تحریم نفتی ایران این روزها سوژه اول اقتصادی ایران و غرب است .در این میان تحرکات آمریکا و غرب در منطقه خلیج فارس بر نا آرامی های اقتصادی افزوده است.
همین دو روز پیش بود که ناوهای آمریکایی بر روی یک قایق موتوری کوچک در نزدیکی بندر "جبلعلی" امارات متحده عربی آتش گشودند.
بنا بر گزارش های رسیده، اين حادثه تقريبا ۱۶ کليومتری بندر «جبل علی » در امارات متحده عربی رخ داد.
در همين حال، خبرگزاری رسمی امارات متحده عربی، وام، اعلام کرد که یک فرد در این حمله کشته شده و فرد کشته شده در اين حادثه هم شهروند هند بوده است.
طارق الهدن، يک دستيار وزارت امور خارجه امارات به اين خبرگزاری گفته است:«اين تير اندازی باعث مرگ يک شهروند هندوستان و جراحت سه نفر ديگر شد که هر سه نفر شهروند هندوستان هستند.»
اما این حمله در حالی صورت گرفته که مقامات کشورمان خبر از تصمیم برای انسداد تنگه هرمز می دهند و تحرکات غرب در منطقه عملا تصمیم ایران برای بستن تنگه هرمز را جدی تر می کند.
اخیرا نیز یک عضو کمیسیون انرژی مجلس بستن تنگه هرمز را یکی از موضوعات مطروحه در بسته این کمیسیون برای مقابله با تحریمهای نفتی اعلام کرده است.
درخصوص زمان نهایی شدن بسته کمیسیون انرژی مجلس برای مقابله با تحریمهای نفتی اظهارداشت: این بسته هنوز نهایی نشده است و اعضای کمیسیون درحال بررسی های کارشناسی موارد مطرح شده در این بسته هستند.
عبدالله تمیمی درخصوص طرح بستن تنگه هرمز برای مقابله با تحریمهای نفتی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: این موضوع یکی از موارد مطرح شده در بسته نفتی کمیسیون انرژی است که باید با همکاری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس به تصویب برسد.
نماینده منتخب مردم شادگان (استان خوزستان) در مجلس نهم، با اشاره به اینکه درصورت بسته شدن تنگه هرمز جلوی صادرات ۱۸ میلیون بشکه نفت به دنیا گرفته می شود، گفت: این درحالی است که لوله های صادرات نفت بین کشورهای عربی تنها ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت را در روز دارند.
اما وزارت خارجه کشور نیز نسبت به این اقدام ناو آمریکایی واکنش جدی نشان داده است. رامين مهمانپرست،سخنگوي وزارت خارجه در نشست خبري هفتگي خود با خبرنگاران به سوالي در همين زمينه پاسخ داد و گفت: ما توصیه می کنیم اقدام تحریک کننده انجام نشود و آمريكاييها فعالیت هایی که ثبات منطقه را به هم می زند را دنبال نکنند.
این حمله زمینه را برای جنجال سازی رسانه های غربی و مطرح کردن امکان حمله به ایران فراهم کرد و باعث ذوق زدگی رسانه های غربی شد.
اشتياق رسانه هاي غربي براي جنگي نشان دادن خليج فارس باعث اعتراض شديد ايران شده است چرا كه اين منطقه از اهميت استراتژيك جهاني برخوردار است و به خطر افتادن امنيت آن ميتواند كل دنيا را تحت تاثير قرار بدهد.
حالا اما دلیل تذکرات ایران در خصوص خروج نیروهای خارجی از منطقه خلیج فارس کاملا مشخص است . دليل آن هم حفظ امنیت خلیج فارس و جلوگیری از اتفاقاتی از این قبیل است که امنیت منطقه را تحت الشعاع قرار می دهد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره پيگيري طرح مسدود كردن تنگه هرمز از سوي نمايندگان مجلس و تحركات ناوهاي آمريكايي در آبهاي خليج فارس و هشدار به اقدامات تحریک آمیز در خلیجفارس و همچنين هدف قرار گرفتن یک قایق در خلیج فارس توسط ناو آمریکایی گفت: امنيت خليجفارس و تنگه هرمز جزو اولويتهاي اصلي كشور ماست. توانايي نظامي و دفاعي ما در برقراري امنيت جنبه بازدارندگي دارد و براي دفاع از اين امنيت منطقهاي اين توانايي كاملا موثر است.
مهمانپرست تاكيد كرد: وقتي كشورهاي خارجي صحنه را به سمت درگيري پيش ميبرند كه امنيت برخي كشورها در زمينه عرضه انرژي دچار تهديد شود، بايد تبعات تصميمات اشتباه خود را بپذيرند. ما هشدار دادهايم و توصيه ميكنيم مداخلات خارجي از منطقه قطع شود و مقامات سياسي كشورهاي فرامنطقهاي رويكردي را دنبال نكنند كه به ناامني در منطقه ما منجر شود.
مهمانپرست تاكيد كرد كه ما توصیه می کنیم اقدام تحریک کننده انجام نشود و آمريكاييها فعالیت هایی که ثبات منطقه را به هم می زند را دنبال نکنند.
در هر حال،آنچه مسلم است این اقدامات شتاب زده که نشان از هراس آمریکا و غرب از شرایط موجود است می تواند در نظم منطقه اختلال ایجاد کند.
هر چند هنوز دلیل اصلی این حمله از سوی نیروی دریایی آمریکا رونمایی نشده است اما به گزارش خبرگزاري فرانسه، سفير هند در واشنگتن نيز با مقامهاي آمريكايي در تماس بوده و به او وعده داده شده كه «تحقيقي كامل» در اينباره صورت خواهد گرفت.
به گزارش اين خبرگزاري، نانسي پاول، سفير آمريكا در هند نيز در تماسي تلفني با مقامهاي هندي نسبت به كشته شدن شهروند هندي «ابراز تاسف» كرده است. «سرهنگ گرك رائلسون» از پايگاه نيروي دريايي آمريكا مستقر در بحرين گفته كه كشتي آمريكايي پيش از تيراندازي، چندين بار به شناور كوچك موتوري كه ناگهان به سمت آن تغيير مسير داده بود، هشدار داد
ماجرای انسداد تنگه هرمز به كجا رسید؟
تحریم نفتی ایران این روزها سوژه اول اقتصادی ایران و غرب است .در این میان تحركات آمریكا و غرب در منطقه خلیج فارس بر نا آرامی های اقتصادی افزوده است. همین دو روز پیش بود كه ناوهای آمریكایی بر روی یك قایق موتوری كوچك...
۱۳۹۱/۴/۲۹