نسخه چاپی

دیپلمات های غربی: احتمال پیوستن ایران به ائتلاف ضد داعش

سخنان حسن روحانی در كفت و گوی تلفنی دیروز با فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه مبنی بر آمادگی ایران برای مقابله با تروریسم در "هر نقطه ای از جهان" گمانه زنی های رسانه ای درباره احتمال پیوستن ایران به ائتلاف ضد داعش را تقویت كرده است.

به گزارش نما، روزنامه ایندپندنت بریتانیا به نقل از یک منبع دیپلماتیک غربی که نامی از او به میان نیاورده در گزارشی مدعی شده است حملات تروریستی اخیر به پاریس احتمال پیوستن ایران به این ائتلاف را بیشتر کرده است.

روحانی در گفت و گوی تلفنی دیروز با اولاند با محکوم کردن دوباره حملات تروریستی به پاریس بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری های اطلاعاتی با فرانسه به منظور مقابله با تروریسم تاکید کرد.

اولاند نیز با سپاسگزاری از همدردی دولت و ملت ایران با فرانسه پس از حادثه تروریستی اخیر تاکید کرد پاریس منتظر سفر رییس جمهور ایران است. او بر ضرورت تشکیل یک جبهه واحد برای مبارزه با داعش تاکید کرد.

منابع کاخ الیزه نیز تاکید کرده اند مشغول هماهنگی های دیپلماتیک با ایران برای انجام سفر روحانی به پاریس در نخستین فرصت ممکن هستند.
روحانی سفر این هفته خود به فرانسه و ایتالیا را صبح شنبه و ساعاتی پس از وقوع حملات تروریستی به پاریس لغو کرد.

یک منبع دیپلماتیک غربی به روزنامه ایندپندنت گفته است:" آقای اولاند از جامعه جهانی خواسته است در برابر این حملات وحشیانه به کشورش یک ائتلاف واحد در برابر تروریسم تشکیل دهند، ایرانی ها نیز مشتاق به کمک کردن به نظرمی رسند و این احساس (در بین کشورهای غربی)وجود دارد که باید به ایران اجازه داد نقش خود را ایفا کند."

یک منبع دیپلماتیک دیگر نیز درباره سرسختی های فرانسه در جریان مذاکرات هسته ای و تاثیر پذیری پاریس از تل آویو و ریاض در جریان این مذاکرات گفت: آن فضا دیگر به طور کامل تغییر کرده است.

او افزود:" قراردادهای متنوع اقتصادی بین ایران و کشورهای اروپایی تدارک دیده شده است که در دوره پسا تحریم ایران را به آغوش جامعه جهانی باز می گرداند. الان برخی می گویند بگذارید ایران هم یک عضو موثر در مبارزه با داعش باشد. برخی هم چنین درخواستی خواهند داشت."

بر اساس گزارش ایندپندنت نزدیکی مواضع روسیه با غرب بر سر داعش در اثر حملات تروریستی اخیر به هواپیمای روسی و شهر پاریس امکان حضور موثر تر روسیه و ایران در مبارزه با داعش و نیز نزدیکی به غرب در این زمینه را بیشتر از گذشته کرده است.

دیدارهای ولادیمیر پوتین با باراک اوباما و دیوید کامرون (نخست وزیر بریتانیا) در حاشیه نشست سران جی بیست در آنتالیا و تاکید او بر ضرورت مبارزه با تروریست های داعش و نیز تصمیم های جدید روسیه مبنی بر تقویت گروه هایی از مخالفان مسلح بشار اسد برای مبارزه با داعش همگی نشانه ای از تغییر فضا و نزدیکی بیشتر از پیش روسیه و غرب برای مبارزه با تروریسم است.

جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته و از زمان تشکیل ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا اهداف و نیات واقعی این ائتلاف را زیر سوال برده و مقامات ایرانی بارها تاکید کرده اند حمله به داعش از راه هوایی در از بین بردن این گروه تروریستی چندان موثر نخواهد بود.

در عوض مقامات ایرانی بارها تاکید کرده اند یگانه راه مبارزه موثر و اصولی با داعش تقویت دولت های بغداد و دمشق و تبادل اطلاعات و کمک های مستشاری به این دولت ها در کنار حمایت از وحدت همه گروه ها و قومیت های عراقی و سوری برای تشکیل جبهه ای مشترک علیه تروریسم است.

۱۳۹۴/۸/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...