نسخه چاپی

وزیر ارشاد:

تنبلی در مطالعه یكی از پُرخسارت‌ترین آفت‌های فرهنگ عمومی است

وزیر ارشاد گفت: تنبلی در مطالعه یكی از پرخسارت‌‌ترین آفت‌های فرهنگ عمومی و برای این نقص چاره‌ای اندیشیده شود.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، علی جنتی در مراسم افتتاح جشنواره یاد یار مهربان که صبح امروز در برج میلاد برگزار شد، اظهار داشت: جشنواره یاد یار مهربان در سیزدهمین دوره خود با هدف اهدای کتاب به مدارس و با مشارکت شهرداری تهران و وزارت ارشاد برگزار می‌شود.

وی افزود: یاد یار مهربان طی 12 دوره گذشته به فروش حضوری محصولات فرهنگی ویژه کودکان و نوجوانان اختصاص داشت و کتاب‌های ارائه شده در آن متناسب با دوره‌ها و پایه‌های تحصیلی یا مهارت‌های آموزشی برای دانش‌آموزان و معلمان بود.

وزیر ارشاد تصریح کرد: امسال یاد یار مهربان با تغییر و تحولات اساسی همراه است؛ برگزاری اختصاصی نمایشگاه این دوره برای پایه‌های هفتم و هشتم آموزش متوسطه و برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی، مهمترین تحولات این دوره است. علاوه بر این بخشی از هزینه کتاب را ناشران شرکت کننده تامین می‌کنند و بخشی دیگر با هماهنگی شهرداری و وزارت ارشاد تامین شده است.

جنتی افزود: این نمایشگاه فرصت خوبی است که دانش‌آموزان بیشتر به موضوع مطالعه و کتابخوانی توجه کنند. کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های مدارس به طور دائمی میان دانش‌آموزان دست به دست می‌شود از این رو ضرورت دارد کتاب‌های جدید، تازه‌های نشر با فاصله کمتری به کتابخانه‌های مدارس سرازیر شود.

وی ادامه داد: تجهیز کتابخانه‌های مدارس در شرایطی مفید است که دانش‌آموزان به عضویت در کتابخانه‌ها ترغیب شوند و سرانه مطالعه غیردرسی افزایش یابد که این موضوع وظیفه وزارت آموزش و پرورش را سنگین‌تر می‌کند. هر چند در این دوره مبلغ اختصاص یافته برای خرید کتاب به ازای هر دانش‌آموز ناچیز است اما همین که 280 هزار دانش‌آموز به شیوه‌های مختلف از کتاب‌های این نمایشگاه‌ بهره‌مند می‌شوند جای خشنودی است.

وزیر ارشاد گفت: بی‌تردید تقویت فرهنگ کتابخوانی به ویژه در میان کودکان و نوجوانان آینده علمی و فرهنگی کشور را تضمین خواهد کرد. تاریخ نشان داده است ملت‌هایی که با فعالیت و مطالعه مانوس بوده‌اند به راحتی از فراز و فرودهای روزگار گذر کرده‌اند.

جنتی ادامه داد: تلاش‌های ما در چند دهه اخیر و توسعه کمی و کیفی صنعت نشر متمرکز بوده اما متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم به سرانه مطالعه و انس با کتاب بویژه در میان کودکان و نوجوانان ببالیم.

وی گفت:‌ سازوکار آموزشی مدارس بر مبنای مطالعه فرسایشی کتاب‌های درسی و گذر از آزمون‌های سخت و سرنوشت‌ساز قرار گرفته است و دانش‌آموزان کمتر فرصت می‌کنند به مطالعه موضوعات مورد علاقه خود بپردازند. علاوه بر این زمانی شوق مطالعه در کودک و نوجوان بوجود می‌آید که کتاب خوب و خواندنی در دسترس آنها باشد و دوم اینکه خانواده و اطرافیان نیز آنها را به نحو شایسته به مطالعه کتاب تشویق کنند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: هر چند برگزاری مجازی نمایشگاه سیزدهم امکان ورق زدن کتب و دیدن محتوا را از دانش‌آموزان سلب می‌کند اما سرعت و دقت انتخاب را بالا می‌برد. تصمیم برگزار کنندگان این جشنواره در رصد میزان مطالعه دانش‌آموزان تهرانی با طراحی و اجرای مسابقه‌هایی که در چندین مرحله و رشته‌های مختلف برگزار و منجر به امتیازبندی و انتخاب دانش‌آموزان برگزیده می‌شود بسیار ارزشمند است و عامل موثر در تشویق دانش‌آموزان به سوی مطالعه آزاد محسوب می‌شود.

۱۳۹۴/۱۰/۲۸

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...