سیدعنایت الله هاشمی عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ،؛ در رابطه با ضرورت توجه مسائل و مشکلات اقتصادی و سرمایه گذاران در سال اقدام وعمل اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی و عمده در کشور، مشکلات اقتصادی و معیشت مردم است. مباحثی چون رکود حاکم بر بازار، عدم درآمدزایی برای مردم، مشکل اشتغال جوانان با توجه به اینکه قشر وسیعی از فارغ التحصیلان و متخصصین بیکار در جامعه وجود دارد، این ضرورت را می رساند که دولت و مجلس آینده با اولویت قراردادن حل مشکلات اقتصادی، چاره جویی کنند.
وی افزود: مطمئنا حل این معضلات و مشکلات در سایه یک برنامه ریزی کامل و دقیق صورت پذیر خواهد بود. لذا اگر حل مسائل اقتصادی در اولویت مجلس و دولت محترم است، توصیه می شود درتنظیم ومراحل تصویب برنامه ششم توسعه و اهداف و برنامه های دولت این مهم در نظر گرفته شود تا وضعیت اقتصادی کشور سامان یابد. زیرا این مشکلات در سایه یک برنامه دقیق قابل حل است.
نماینده مردم سپیدان در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به نوع نگاه دولتمردان در مسائل اقتصادی، متأسفانه روندی را که هم اکنون در دولت شاهد هستیم، روندی نیست که بتواند اشتغال زایی کند بلکه همین اشتغال های موجود راهم از بین خواهد برد، همانطور كه مشاهده مي كنيد سرمایه گذاری و تولید روبه کاهش است.
وی تصریح کرد: مسلما برای پویا کردن اقتصاد باید سرمایه گذاری شود، لذا تا زمانی که سرمایه گذار برای سرمایه گذاری با موانع مواجه باشد، سرمایه گذاری نخواهدکرد. بنابراین به نظر می
رسد اولین اقدام دولت برای رفع مشکلات اقتصادی باید موانع را از سر راه سرمایه گذار بردارد تا سرمایه گذار با خیال آسوده ترسرمایه گذاری کند.
هاشمی خاطر نشان کرد: به طور مثال هنگامی که قرار است به سرمایه گذارتسهیلاتی از سوی بانک ها، وزارت خانه و یا اداره ای ارائه شود، گروه های کارشناسی که در رده های پایین تر قرار دارند، نباید برای سرمایه گذار مانع تراشی کنند؛ بلکه این موانع باید از سرراه سرمایه داران و تولیدکننده ها برداشته شود، معتقدم مسئولین رده¬های بالای مدیریتی باید بر کار گروه های کارشناسی نظارت دقیق داشته باشند. زیرا متأسفانه برخی نظر این کارشناسان دقیق نیست و مسائلی چون حب و بغض ها، منافع شخصی و گاها نگاه سیاسی افراد بر نظر آنها تأثیرگذار است. در مجموع این گونه رفتارها باعث می شود که دیگر کسی جرأت سرمایه گذاری نداشته باشند. چنانچه کسانی که وارد این عرصه شده اند و برخورد این سازمان ها و ادارات و بانک ها را که می بینند نه تنها خود بلکه به دیگر دوستان خود توصیه می کنند که وارد این عرصه نشوند.
وی در پایان تآکید کرد: معتقدم این موانع باید از سوی دولت ومجلس برطرف شود. اذعان داریم که این کار بسیار سخت است، خصوصا که بیشترین حوزه متوجه دولت است، که باید بر بانکها و گروههای کارشناسی نظارت داشته باشد. به هر جهت نظر کارشناسان که می خواهند مجوز صادر کنند و یا پاسخ استعلامی را بدهند بسیار مهم است. متأسفانه علی رغم تذکرات و توصیه ها بنده و همکاران کسی به این موضوع توجه ندارد. باید بگوییم که اگر بر سر راه رستم هفت خوان بود برسر راه سرمایه گذار در ایران هفتاد خوان است.
عضو كمیسیون صنایع و معادن در گفتگو با نما:
دولت در سال اقدام و عمل موانع سرمایه گذاری را برطرف كند/موانع موجود در فضای كسب و كار ، رغبتی برای سرمایه گذار بوجود نخواهد آورد
مسلما برای پویا كردن اقتصاد باید سرمایه گذاری شود، لذا تا زمانی كه سرمایه گذار برای سرمایه گذاری با موانع مواجه باشد، سرمایه گذاری نخواهدكرد.
۱۳۹۵/۱/۲۰