نسخه چاپی

محمدحسن قدیری در گفتگو با نما:

برادری عربستان از نوع برادری قابیل است

عکس خبري -برادري عربستان از نوع برادري قابيل است

برادری دولت عربستان از نوع برادری قابیل است. عربستان اینك وارد مرحله ارتكاب جنایات جنگی شده و این جنایات را در بحرین، یمن، عراق، سوریه، لبنان، پاكستان و افغانستان به فجیع ترین شكل ممكن مرتكب می شود.

کارشناس مسائل استراتژیک، درخصوص به کارگیری لفظ برادر، از سوی وزیر خارجه کشورمان نسبت به دولت عربستان گفت: ما ملت عربستان را ملتی برادر می دانیم و پیرو خط و مشی امام و رهبری خواهان وحدت همه مسلمین حول محور قرآن هستیم، امّا قطعاً در وضعیت فعلی نمی توان دولت عربستان را برادر نامید.

محمدحسن قدیری ابیانه در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، در خصوص برادرخواندن دولت سعودی از سوی وزیر خارجه ایران گفت: برادری دولت عربستان از نوع برادری قابیل است. عربستان اینک وارد مرحله ارتکاب جنایات جنگی شده و این جنایات را در بحرین، یمن، عراق، سوریه، لبنان، پاکستان و افغانستان به فجیع ترین شکل ممکن مرتکب می شود. ضمن اینکه مقامات دولت فعلی سعودی، الفاظ تندی را در مورد ایران به کار می برند و همچنین عملاً از گروه های تروریستی در ایران مثل گروه ریگی حمایت می کنند.

وی ادامه داد: هرچند ما ملت عربستان را ملتی برادر می دانیم و پیرو خط و مشی امام و رهبری خواهان وحدت همه مسلمین حول محور قرآن هستیم، امّا قطعاً در وضعیت فعلی نمی توان دولت عربستان را برادر نامید. البته باید توجه داشت دستگاه دیپلماسی بر حسب وظیفه خود که مسئول روابط با دولت ها است، همواره لحنی ملایم تری نسبت به سایر مراجع کشور اتخاذ می کند. یا به عبارتی، دیگران مثل نمایندگان مجلس، رسانه ها و کارشناسان دست باز تری در بیان مواضع دارند. لذا نباید انتظار لحنی را از وزیر خارجه یا رئیس جمهور داشت که از مثلا رئیس مجلس باید داشت. وزارت خارجه باید مواضع قاطع کشور را در صورت نیاز در قالب الفاظی نرم بیان کند، مگر در مواردی خاص که ضرورت ایجاب نمی کند.

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه؛ وقتی صحبت از ملت عربستان است به کارگیری لفظ برادر اشکالی ندارد، اظهار داشت: اما وقتی صحبت از دولت عربستان است آنهم در شرایطی که این دولت در حال ارتکاب جنایت علیه مسلمین است، به کار بردن این لفظ مناسب نیست؛ زیرا کلمه های برادر و دوست در دیپلماسی معنای خاص خود را دارند. اگر به جای لفظ برادر از لفظ کشور همسایه استفاده می شد به نظر من بهتر بود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار نما ، در خصوص تأثیر این ادبیات در مذاکرات تعیین سرنوشت سوریه بیان کرد: باید مراقب بود تا از این عبارات برداشت ضعف صورت نگیرد. البته دشمنان ما می دانند که موضع ایران موضع اقتدار است و این اقتدار را بارها از زبان مقام معظم رهبری شنیده اند. اقتدار ایران را هم در سوریه با تمام ابعاد آن حس کرده اند. کشورهای مرتجع عرب مثل عربستان، ترکیه، اردن، رژیم صهیونیستی و تمام غرب برای سرنگونی نظام سوریه تلاش کرده اند، امّا حمایت ایران از بشار اسد و سوریه تمام توطئه های آنان را شکست داده است. اگر عربستان سعودی در سوریه دخالت مستقیم نظامی به معنای اعزام نیرو بکند، جز شکست چیزی عایدش نخواهد شد و نیروهایش را از دست خواهد داد.

قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: نیروهای نظامی عربستان نیروهایی تن پرور، رفاه زده و خوشگذران هستند و وقتی ناقوس مرگ را بر سر خود ببینند صحنه را ترک خواهند کرد. هرچند حتی با دخالت عربستان نیز نظام سوریه پابرجا خواهد ماند، امّا این دخالت ها توان نظامی سوریه را تحلیل خواهد برد و تضعیف خواهد کرد. متأسفانه یک عده احمق، بر عربستان حاکم شده اند که با اشتباهات خود، هم مرتکب جنایات بسیاری می شوند و هم ندانسته پایه های حکومت خویش را سست تر می نمایند. عربستان اینک در مقابل نیروهای رزمنده یمن احساس ضعف می کند و در مقابله با آنان ناتوان است؛ این در حالی است که یمن در همسایگی آن قرار دارد. رژیم عربستان گام به گام به اضمحلال خود نزدیک تر می شود.

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...