نسخه چاپی

وقتی رجوی 2500 نفر را به كشتن داد

عکس خبري -وقتي رجوي 2500 نفر را به کشتن داد

به گزارش نما روزنامه كیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

شبكه دولتي انگليس شكاف ميان گروه هاي مخالف دولت سوريه را عميق توصيف كرد و ورود تركيه به درگيري نظامي با سوريه را ورود به باتلاق خواند.

وبسايت بي بي سي با اشاره به معرفي هيثم صالح به عنوان رئيس دولت انتقالي نوشت: او در اعتراض به خودكامگي برهان غليون رئيس شوراي ملي، از اين شورا جدا شد و جبهه عمل ميهني را راه انداخت و در قاهره به عنوان رئيس دولت انتقالي معرفي شد. شوراي ملي هم در مقابل، صالح را متهم به تفرقه افكني كرد. در نتيجه مخالفان با چند دستگي و اختلاف بيشتري مواجه شدند. اكنون محور استانبول و قاهره با هم رقابت مي كنند اما بخشي از مخالفان هم به هيچ يك از اين دو گروه نپيوسته اند، از جمله اينها برخي مقامات پيشين سوري مانند عبدالحليم خدام، معاون پيشين رئيس جمهور، رفعت اسد عموي بشار اسد و سرتيپ مناف طلاس است كه از نزديكان بشار است به شمار مي رفت و اخيراً از ارتش جدا شد و به خارج گريخت اما نتوانست اعتماد ديگر مخالفان بشار اسد را جلب كند.

شبكه دولتي انگليس افزود: مهمتر از اين دو، ارتش آزاد سوريه است كه نقش اصلي و ميداني را در مبارزه با نظام سوريه در دست دارد و با وجود همه تلاشهاي شوراي ملي سوريه، حاضر نشده زير چتر اين شورا برود و به بازوي نظامي آن بدل شود. از سوي ديگر كردها نيز سر آن ندارند كه زير سلطه هيچ يك از گروه هاي خارج نشين بروند. آنها نگراني و خشم تركيه را به عنوان پايگاه اصلي مخالفان بشار اسد برانگيخته اند.

بي بي سي همچنين درباره احتمال دخالت نظامي تركيه در ماجراي سوريه نوشت: ناتو كه تركيه جبهه اصلي آن در مقابل سوريه است تاكنون نشان داده كه سر آن ندارد بدون تأييد جامعه جهاني در قالب قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد وارد مداخله نظامي در سوريه شود و چين و روسيه هم هر قطعنامه اي كه حاوي تحريم و فشار سياسي و اقتصادي بيشتر بر دمشق باشد ناكام مي گذارند چه رسد به تصميمي براي مداخله نظامي.

بي بي سي مداخله نظامي تركيه در سوريه را فرو رفتن در باتلاق دانست و افزود: اصطلاح باتلاق يادآور توصيفي است كه براي حمله آمريكا و متحدانش به عراق به كار رفت، حمله اي كه هزينه سنگيني به ملتها و دولتهايي تحميل كرد كه از ارتشهايشان روانه عراق شد. اوضاع سوريه بسي پيچيده تر از عراق دوران صدام است، ارتش تركيه اگر وارد سوريه شود در باتلاق عميقي فرو خواهد رفت.

بي بي سي با اشاره به چالش هايي نظير مقاومت علوي ها و كردها در برابر تركيه خاطرنشان كرد: تركيه در صورت اقدام نظامي با علوي ها و پ ك ك مواجه خواهد شد كه در خاك سوريه، هم از توان نظامي فراتر از آنچه در تركيه دارد برخوردار است و هم پشتوانه مردمي اش كه ارتشي خارجي را در برابر خود مي بينند بسيار بيشتر از حمايتي است كه كردهاي تركيه از چريكهايش مي كنند. اگر تهديدهاي سرداران سپاه پاسداران ايران كه مي گويند اجازه تغيير حكومت در سوريه را نخواهند داد و از به ميدان آمدن «مقاومت»، يعني حزب الله لبنان سخن مي گويند هم عملي شود، بر پيچيدگي اوضاع و بحراني تر شدن آن بشدت خواهد افزود. از سوي ديگر، تركيه با لشگركشي به سوريه، هم خشم روسها را كه تأمين كننده اصلي انرژي تركيه اند برخواهد انگيخت و رابطه خود را با اين قدرتي كه در همسايگي اش قرار دارد در خطر قرار خواهد داد و هم رابطه اش با ايران را كه طي سالهاي حكومت اسلامگرايان، شكوفا شده و منافع سياسي و اقتصادي زيادي نصيب دولت اردوغان كرده، يكسره به فنا خواهد داد.

بي بي سي مي افزايد: اگر تركيه در سوريه در باتلاق فرو برود «برنده وضعيت، رقيبان سياسي حزب عدالت و توسعه خواهند بود و سرنوشتي جز دولت توني بلر را نمي توان براي آقاي اردوغان در نظر گرفت. دولت توني بلر هم مانند دولت اردوغان، دولتي موفق بود كه شكوفايي اقتصادي بي سابقه اي براي بريتانيا رقم زد و در حالي كه اروپا در بحران بيكاري و اقتصادي فرو رفته بود، جزيره اي پر رونق در كنار اين قاره آفريد كه براي او محبوبيت زيادي هم به همراه آورد اما پيوستن به جنگ با عراق، براي توني بلر حتي در صفوف حزب خودش هم دشمن آفريد، او را از چشم مردم انداخت و سرانجام به كناره گيري او و كوتاه شدن عمر حكومت حزبش انجاميد.

بازي جنگ نامتقارن در ارتش آمريكا پس از 11 سال سرگرداني در خاورميانه

آمريكا با وجود 11 سال درگيري در زد و خورد و مناقشات عراق و افغانستان هنوز پاسخ بسياري از مشكلات را در خاورميانه نمي داند.

اين ارزيابي را يك افسر عملياتي «گروه جنگ نامتقارن ارتش آمريكا» در جريان برگزاري يك بازي نفوذ رقابتي عنوان كرد.

باربارا اسلوين روزنامه نگار آمريكايي كه خود در اين برنامه شركت داشته، گزارش آن را در «المونيتور» منتشر كرده است. اسلوين مي نويسد: هفته گذشته يك بازي با عنوان «بازي نفوذ رقابتي» در يك پايگاه هوايي آمريكا با تمركز بر بحران سوريه نمايش داده شد تا از طريق آن درك بهتري از آسيب پذيري هاي آمريكا، دشمنان آن و پيامدهاي اقدام نظامي آمريكا در سوريه به دست آيد. هدف از اين بازي برآورد چگونگي سرنگون كردن حكومت سوريه، تبديل حزب الله به يك جنبش سياسي بي خطر يا متوقف كردن برنامه هسته اي ايران نبود بلكه هدف نشان دادن توانمندي هاي آمريكا و متحدانش و درك بهتر از چگونگي تعامل بازيگران منطقه (خاورميانه) با يكديگر بود.

براساس سيستمي كه «آزمايشگاه فيزيك كاربردي جان هاپكينز» طراحي كرد به بازيكنان بابت حداكثر رساندن «نفوذ»شان و حداقل رساندن«غرور»شان پاداش داده شد. ميگين نيكس، از جان هاپكينز، صفت «غرور» در اين بازي را اين گونه معني كرد؛ آسيب پذيري كه در نتيجه تكبر و خشم بين المللي به وجود آمده و اين خشم بين المللي حاصل اقدام هاي زورگويانه يك جانبه اي است كه احتمال همكاري با آمريكا را از سوي ديگران پايين مي آورد. تاكيد روي روش هاي ديپلماتيك، اقتصادي، اطلاعاتي و ديگر روش هايي كه نيازي به كشتن مردم نداشته باشد و به تعبير ارتش آمريكا «عملكرد پويا» باشد، اهداف تعريف شده در اين بازي بودند به عبارت ديگر «تاكيد بر جنگ نرم»، «اعمال پيامدهاي به كارگيري قدرت بيش از حد » و «ارتقاي همكاري با دولت آمريكا و متحدانش» اهداف خلاصه شده در اين بازي بودند.

به گزارش المونيتور شركت كنندگان در اين بازي به شش «هسته» عمده تقسيم شدند؛ آمريكا-اروپا، آمريكا-خاورميانه، ايران، حزب الله و حكومت اسد بازيكنان فعال بودند، ديگر بازيكنان كليدي شامل مخالفان حكومت سوريه، تركيه، روسيه، عربستان سعودي، اسرائيل، عراق، اردن، سازمان هاي مختلف افراطي خشونت گرا، ناتو، كاخ سفيد و شوراي امنيت سازمان ملل در مجموع «هسته خاكستري» را تشكيل دادند.

در بخش هايي از اين بازي به هسته خاكستري مانند ديگر بازيكنان عمده اختيار عملكردهاي ويژه اي داده شد و در برخي موارد اين اختيار از آنها گرفته شد؛ اين هسته همچنين وارد توپ هاي منحني شد تا بازيكنان را مجبور كند در برابر تحولات پيش بيني نشده واكنش نشان دهند.

يك «هسته سفيد» متشكل از گيك هاي كامپيوتري (كار بلدهاي خوره كامپيوتر) مديريت اجراي مكانيك هاي بازي را برعهده داشتند. تجزيه و تحليل كامل اين مديريت در ميانه سپتامبر منتشر خواهد شد.

در اين بازي برخي اقدام هاي خاص مانند حمله نظامي آمريكا يا اسرائيل به تاسيسات اتمي ايران رد شد و اصرار بر اين بود كه از نقش ايران براي پيشروي در سوريه استفاده شود. تمركز تمايل ايران بر حفظ مصالح و منافع خود در سوريه بود.

اين بازي در مركز كنفرانس پايگاه هوايي «تمپا» در ايالت فلوريدا از 24 تا 27 ژوئيه برگزار شد و ادامه «سمينار تضارب افكار بود» كه ماه مه سال جاري در مريلند برگزار شده بود.

گزارشگر المونيتو مي افزايد: در اين سمينار، سوريه به عنوان «نقطه اتصال» چالش هاي چندگانه در سياست خارجي و دفاعي آمريكا شناخته شد. بيش از 130 نفر از شركت كنندگان در اين سمينار كاركنان فعال و بازنشسته پنتاگون، پيمانكاران دفاعي، افسران پيشين و كنوني وزارت امور خارجه و پژوهشگران و انديشمندان آمريكايي بودند. يك ژنرال بازنشسته از اسرائيل و يك وابسته نظامي تركيه در مركز فرماندهي آمريكا در اين سمينار حضور داشتند.

يك نهاد نظامي با عنوان «گروه جنگي نامتقارن ارتش آمريكا»، اي دبليو. جي، «بازي نفوذ رقابتي» را سازماندهي و «لابراتوار فيزيك كاربردي جان هاپكينز» سيستم اين بازي را طراحي كرد.

توماس گلندر، افسر عملياتي اي.دبيلو.جي، در اين بازي با اشاره به حضور نظامي آمريكا در عراق و افغانستان گفت: با وجود آن كه 11 سال گذشته بيشتر به مناقشه و زد و خورد گذشت ما هنوز پاسخ مشكلات را نمي دانيم.

آن روز كه 2500 تروريست با تصميم فاجعه بار رجوي كشته شدند

«پاسخ ايران به عمليات فروغ جاويدان باعث از هم گسيختگي و قتل عام نيروهاي سازمان مجاهدين خلق شد.»

وب سايت بي بي سي فارسي درباره اقدام حماقت آميز گروهك تروريستي منافقين در مردادماه سال 1367 (موسوم به عمليات فروغ جاويدان) نوشت: شكست اين عمليات آخرين عمليات نظامي سازمان بود و هزينه سنگين آن انتقادات زيادي به دنبال داشت. برخي نيروهاي اپوزيسيون، مجاهدين را به دليل قرباني كردن صدها نفر در جنگي كه نتيجه آن معلوم بود مورد انتقاد قرار دادند. آنها قتل عام شدند و پس از آن نيز شماري از زندانيان به عنوان محارب اعدام شدند. تصميم سازمان فاجعه بار بود.

اين تحليل خاطرنشان مي كند: هدف عمليات فروغ جاويدان، تسخير تهران و ساقط كردن حكومت بود. مسعود رجوي شب عمليات پيش بيني كرد كه نيروهاي سازمان ظرف 48 ساعت به تهران خواهند رسيد. عمليات از صبح روز دوشنبه سوم مرداد 1367 آغاز شد و سه روز طول كشيد. نيروهاي مجاهدين از مرز خسروي وارد خاك ايران شدند و تا شب، اسلام آباد را تسخير كردند. فرداي آن روز حركت به سمت كرمانشاه آغاز شد، اما ظاهرا به دليل ترافيك سنگين در جاده كرمانشاه، حركت سريع مجاهدين كند شد. نهايتا در سي و چهار كيلومتري كرمانشاه و در گردنه «چهار زبر»، نيروهاي سازمان در كمين نيروهاي ارتش و سپاه پاسداران افتادند.

بي بي سي مي افزايد: از نيمه هاي روز چهارم مرداد ضد حمله ايران كه با نام عمليات «مرصاد» صورت گرفت، توازن قوا را در صحنه نبرد عوض كرد. تهاجم هوايي ارتش ايران به مواضع مجاهدين، منجر به از هم گسيختگي و عقب نشيني آنان شد و نهايتا نيروهايي كه در حال عقب نشيني بودند قتل عام شدند. تعقيب و كشتار نيروهاي بازمانده تا چند روز بعد نيز ادامه داشت. براساس اعلام منابع حكومتي ايران، در جريان عمليات مرصاد بيش از 2500 نفر از مجاهدين كشته شدند. سازمان اين تعداد را 1300نفر اعلام كرده است.

پيشاهنگي نظاميان صهيونيست در اعتراض به وخامت اقتصاد اسرائيل

همزمان با خودسوزي 10 صهيونيست، نارضايتي از عملكرد اقتصادي دولت نتانياهو در ميان صهيونيست ها رو به افزايش است.

در تازه ترين نظرسنجي كه پس از تصويب طرح رياضت اقتصادي در رژيم صهيونيستي صورت گرفت 67 درصد اسرائيلي ها نارضايتي خود را از بنيامين نتانياهو و طرح رياضت اقتصادي يووال اشتاينيتس وزير مالي وي اعلام كردند.

به گزارش قدسنا نتايج اين نظرسنجي كه در روزنامه هاآرتص منتشر شده نشان مي دهد برخلاف نظرسنجي هاي قبلي تنها 31درصد نظرسنجي شوندگان از نتانياهو اعلام رضايت كرده و تنها 19درصد آنان طرح رياضت اقتصادي پيشنهادي از سوي اشتاينيتس را تاييد مي كنند.

هاآرتص نوشت: نتايج نظرسنجي نشان مي دهد براي نخستين بار از زمان تشكيل كابينه اسرائيل به رياست نتانياهو در سال 2009، 60 درصد اسرائيلي ها نارضايتي خود را از شخص وي اعلام كرده اند و 67درصد نيز با طرح رياضت اقتصادي اشتاينيتس مخالفت نموده اند. اين نظرسنجي فاش مي كند كه عملاً تا چه ميزان نااميدي در بين جامعه اسرائيلي در پي طرح هاي رياضت اقتصادي و همچنين ميزان بيكاري و افزايش پي درپي ماليات ها بوجود آمده است.

به گزارش راديو فردا براساس تصميم هاي جديد كه هفته گذشته اعلام شد، نه تنها ماليات ارزش افزوده بر كالاها و خدمات در اسرائيل از 16درصد به 17درصد افزايش مي يابد، بلكه بهاي انواع مايحتاج اساسي و بنزين نيز به شدت افزايش يافته است. بهاي هر ليتر بنزين دستكم به دو دلار و هر گالن بنزين مرغوب به حدود ده دلار رسيده است.به دنبال افزايش بهاي آب مصرفي براي خانواده ها در هفته هاي اخير، بهاي برق نيز در سلسله تصميمات جديد به ميزان چشم گيري افزايش مي يابد.

گزارش خبرنگار راديو فردا از تل آويو حاكي است: براساس تصميم هاي محور نتانياهو- اشتاينيتس، از بودجه همه وزارت خانه هاي دولتي پنج درصد كاسته مي شود. ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل كه رهبر يك حزب كوچك با نام «استقلال» است، به صف مخالفان اين تصميم ها پيوسته است. اما به دنبال مخالفت علني ايهود باراك و بيان اينكه «در اين مرحله حساس نبايد بودجه وزارت دفاع را كم كرد.» رسانه هاي اسرائيل نوشتند كه يووال اشتاينيتس وزير دارايي كه با ايهود باراك «خرده حساب هاي ديرينه»اي دارد، دستور داد كه مبلغ بيشتري از بودجه وزارت دفاع كاسته شود، تا به نوشته رسانه هاي اسرائيل، اشتاينيتس نشان دهد كه «چه كسي آقاي خزانه داري است».

خبرنگار راديو فردا در تل آويو گفت: تصميمات دشوار اقتصادي كه زندگي در اسرائيل را به يكي از گران ترين مناطق جهان مبدل مي كند، در حالي گرفته شده است كه مرگ دو مرد كه خودسوزي كردند، خشم مردم را نسبت به «گوش هاي سنگين دولتمردان» عميق تر كرده است. هر دو مردي كه خودسوزي كردند و جان دادند، معلولين جنگ هاي اسرائيل بودند. مرد معلول دوم پس از دو هفته دست و پنجه نرم كردن با مرگ، در روزي جان داد كه تازه تصميمات رياضتي اقتصادي اعلام شده بود.

يادآور مي شود رژيم صهيونيستي سالهاست با كمك هاي ساليانه ده ها ميليارد دلاري كشورهايي چون آمريكا به حيات خود ادامه مي دهد.

آستان قدس در جمع تحريم كنندگان كنفرانس اسلامبول

تحريم «كنفرانس دوسالانه مطالعات ايران شناسي» در تركيه هر روز با واكنش هاي تازه تري روبروست. طي 2 هفته گذشته بيش از 50 استاد ايراني و 15 دانشگاه و مركز علمي كشور در نامه هاي جداگانه به روزنامه «كيهان» اين كنفرانس صهيونيستي را به عنوان دامي براي اساتيد ايراني تحريم كردند. روز گذشته نيز «بنياد پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي» با ارسال نامه اي اعلام كرد كه هيچ گونه مشاركتي در كنفرانس اسلامبول ندارد. متن كامل نامه اين بنياد جهت اطلاع خوانندگان منتشر مي گردد.

مديريت محترم روزنامه كيهان

با اهداي سلام و آرزوي قبول طاعات و عبادات در ماه مبارك رمضان

با عنايت به درج خبري در تاريخ 24/4/91 در آن روزنامه وزين با عنوان «دام صهيونيست ها براي اساتيد دانشگاه هاي ايران»، ضمن ابراز خرسندي از اقدام هوشمندانه و آگاهي بخش آن رسانه محترم، به استحضار مي رساند: بنياد پژوهشهاي اسلامي و كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي هيچ گونه همكاري و مشاركتي در همايش ياد شده نداشته اند و اصولاً موضوع شركت در همايش هاي بين المللي با وسواس فراوان و پس از بررسي در جلسات كارشناسي گوناگون در دستور كار قرار مي گيرد.

با اين وصف، يك نفر از پژوهشگران بنياد و يك نفر از كاركنان كتابخانه بدون هماهنگي و كسب اجازه، به صورت شخصي، براي شركت در همايش مربوط اقدام كرده اند و پس از انتشار خبر آن روزنامه نيز انصراف خود را اعلام نموده اند.

مزيد تأييدات و توفيقات جناب عالي را از درگاه خداوند سبحان مسألت دارد.

من الله التوفيق

بنياد پژوهشهاي اسلامي

علي اكبر الهي خراساني

۱۳۹۱/۵/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...