نسخه چاپی

كدام مجلس به درد مردم و كشور می‌خورد؟

دكتر یدالله جوانی

به انتخابات هفتم اسفند نزديك مي‌شويم. در اين انتخابات، قريب 55 ميليون ايراني واجد شرايط رأي دادن، مي‌خواهند از ميان بيش از 6هزار كانديداي مجلس شوراي اسلامي، 290 نفر را براي مجلس و از ميان 161 نفر داوطلب نمايندگي براي مجلس خبرگان رهبري، 88 نفر را انتخاب نمايند. شرع، عقل و تجربه مي‌گويد، مردم بايد كساني را انتخاب نمايند و مجلس‌هايي را از طريق منتخبين شكل دهند كه به درد آنان و كشورشان بخورد. مردم با اين انتخاب، براي چهار سال دستگاه قانونگذاري و نظارت‌كننده بر حسن اجراي قوانين را مشخص مي‌كنند. مجلس همواره در رأس امور بوده و خواهد بود، بنابراين با توجه به اين اهميت و جايگاه مجلس شوراي اسلامي در ساختار حقوق اساسي جمهوري اسلامي، مردم به نوعي براي چهار سال سرنوشت كشور را رقم مي‌زنند. اهميت مجلس خبرگان نيز با توجه به فلسفه وجودي اين مجلس، بر هيچ كس پوشيده نيست. بر اين اساس، مردم بايد با نگاهي آرمان‌گرايانه و توأم با واقع‌بيني منطقي، با تأمل در احوالات، مواضع و رويكردهاي هر يك از جريان‌ها، گروه‌ها و اشخاص فعال در صحنه رقابت‌هاي انتخاباتي در پيش‌روي و به دور از هر نوع احساس و جوزدگي، به انتخاب كساني همت گمارند كه حقيقتاً به درد آنان و كشورشان بخورند. اينان چه كساني هستند؟ يا به عبارت ديگر كدام مجلس به درد مردم و كشور مي‌خورد؟ گزاره‌هاي زير مي‌تواند توصيف كننده مجلس خوب باشد:
1 ـ مجلس خوب، ‌آن مجلسي است كه تمام نمايندگانش از جنس مردم بوده، با درد و رنج مردم، مشكلات جامعه و خصوصاً مشكلات اقتصادي آشنا باشند و براي برطرف كردن اين مشكلات طرح و برنامه داشته باشند. بدون ترديد، تنها با تقويت توليد ملي از يك طرف و مبارزه با واردات كالاي مصرفي خارجي به صورت قاچاق و غيرقاچاق، مي‌توان اقتصاد كشور را رونق بخشيد و اقتصاد ايران را از ركود خارج ساخت. اين مهم هنگامي اتفاق خواهد افتاد كه منتخبين مردم، با تمام وجود به سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي اعتقاد داشته باشند. بسترسازي براي سرمايه‌گذاري خارجي در كشور در موارد ضروري، خوب است، لكن وعده دادن و ايجاد چشم‌‌انتظاري در مردم كه با سرمايه‌گذاري خارجي اقتصاد ايران چنين و چنان خواهد شد و به رشد اقتصادي بالا خواهيم رسيد، نوعي توهم و از دست دادن فرصت‌ها خواهد بود. بايد بدانيم كشورهاي غربي تا هويت مستقل ملت ايران را از بين نبرند، به سمت سرمايه‌گذاري در ايران با تكنولوژي‌هاي روز دنيا حركت نخواهند كرد.
2 ـ مجلس خوب، ‌آن مجلسي است كه چهارچشمي از استقلال و عزت ملي به دست آمده براي ايران و ايراني در پرتو انقلاب اسلامي مراقبت كرده، با تمامي تهديدات و آسيب‌هاي متوجه اين ارزش‌ها مقابله نمايد.
3 ـ مجلس خوب، آن مجلسي است كه از حقوق مردم ايران در تمامي حيطه‌هاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و ... دفاع نمايد. مجلس خوب از اين منظر، مجلسي خواهد بود كه معتقد به امتيازات خاص براي طبقات خاص نباشد و همه مردم را در برابر قانون برخوردار از حق مساوي بداند.
4 ـ مجلس خوب، آن مجلسي است كه فساد، تبعيض و بي‌عدالتي را به خوب و بد تقسيم نكند. فساد را فساد بداند و با آن به صورت جدي مبارزه كند. مشكل امروز جامعه ما آن است كه عده‌اي به همه چيز نگاه سياسي دارند و با همين نگاه اگر فرد مفسد اقتصادي يا مفسد اخلاقي، از باند و گروه آنان باشد با هزار و يك دليل به دنبال توجيه و تبرئه كردنش خواهند بود و اگر آن فرد مفسد از باند رقيب باشد، بيچاره‌اش مي‌كنند! بايد مبارزه با فساد هم بر مبناي عدالت، ‌انصاف و يكسان بودن همه در برابر قانون باشد. با اندك تأمل در رفتار افراد و گروه‌هاي سياسي طي سال‌هاي اخير نسبت به مبارزه با فساد و مفسدين اقتصادي و متجاوزين به حقوق عمومي و بيت‌المال، مي‌توان فهميد كه چه كساني فساد و مفسدين را به خوب و بد تقسيم مي‌كنند.
5 ـ مجلس خوب، ‌آن مجلسي است كه به سرعت پيشرفت علمي در كشور با وضع قوانين و انجام نظارت‌هاي مؤثر، شتاب بخشد. به طور قطع مجلسي كه با ايجاد التهاب در كشور و سياسي كردن افراطي فضاي دانشگاه‌ها، به همه چيز و از جمله پيشرفت علمي كشور تأثير منفي بگذارد، آن مجلس به درد مردم و كشور نمي‌خورد.
6 ـ مجلس خوب، آن مجلسي است كه در مسير اجراي برجام، مراقب حيله‌هاي دشمنان مكار و خصوصاً حيله و نيرنگ‌هاي امريكا باشد. مجلس آينده بايد با چشماني باز از حقوق ملت ايران در اين مسير دفاع نمايد. به طور قطع، غفلت از اين امر و اعتماد كردن به كساني كه طي دهها سال گذشته در عرصه بين‌الملل به تعهدات خود در مواردي كه با منافع‌شان ناسازگار بوده، خسارت‌هاي بزرگي را براي كشور به دنبال خواهد داشت. با توجه به اين اصل، آيا آن كساني كه امريكا را ديگر گرگ نمي‌دانند و به شيطان بزرگ خوش‌بين شده و اعتماد كرده‌اند، به درد مجلس مي‌خورند؟
7 ـ مجلس به درد بخور براي مردم و كشور، آن مجلسي است كه تمام‌قد در مسير تقويت بنيه دفاعي كشور گام بردارد و روز به روز به تقويت نيروهاي مسلح همت گمارد.
چنين مجلسي با نمايندگان منتخبي شكل خواهد گرفت كه از بن‌ دندان، به اصل بازدارندگي نظامي در برابر تهديدات قدرت‌هاي سلطه‌گر و زياده‌خواه معتقد باشند. آيا آن كساني كه طي سال‌هاي گذشته ثابت كرده‌اند به اين اصل اعتقادي ندارند و معتقد به بازدارندگي سياسي هستند و گمان مي‌كنند خطرات و تهديدات امريكا و رژيم صهيونيستي را با گفت‌وگو، مذاكره و توافق مي‌توان برطرف كرد، به درد نمايندگي مجلس مي‌خورند؟ بايد همگان بدانند كه طي سال‌هاي گذشته، اگر امريكايي‌ها جرئت نكردند به ايران حمله نظامي بكنند، فقط يك دليل داشت و آن اينكه، مطمئن بودند اگر زدند، محكم از دست ملت ايران سيلي خواهند خورد. همگان بايد بدانند در اين سال‌هاي گذشته، اگر ملت ايران به صورت نظامي قادر نبود از خودش دفاع كند، به راحتي از سوي كشورهايي چون امريكا، رژيم صهيونيستي و يا متحدين منطقه‌اي اين قدرت‌هاي شيطاني مورد هجوم نظامي قرار مي‌گرفت. يكي از راه‌هاي تقويت قدرت‌هاي دفاعي جمهوري اسلامي در برابر تهديدات خارجي، حفظ و تحكيم موقعيت منطقه‌اي ايران است. با اين مهم تداوم سياست‌هاي جمهوري اسلامي در منطقه راهبردي غرب آسيا تأمين مي‌شود. بنابراين مجلس خوب، آن مجلسي خواهد بود كه سياست‌هاي كنوني جمهوري اسلامي در منطقه را تقويت نمايد و خود به چالش اين سياست‌ها تبديل نشود.
8 ـ مجلس خوب، آن مجلسي خواهد بود كه نمايندگانش مدرس‌وار، در برابر هر توطئه‌اي و هر متجاوزي كه بخواهد حقوق ملت را پايمال كند، سينه سپر كنند و با تكيه بر قدرت ايمان، اميد به پيروزي در برابر هر متجاوزي را در جامعه تزريق كنند. اين تجربه تلخي بود كه در يكي از ادوار مجلس، 126 نماينده مجلس با نوشتن نامه سرگشاده به مقام معظم رهبري كه نامه آنان سر از شبكه‌هاي ماهواره‌اي و رسانه‌هاي خارجي در آورد، در برابر تهديدات امريكا كشور را ناتوان معرفي كرده، از معظم‌‌له براي جلوگيري از عملي شدن تهديدات امريكا مبني بر اشغال ايران(!)، طلب نوشيدن جام زهر كردند! آيا افرادي با چنين سوابقي به درد مجلس، به درد مردم و به درد كشور مي‌خورند؟
9 ـ مجلس خوب، آن مجلسي خواهد بود كه در اين روزها، رسانه‌هاي خارجي مبلغ آنان نباشند، مجلس خوب، آن مجلسي است كه نمايندگانش را مردم با فكر و نظر خود انتخاب كنند، نه آن مجلسي كه نمايندگان با سفارش راديو انگليس و راديو امريكا انتخاب شوند.
10 ـ و در نهايت مجلس خوب و به درد بخور، آن مجلسي است كه از منتخبيني پر شود كه اين روزها، رسانه‌‌هاي خارجي و خصوصاً رسانه‌هاي انگليسي مي‌گويند: «مردم به اينها رأي ندهيد!» به طور قطع همين‌ها به درد مردم و كشور مي‌خورند.

۱۳۹۴/۱۲/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...