش به کارگماری کاریابی ها در سال جاری
کاهش بهکارگماری 10 درصدی امسال نسبت به سال گذشته از اخبار دیگر این هفته بود. رئیس کانون انجمنهای صنفی کاریابیهای کشور گفت: تعداد جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی این روزها در بازار کار کاهش یافته و ثبات شغلی در نیروی کار فنی و ماهر بالاتر است.
هاشمیپور، درباره مشکلات متعدد کاریابیها گفت: مشکل عمده کاریابیها در حال حاضر ورودی مالی کاریابیهاست. در حال حاضر بهکار گماری به خاطر شرایط دشوار اقتصادی کاهش یافته است. در برخی استانها میزان بهکارگماری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد کاهش یافته است.
سیاست اشتغالزایی با استفاده از طرحهای کم هزینه چقدر موثر است؟ خبری دیگری بود که در راستای طرح ها مختلف وزارت کار برای حل معضل اشتغال بیان شد. ICT ، جهانگردی و توریسم ، صنایع دستی ، صنعت و معدن، صنعت آبزی، کشاورزی و بنگاه های خرد و کوچک سیاست های اشتغال زایی دولت یازدهم است و این در حالی است که برخی موارد مانند ایجاد شغل در حوزه ICT اولین گام شناسایی مشاغل جدید است.
ترک 1 میلیون قالیباف از کار خود خبر دیگر این هفته تعاون وکار بود که علت اصلی آن عدم حمایت مسئولان از بحث بیمه قالیبافان بود. در حالی وزیر صنعت در نامهای به وزیر کار خواستار پیشبینی و برآورد اعتبار پوشش خدمات بیمهای قالیبافان در سال 95 شد که هنوز خبری از پاسخ نیست و تاکنون یکمیلیون قالیباف بهدلیل بیمه نبودن ترک کار کردند.
3 روایت مختلف درباره آمار اشتغالزایی
در حالی گزارش رسمی وزارت کار از افزایش بیکاری در سال 93 حکایت دارد، رئیس جمهور از اشتغالزایی 700 هزار نفری در سال 93 گفته و معاون وزیر کار نیز آمار متفاوت دیگری را مطرح کرده است. حال باید پرسید کدام آمار و گزارش مرجعیت دارد و قابل استناد است.
نیازمهارتی 4.5 میلیون دانشجو
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشوربا اشاره به اینکه کشور دچار نوعی فرهنگ مدرک گرایی شده است، گفت: برای فعال سازی جمعیت 40 میلیونی غیر فعال باید از کسب و کارهای کوچک، متوسط و مشاغل خانگی بهره برد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت و نوع رشته های دانشگاهی نشان میدهد که تمرکز زیادی به آموزش های دانشگاهی داریم گفت: در حال حاضر چهار و نیم میلیون نفر دانشجو در کشور داریم که 66 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی و کمتر از 23 درصد در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند که نیازمند مهارت هستند و در غیر این صورت در آینده ای نزدیک به جمع بیکاران ملحق می شوند. نزدیک به 2 میلیون نفر از دانشجویان کشور در 21 رشته عمدتاً نظری متمرکز شدهاند و این نشانگر نیاز ما به آموزشهای مهارتی دارد.
۳ روایت از اشتغالزایی پس از اعتراف وزارت كار به افزایش بیكاری
"۴.۵ میلیون دانشجو نیازمند مهارت هستند، ۱میلیون قالیباف ترك كار كردند، سیاست اشتغالزایی با استفاده از طرحهای كمهزینه چقدر موثر است؟، وزارت كار افزایش نرخ بیكاری و كاهش تولید را رسماً تأیید كرد"، اخبار مهم این هفته در حوزه تعاون و اشتغال بود.
۱۳۹۴/۷/۹