به گزارش نما به نقل از فارس، وزیر خارجه روسیه امروز اعلام کرد این کشور خواهان بهبود روابط با آمریکا است، اما مادامی که کاخسفید از اِعمال تحریمهای اقتصادی علیه فدراسیون روسیه حمایت میکند، این امر امکانپذیر نخواهد بود.
به گزارش وبگاه «دیلیاستار» لبنان، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز در مصاحبه با روزنامه «لا ریپابلیکا» ایتالیا گفت: «تازمانی که "جو بایدن" معاون رییسجمهور آمریکا، ضمن نادیده گرفتن رفتار مخرب اوکراین، با ادامه اقدامات خود به تحریک و ترغیب کشورهای اروپایی در اِعمال تحریم علیه روسیه دامن میزند، امکان دستیابی مسکو و واشنگتن به تفاهم متقابل وجود نخواهد اشت.»
آمریکا و اتحادیه اروپا از سال 2014 تاکنون با اِعمال تحریمهای اقتصادی علیه روسیه، مسکو را به حمایت از جداییطلبان منطقه دونباس در شرق اوکراین متهم کردهاند.
سخنان لاوروف در حالی ایراد میشود که قرار است وزیر خارجه آمریکا هفته آینده در دیدار با مقامات روسیه درباره مواردی همچون بحران اوکراین و مسأله سوریه گفتگو کند. نشست سهگانۀ روسیه، آمریکا و سازمان ملل نیز فردا (جمعه) در شهر ژنو سوییس بمنظور تبادلنظر درباره سوریه و زمینهسازی برای اجلاس آتی وین برگزار خواهد شد.
وزیر خارجه روسیه در ادامه گفتگو با روزنامه مذکور همچنین اضافه کرد که حضور نیروهای عربی، آمریکایی و روسی برای نابودی گروه تروریستی داعش در سوریه کفایت میکند، اما آنچه حائز اهمیت میباشد این است که بدون اتفاقنظر درباره نقش بشار اسد بعنوان رییسجمهور منتخب سوریه در آینده سیاسی این کشور، رسیدن به یک ائتلاف مشترک میسر نیست.
لاوروف گفت: «اگر هریک از طرفهای مذاکرهکننده خواهان تعیین زمان برای ماندن یا رفتن بشار اسد از ریاستجمهوری سوریه باشند، پاسخ ما این است که این امر برخلاف قانون و مغایر با اصول دموکراسی خواهد بود.»
وزیر خارجه روسیه در پایان ضمن اشاره به اقدام اشتباه و خودسرانۀ غرب درخصوص دخالت در لیبی و بمباران این کشور در سال 2011، نشست آتی در تاریخ 13 دسامبر 2015 برای دستیابی به توافق صلح در لیبی را مهم اما دیرهنگام و ناکافی توصیف کرد.
لاوروف: تعیین زمان برای كنار رفتن اسد، غیرقانونی است
وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با یك نشریه ایتالیایی گفت: «اگر هریك از طرفهای مذاكرهكننده خواهان تعیین زمان برای ماندن یا رفتن بشار اسد از ریاستجمهوری سوریه باشند، پاسخ ما این است كه این امر برخلاف قانون و مغایر با اصول دموكراسی خواهد بود.»
۱۳۹۴/۹/۱۹