لطفا مرا جریمه نکنید!
فرهنگ یک ملت می تواند سرنوشت آن ملت را رقم بزند؛ درست مثل رانندگی که شاید عدم فرهنگ سازی درست در حوزه رعایت قوانین یا آموزش رانندگی صحیح باعث شده سرنوشت رانندگی در کشور ما به مرگ و تصادفات زیاد گره بخورد. هرچند برخی کارشناسان امور شهری و آموزشی معتقدند جریمه تنها راه حل کاهش تصادفات و جلوگیری از رفتارهای نابهنجار در موقع رانندگی است اما به نظر برخی هم فرهنگ سازی درست از زمان کودکی بیشتر از جریمه تاثیرگذار است. در ادامه به چند مؤلفه مهم در فرهنگ سازی سبک رانندگی اشاره می کنیم.
رسانه ها
تدوین الگوهای راهبردی در جهت افزایش دانش عمومی و تقویت فرهنگ ترافیک همچنین انسجام اقدامات و فعالیتهای سازمانهای فرهنگی، رویکردی است که پلیس راهنمایی و رانندگی باید اتخاذ کرده و از طریق رسانه ها که ابزار موثری برای آگاه سازی شهروندان در حوزه ترافیک و نحوه صحیح رانندگی هستند به جامعه منتقل کند.
طرح همیار پلیس
همیار پلیس طرحی در زمینه فرهنگ سازی در سبک رانندگی شهروندان بود که از کودکان به عنوان مبلغان فرهنگ رانندگی استفاده و در سال 1386 باهمکاری پلیس راهور و مدیران مدارس و دانش آموزان اجرا شد. کاهش آمار تصادفات همزمان با اجرای این طرح گواه موفقیت این طرح بود. پس از اجراي طرح هميار پليس تا 17.9 درصد كاهش در ميزان تخلفات مشاهده شد.بيشترين موارد کاهش تخلف مربوط به خوردن و آشاميدن هنگام رانندگي بود. در تمامي موارد 9 گانه آموزش داده شده به استثناي صحبت با تلفن همراه هنگام رانندگي که موارد تخلف در بعد از طرح افزايش داشت، در بقيه موارد، کاهش مشاهده شد.
پارک های آموزش ترافیک
به عقیده بسیاری از کارشناسان، آموزش پایه ای یکی از تاثیرگذارترین روش ها برای رفع بسیاری از مشکلات جامعه بویژه بحث آموزش ترافیک از سنین کودکی است.
به اعتقاد آنان برای تاثیر گذاری بر کودکان از روش های گوناگون از قبیل آموزش نظری در مدارس، آموزش عملی تبلیغات و رسانه های گروهی می توان بهره گرفت اما آموزش های مستقیم رفتار ترافیکی به کودکان در محیط واقعی توأم با خطراتی برای آنها است.
به همین دلیل استفاده از پارک های آموزش ترافیک در دستور کار قرار گرفت. محیطی که شبیه محیط واقعی ترافیک، به طور مثال راه ها، خط آهن، پیاده رو و خیابان ها، علائم راهنمایی، چراغ راهنماها و دیگر نشان ها در مقیاس کوچک تر طراحی و راه اندازی می شود.
در ایران نخستین پارک آموزش ترافیک توسط سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران طراحی و اجرا شد و در سال 1381 مورد بهره برداری قرار گرفت
اختصاصی نما
مشكل بد رانندگی كردن ما را كدام مولفه حل می كند؟
شاید عدم فرهنگ سازی درست در حوزه رعایت قوانین یا آموزش رانندگی صحیح باعث شده سرنوشت رانندگی در كشور ما به مرگ و تصادفات زیاد گره بخورد.
۱۳۹۴/۱۱/۱۰