نسخه چاپی

بی تفاوتی مسئولین مقابل تجارت ابتذال در اینستاگرام

عکس خبري -بي تفاوتي مسئولين مقابل تجارت ابتذال در اينستاگرام

حلقه تجارت ابتذال در اینستاگرام، همچنان ادامه می یابد. در یك صفحه سالن زیبایی ، حتما به شما آدرس صفحه عكاس این تصاویر و آتلیه او داده می شود...

با تبلیغات در اینستاگرام شما مشتریانی ثابت را خواهید یافت که همواره با شما هستند و از آخرین اخبار شما مطلع اند ولی با تبلیغات برای سایر شبکه ها و حتی سایت، شما چیزی بجز یک بازدید را بدست نخواهید آورد و برای جذب مشتری در آینده دوباره نیازمند تبلیغات می باشید و یا باید مشتریان جذب شده را با روش هایی مانند ایمیل مارکتینگ و… در کنار خود نگاه دارید .
فروشگاه خرید پیج اینستاگرام با دو سال سابقه آماده؛ فروش صفحات آماده اینستاگرام با بهترین بازدهی و مناسب ترین قیمت، تهیه پیج درخواستی شما.
پیج های فروشی با فالوورهای واقعی و 100% ایرانی و لایک مناسب هستند.

اینها گوشه ای از تبلیغات و آگهی های رسمی و دارای مجوزهای قانونی هستند که مخاطب را به ارائه محصولاتشان در فضای پر مخاطب اینستاگرام تشویق می کنند. اینستاگرام، فضای مجازی جذاب و متفاوتی است که با تکیه بر جذابیت و هنر تصویر، در فاصله کوتاهی مخاطبان بسیاری را به سمت خود کشاند. نوع خاص ارتباط مخاطبین با یکدیگر و دسترسی آسان افراد به تمامی اقشار و هنرمندان و بازیگران، ورزشکاران، سیاستمداران و ...را می توان از مزیت های این فضا دانست.

 * تجارت الکترونیک در اینستاگرام :

 عرصه تجارت الکترونیک که خرید و فروش کالاها از فروشگاه های اینترنتی معتبر، شناخته ترین بخش آن را تشکیل می دهند، در دنیای اینستاگرام بگونه ای متفاوت تعریف می شود. کافیست یک کامنت در صفحه فرد مشهوری بگذارید. فرقی نمی کند که تبلیغ کالا باشد یا فروشگاه یا حتی آگهی فروش مسکن یا تبلیغ دفتر وکالت؛ هر چند دیدن این مدل تبلیغات در بین هزاران کامنت مربوط به یک بحث، چندان به مذاق خوش نمی آید ولی در هر صورت دیده می شود. این ساده ترین راه تبلیغ در اینستاگرام است، ولی کافیست ذهنتان کمی خلاق باشد. صفحه ای می سازید که تیتر و مطالب آن موضوعات جذاب و پر طرفدار باشد، مثلا صفحات طنز، اخبار و عکس های بازیگران سینما یا ورزشکاران معروف، آشپزی، مد ولباس و ... . روش جذب مخاطب به این صفحات هم، تبلیغ در سایر صفحه های معروف و پرطرفدار است. وقتی شما هم توانستید چند صدهزار فالوور جذب کنید و لایک زیر هر پست به چندهزار نفر رسید، می توانید صفحه را بفروشید یا اکثر پست ها آگهی باشد. قیمت هر صفحه یا هزینه تبلیغات در هر صفحه هم متفاوت است. بسته به تعداد لایک ها و فالوورها تغییر می کند. شاید جالبترین قسمت ماجرا، فعالیت افرادی باشد که این تجارت جذاب را بصورت کاملاً قانونی و تحت نظر وزرات صنایع انجام می دهند، اگرچه ممکن است مجوزهای آنها برای سایر موارد تجارت الکترونیک باشد. در هر صورت بنظر نمی رسد درآمد حاصل از این نوع خرید و فروش، با توجه به هزینه ای که برای آن شده است، کم باشد یا ایرادی به آن وارد باشد؛ هرچند این امر نیازمند این است که صاحبان صفحات یا بازدید کننده ها، ساعتها وقت با ارزش خود را در فضای مجازی صرف کنند.

 * تجارت ابتذال:
 ظاهراً تا اینجا، جز اتلاف وقت افراد، که می تواند با مدیریت صحیح کاربر حل شود، مشکلی در این رویکرد و روند استفاده از اینستاگرام نیست. اما، با نگاهی به صفحاتی که بواسطه تبلیغات به آن راهنمایی شده اید؛ آسیب های اجتماعی فضای مجازی، شکل جدیدی به خود می گیرند.
در دنیای اینستاگرام، شما یک صفحه طنز را فالوو می کنید که 500 هزار عضو دارد، با تبلیغ جذاب یک شرکت تشریفاتی آشنا میشوید. در صفحه این شرکت به یک یا چند صفحه مربوط به سالن های آرایشی عروس راهنمایی می شوید. در این صفحات، پله های اولیه شکستن حریم خصوصی آغاز می شود. تصاویر مربوط به قبل و بعد از آرایش عروس و بعضاً با اسم و معرفی صفحه اینستاگرام عروس ، فیلم مراحل مختلف آرایش عروس، رنگ وبافت مو و ... به امری عادی در صفحات سالن های زیبائی ، تبدیل شده است.
ماجرا به همین ختم نمی شود، آرایشگرها برای نشان دادن تبحرشان به سراغ مدل ها می روند. مدلهایی که در سایه بی تفاوتی مسئولان ذیربط، برای خود اسم و رسمی پیدا کرده اند و در آمدهای میلیونی برای هر تبلیغ دارند. اما حلقه تجارت ابتذال در اینستاگرام، همچنان ادامه می یابد. در یک صفحه سالن زیبایی ، حتما به شما آدرس صفحه عکاس این تصاویر و آتلیه او داده می شود. در صفحات صاحبان این آتلیه، بی احترامی به حریم عفت و حیای ایرانی اسلامی و زیر پا گذاشتن قوانین رسمی کشور بیش از هر چیز آزار دهنده است. این عکاسان در حالی تبلیغ آتلیه خود را می کنند، که از انتشار عکس های عروسی افراد تا تبلیغ انواع کالاهای مصرفی توسط مدل ها را بعنوان کارنامه کاری خود ارائه می دهند. مدل هایی که دیگر فقط مدل آرایشگر و لباس عروس نیستند. نمایندگی های بسیاری از وارد کننده های برندهای خارجی اعم از پوشاک، کیف و کفش یا حتی تولید کنندگان داخلی، از این مدل های معروف بعنوان تبلیغی برای فروش کالاهای خود استفاده می کنند. اینها برای فروشگاه های رسمی و قانونی کشور است و اوضاع در شوهای لباس خانگی، شوی مدلهای عروس و مزون ها و آگهی های تبلیغاتی آنها به مراتب بدتر است. کار تا جائی پیش می رود که برای این شوهای غیر قانونی، بلیط فروشی هم صورت می گیرد و محیط برگزاری مراسم بعضاً تفاوتی با پارتی ندارد.

فضای اینستاگرام هم مثل سایر شبکه های اجتماعی، در کنار فوایدش آسیب های متعددی دارد. اما، نکته مهم در نحوه بهتر کردن این فضا برای افرادی است که تنها قصد استفاده صحیح از آن را دارند. برای مثال در فضای اینستاگرام، کاربر یا صاحب صفحه، اختیار و آزادی عمل چندانی ندارد. شما فقط می توانید پست بگذارید یا لایک کنید، ولی فالوورهای شما می توانند آزادانه و بی پروا کامنت بگذارند. البته امکان حذف یا ریپورت کامنت و یا بلاک کردن فرد توهین کننده وجود دارد، ولی وقتی چند هزار کامنت در زیر یک پست باشد، ناچار می شوید یا بی تفاوت باشید یا همه پست ها رو حذف کنید. می توان گفت که نوع برخی از کامنت ها و بحث های بی ربط در پست های افراد مشهور، به کار فرهنگی، تغییر نگرش و بالابردن آستانه تحمل نسبت به نظر و اندیشه مخالف، احتیاج دارد. هرچند برخی از روانشناسان و بازیگران تلاش هایی را در این زمینه انجام دادند، ولی بنظر می رسد حل این مشکل به یک همت جمعی از طرف افراد محبوب در اینستاگرام و البته مردم نیازمند است. برای مثال، تشکیل یک کمپین و حضور فعال این افراد می تواند به این امر کمک کند.

اما، در مورد رواج ابتذال و بی قانونی های صورت گرفته، کوتاهی مسئولین امر بسیار مشهود است. در حالیکه اکثر افرادی که در این چرخه قرار می گیرند، دارای مجوزهای قانونی در حوزه کاری خود هستند، و تمامی مشخصات شخصی خود را در اختیار کاربران قرار می دهند، بی تفاوتی مسئولین امر، سوال برانگیز است. بدون شک ، برای مسئولین امر پیدا کردن بزهکاران و کلاه بردارن فراری یا شایعه پراکنان در تلگرام ساده تر از شناسایی این افراد نیست. از نظر مسئولینی که مجوزهای کاری این افراد و تولید کنندگان را صادر می کنند، تفاوتی بین نمایش چنین تصاویری در محل کار یا فضای مجازی وجود دارد؟ آیا یک مسئول سالن زیبائی یا عکاس مجالس اجازه دارد که نمونه های کاری خود را روی بیلبوردهای تبلیغاتی شهر قرار دهد؟ یا یک وارد کننده پوشاک یا صاحب مزون بانوان، می تواند در ویترین خود از مانکن های زنده استفاده کند ؟ وقتی حل این مسئله با یک قانون درون سازمانی ساده یا تذکر و اخذ تعهد صورت می گیرد؛ انفعال مسئولین بیشتر به چشم می آید. قطعاً فروشنده ای که برای درآمد بیشتر رو به این نوع تبلیغات می آورد، اگر خود را در برابر قانون ببیند، تمکین می کند و حاضر نمی شود کسب و کار و حرفه ای را که سالها برای تبحر در آن زحمت کشیده است؛ به خطر بیاندازد.




۱۳۹۴/۹/۲۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...