نسخه چاپی

ابراهیم رزاقی در گفتگو با نما:

دولت باید بر خرید و فروش های دروغین و سفته بازی ها نظارت كند

عکس خبري -دولت بايد بر خريد و فروش هاي دروغين و سفته بازي ها نظارت کند

كارشناس مسائل اقتصادی با تأكید بر ضرورت نظارت دولت بر فعالیت های اقتصادی نظیر واردات و خرید و فروش های دروغین و سفته بازی ها، اظهار داشت: دولت اگر بر این فعالیت ها نظارت نكند و از طریق مالیات سود اینها را كاهش ندهد، نمی تواند به تولید كمك كند، هر چند به تولید یارانه هم بدهد.

ابراهیم رزاقی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، در خصوص ضرورت عمل به اقتصاد مقاومتی گفت: همه دولت ها از زمان آقای رفسنجانی تا کنون علی رغم تفاوت های سیاسی شان، اقتصادی را که پیاده کرده اند، اقتصاد سرمایه داری صندوق بین الملی پول است و این اقتصاد، اقتصادِ ابهام در بازار جهانی است؛ یعنی خام فروشی رشد پیدا می کند و همه چیز را باید وارد کنیم. این اقتصاد، ضد استقلال است، یعنی وابستگی می آورد.
وی با اشاره به تأکیدات چندسال اخیر رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سال 95 به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اظهار داشت: تصور من این است که مسئولین این سیاست ها را اجرایی نمی کنند، چون به آن اعتقاد چندانی ندارند. نمایندگان مجلس هم دولت را تحت فشار قرار نمی دهند که اقتصاد مقاومتی را پیاده کند.
این کارشناس اقتصادی در خصوص شاخصه های عمل به اقتصاد مقاومتی گفت: اولین شاخص، تولید است. یعنی شاهد کاهش تعطیلی کارخانه ها باشیم. جلوگیری روند خالی شدن روستاها از جمعیت با افزایش تولید. اگر اقتصاد مقاومتی اجرایی بشود، اولین نکته این است که ما ببینیم تولید داخلی افزایش پیدا کرده و واردات کاهش یافته است، مخصوصا واردات کالاهای تجملاتی و مصرفی. بیکاری کاهش پیدا کند، اشتغال افزایش یابد، درآمد ارزی ما به گونه ای استفاده شود که به کمک تولید داخلی بیاید نه به کم مصرف داخلی. چون الان به کمک مصرف داخلی می آید. همچنین کم تر نفت خام بفروشیم، کم تر مواد پتروشیمی بفروشیم. اینها معیارهایی است که می توان با ارزیابی آنها، دریافت که ما تا چه اندازه در عمل به این سیاست ها موفق شده ایم.
رزاقی با بیان اینکه در نظام سرمایه داری مخصوصاً سرمایه داری آمریکایی هر کس به دنبال حداکثر سود و لذت خود فارغ از هر محدودیتی است گفت: این محدودیت ها محدودیت های دینی، اخلاقی و منافع ملی است. این مسئله در ایران هم رشد کرده و گروهی را بوجود آورده که بخشی از این گروه، واردکننده ها هستند. بعد مغازه دارها هستند و بعد کسانی که خرید و فروش می کنند. هر چیزی که قیمتش می خواهد گران شود را نمی فروشد و می گذارند گران شود تا سود بیشتر ببرند. این وضعیت شرایطی را بوجود آورده که سود این فعالیت ها را بسیار بالا برده است. احتیاجی به مهارت خاصی هم ندارد. در صورتی که تولید، نیاز به مهارت دارد و فعالیت آشکار محسوب می شود. در حالی که دلالی، فعالیت پنهانی است.
وی با تأکید بر ضرورت نظارت دولت بر فعالیت های اقتصادی نظیر واردات و خرید و فروش های دروغین و سفته بازی ها، اظهار داشت: دولت اگر بر این فعالیت ها نظارت نکند و از طریق مالیات سود اینها را کاهش ندهد، نمی تواند به تولید کمک کند، هر چند به تولید یارانه هم بدهد. وقتی ما می گوییم اقتصاد مقاومتی یعنی به حالتی برسیم که از تحریم ضربه نخوریم. چه موقعی تحریم مؤثر است، موقعی که ما وابسته به خارج باشیم. اقتصاد مقاومتی یعنی ایجاد شرایطی که ما به خارج وابسته نباشیم و سرنوشت اقتصادی مان در داخل تعیین بشود. این اتفاق هم زمانی رخ می دهد که مواد خام نفروشیم و کالای مصرفی وارد نکنیم.

۱۳۹۵/۱/۱۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...