به گزارش نما به نقل از مهر، رئيس سازمان جهادکشاورزي استان تهران اخيرا در نامه اي به مديريت جهادکشاورزي شهرستانهاي تابعه، از آمادگي تجارقطري براي سرمايه گذاري در ايران از طريق اجاره بلندمدت زمينهاي زراعي در بخش کشاورزي خبر داده و تاکيد کرده است: متقاضيان تا 15 مردادماه سال جاري براي اعلام درخواست مشارکت خود با قطريها فرصت دارند.
همچنين از متقاضيان خواسته است که مشخصات مربوط به زمينهاي کشاورزي (زمين، ساختمان، تاسيسات زيربنايي، نحوه توليد، وضعيت آبي و...) را به مديريت صدور پروانههاي سازمان جهادکشاورزي استان تهران اعلام کنند. براين اساس، نسبت به اهميت موضوع خبرنگار مهر پيگيريهايي انجام داد که در ادامه ميخوانيد.
براساس اين گزارش، يک مقام مسئول در سفارت قطر درگفتگو با خبرنگارمهر، درخصوص اجاره زمينهاي کشاورزي ايران، اظهارداشت: اين کار به سفارت ربطي ندارد و از طريق سايت http://www.aqarcity.com انجام ميشود . وي در عين حال تصريح کرد: شما چرا خبرها را آنقدر دير ميخوانيد، چون زمينهاي مورد نياز درحدود 7 تا 8 ماه پيش از ايران اجاره شده است!
اين مقام مسئول همچنين درخصوص محل جغرافيايي زمينهاي اجاره شده، ضمن ابراز بي اطلاعي گفت: از محل دقيق اين زمينها خبر ندارم ولي فقط ميدانم که از تهران با هواپيما به آنجا ميروند. به گزارش مهر، اظهارات اين مقام در سفارت قطر درحالي است که هم اکنون مسئولان وزارت جهادکشاورزي از اين موضوع ابراز بي اطلاعي ميکنند و واگذاري بلندمدت زمين به کشورهاي ديگر را مغاير قانون ميدانند، البته آنها تصميم گيري دراين رابطه را به بررسي چارچوب قوانين در وزارت اقتصاد محول ميکنند.
هفته گذشته خبرگزاري فارس با انتشار نامه رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران به مديريت جهاد كشاورزي شهرستان هاي تابعه از « اعلام آمادگي بازرگانان و سرمايه گذاران كشور قطر جهت سرمايه گذاري از طريق اجاره بلند مدت زمينهاي زراعي در بخش كشاورزي» خبر داده بود. در نامه رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران به مديريت هاي جهاد كشاورزي شهرستان هاي تابعه تاكيد شده بود: ضمن اطلاع رساني موثر به متقاضياني كه مايل به اجراي اين نوع طرح هستند، ليست و مشخصات ويژه (زمين، ساختمان، تاسيسات زيربنايي، نحوه توليد، وضعيت آبي و ... تا تاريخ 15 مرداد سال جاري به مديريت صدور پروانه ها اعلام نمايند. در عين حال اين مقام مسئول در واكنش به خبر ،اقدام عملي و واگذاري اراضي كشاورزي به قطري ها را رد و تاكيد كرده بود كه «تاكنون هيچ زمين كشاورزي به سرمايه گذاران خارجي واگذار نشده و نيازي هم به قطري ها نداريم.»
سيدمحمد موسوي تاكيد كرده است: اگر ظرفيت كشاورزي و اراضي مستعد كشت در استان تهران وجود داشته باشد، به بوميان منطقه و سپس به توليد كنندگان داخلي كشورمان واگذار مي شود و نيازي به قطري ها نداريم. وي ادمه داده است: «در كشورمان توليد كنندگان مجرب، فارغ التحصيلان بخش كشاورزي و سرمايه گذاران خصوصي وجود دارند كه در اولويت اول براي واگذاري، اجاره، فروش و يا هرگونه فعاليت كشاورزي قرار دارند.»
عليرضا اورنگي سرپرست سازمان امور اراضي كشور با ابراز بي اطلاعي از اين موضوع گفته است: «چگونه ممكن است زمين هايمان را به خارجي ها واگذار كنيم كه آنها برايمان كشاورزي كنند؟»
اراضی كشاورزی ایران در دست قطری ها
در حالی برخی مسوولان وزارت جهادكشاورزی از درخواست اجاره زمینهای كشاورزی ایران توسط دولت قطر ابراز بیاطلاعی میكنند كه یك مقام مسئول در سفارت قطر اعلام كرد در حدود 8 ماه پیش این زمینها از ایران اجاره شده است!
۱۳۹۱/۵/۱