نسخه چاپی

وعـده لغـو روادیـد بـا 28 كـشور

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از مجموعه رسانه‌ای دنیای اقتصاد دیدن كرد. مسعود سلطانی‌فر در این دیدار ضمن تشریح اقدامات این سازمان در حوزه گردشگری طی سال 94 از تلاش و مذاكره برای لغو روادید با 28كشور جهان خبر داد.

به گزارش نما به نقل از دنیای اقتصاد: معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از مجموعه رسانه‌ای دنیای اقتصاد دیدن کرد. مسعود سلطانی‌فر در این دیدار ضمن تشریح اقدامات این سازمان در حوزه گردشگری طی سال 94 از تلاش و مذاکره برای لغو روادید با 28کشور جهان خبر داد و اعلام کرد: «یک کارگروه مرکب از وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اطلاعات با ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد کرده‌ایم و از این طریق روی بحث لغو روادید با 28کشور جهان کار می‌کنیم.» به گفته وی، از این تعداد تاکنون گرجستان انجام شده، لغو روادید ارمنستان نیز درحال نهایی شدن است و لغو روادید با عراق هم در مرحله مذاکرات نهایی قرار دارد. سلطانی‌فر ابراز امیدواری کرد که در سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهوری به این کشور این کار نیز انجام شود.

معاون رئیس جمهوری همچنین در این باره افزود: «وزارت خارجه یک برداشتی در خصوص لغو روادید دارد و معتقد است که باید این لغو روادید دو طرفه باشد؛ برداشتی که از نظر ما هم درست است، اما ما نیز بر این باوریم که کشورهایی که در عرصه گردشگری توانستند در یکی دو دهه یک خیز بردارند، چندان قائل به لغو روادید دوطرفه نبودند. آنها با لغو روادید یک طرفه و در کنار آن بازاریابی، به این ارزیابی رسیدند که می‌توانند تعداد گردشگران خود را با توجه به تعاملات فرهنگی با دیگر کشورها افزایش دهند.» سلطانی‌فر گسترش تسهیلات صدور ویزا را از اقدامات ادامه‌دار این سازمان اعلام کرد و گفت: «امیدواریم ویزای الکترونیک نیز تا پایان سال 2016 با کمک وزارت خارجه محقق شود. این امر البته با فراهم آوردن زیرساخت‌های مختلف قابل تحقق خواهد بود.»

گردشگری، موتور محرکه خروج از رکود

سلطانی‌فر همچنین افزود: «بخش گردشگری می‌تواند موتور محرکه خروج اقتصاد ایران از رکود باشد؛ شاهد ما نیز این است که در شرایطی که بخش‌های اقتصادی دیگر کشور در وضعیت رکود به سر می‌برند، طی دو سال گذشته گردشگری از معدود بخش‌های اقتصادی بوده که رشد داشته و مورد توجه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.» رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: «در این میان، حدود 960 تا 970 پروژه درحال اجرا در حوزه گردشگری داریم که از این تعداد، 530 تا 540مورد آن در حوزه هتلینگ اعم از هتل‌های 4و5ستاره، 3ستاره و هتل آپارتمان است و باقی آن در دیگر تاسیسات گردشگری در مرحله اجرا به سر می‌برند.» به گفته وی، رقم برآورد شده برای این پروژه‌ها حدود 30هزار میلیارد تومان است.

این مقام ارشد گردشگری کشور همچنین بر لزوم کمک و پشتیبانی دولت و تلاش برای رفع موانع برای بهره‌برداری هرچه سریع‌تر این پروژه‌ها تاکید کرد. سلطانی‌فر همچنین درباره تسهیلاتی که از محل صندوق توسعه ملی در اختیار گردشگری قرار گرفته، تصریح کرد: «تاکنون 800 میلیارد تسهیلات برای تکمیل حدود 50 هتل نیمه‌کاره تخصیص یافته است. استمرار استفاده از این منابع با توجه به تاکید رئیس‌جمهور همچنان در دستور کار خواهد بود و علاوه‌بر آن، بحث استفاده از دیگر منابع بانکی برای توسعه گردشگری در دستور کار قرار دارد.»

توسعه زیرساخت‌های گردشگری داخلی

معاون رئیس‌جمهوری ضمن بر شمردن اقداماتی که در زمینه گردشگری داخلی انجام شده، اظهار کرد: «در بخش اماکن اقامتی در نظر داریم که امکانات اقامتی را برای اقشار درآمدی متوسط و پایین فراهم کنیم تا آنها بتوانند با هزینه 30 تا 50 هزار تومان از این امکانات استفاده کنند. در این راستا، با وزارت کشور و مجموعه شهرداری‌ها جلساتی داشتیم و به تفاهم رسیدیم که با استفاده از منابع ما و وزارت کشور بتوانیم در سال آینده حدود 70 پارک‌کمپ را ایجاد کنیم.»

به گفته سلطانی‌فر، این کمپ‌‌ها در حال حاضر، در ایام نوروز برای گردشگران اجرا می‌شود ولی لازم است که در اکثر شهرهای کشور یک پارک‌کمپ و در شهرهای بزرگ 5-4 پارک‌کمپ شکل بگیرد که علاوه‌بر امکانات بهداشتی، امکانات اقامتی مناسب نیز داشته باشد. رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد که برای دستیابی به این امر، از کمک بخش خصوصی نیز بهره خواهیم گرفت ؛ زیرا فکر می‌کنیم توجیه اقتصادی خوبی دارد و بتوانیم آن را در اختیار مردم قرار دهیم.

افتتاح ترمینال دوم فرودگاه امام (ره)

وی گسترش شبکه حمل و نقل را از مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان در سال آتی برشمرد و خاطرنشان کرد: «خوشبختانه با توجه به ارتباط نزدیکی که با دستگاه‌های دست‌اندرکار داریم، تلاش می‌کنیم در تمام این حوزه‌ها پیشرفت کنیم.» توسعه شبکه فرودگاهی از جمله حوزه‌های حمل و نقل است که سلطانی‌فر از آن نام برد و گفت: «امیدواریم تا قبل از پایان سال 95 ترمینال دوم فرودگاه امام (ره) به‌عنوان ترمینال سلام راه‌اندازی شود. به این ترتیب ظرفیت این فرودگاه به دو برابر افزایش خواهد یافت؛ افزایشی بالغ بر 5 تا 6 میلیون نفر.» معاون رئیس‌جمهوری افزود: «فاز سوم توسعه فرودگاه امام (ره) نیز که در قالب ترمینال ایرانشهر تا چند سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید ظرفیت این فرودگاه را تا 20 میلیون نفر افزایش خواهد داد.»

طرح‌های توسعه فرودگاهی در اصفهان، شیراز، کیش و مشهد نیز در دستور کار قرار دارد.سلطانی‌فر همچنین از تصمیم سازمان متبوعش برای تعریف سیستم نظام آماری حساب‌های اقماری گردشگری خبر داد و خاطرنشان کرد که بدون این سیستم نمی‌توانیم آمار مناسبی ارائه دهیم.رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به 40 کشوری که به‌عنوان بازار هدف ایران در حوزه گردشگری هدف‌گذاری شده‌اند، گفت: «تاکنون در 16 کشور از این 40 کشور با کمک بخش خصوصی، دفاتر جذب گردشگر ایجاد شده است که امیدواریم این تعداد بیشتر شود.»

۱۳۹۴/۱۲/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...