به گزارش باشگاه خبرنگاران طی تحقیقات انجام شده از 12سال پیش تا کنون نمودار تر از آب پاک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بومی حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده نشان می دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.
فاضل معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست احیا و نجات دریاچه ارومیه به عنوان یکی از تالابهای بین المللی در اولویت برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست می داند و می گوید: دریاچه ارومیه که طی دهه اخیر با انواع مشکلات دست و پنجه نرم می کند و به اعتقاد کارشناسان نفسهای آخرش را می کشد از 2سال گذشته تابستانها به رنگ سرخ گراییده و علامت هشدار برای نجات این زیست بوم را به صدا در می آورد.
وی ادامه داد: موضوع بارورسازی ابرها یکی از پروژه های اولویت دار احیای دریچه ارومیه است.
وی استفاده از ظرفیت های قانون گذاری و کسب نظرات مجلس را اقدام بعدی در راستای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا جلسات هماهنگی با مجمع نمایندگان 3 استان با حضور اعضای فراکسیون محیط زیست و کمیسیون جهاد کشاورزی برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه احیا و نجات دریاچه ارومیه فرایند مشارکتی طولانی مدت را می طلبد تصریح کرد: نجات دریاچه ارومیه یکی از اولویت های اصلی دولت بوده که با تشکیل کار گروه ویژه احیای دریاچه ارومیه طرحهای بارورسازی ابرها، انتقال بین منطقه ای آب، افزایش تسهیلات اجرای طرحهای آبیاری نوین در حوزه ابخیز دریاچه ارومیه از طرحهایست که هم اکنون در مرحله آغاز عملیات اجرایی و یا تعیین پیمانکار برای اجرا قرار دارند.
گفتنی است: مساحت این دریاچه بیش از 570 هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان حیات گونه های با ارزشی و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر می افتد.
دریاچه ارومیه دگر باره سرخ شد!
افزایش دمای هوا در فصل تابستان امسال نیز آغاز كابوسی دوباره برای دومین دریاچه شور جهان است به طوریكه كاهش سطح آب و افزایش میزان غلظت نمك رنگ دریاچه ارومیه دگر باره سرخ شد.
۱۳۹۱/۴/۳۰