روزنامه خراسان نوشت: حضور سلحشور در حرم مطهر امام رضا(ع) فرصتي بود تا چند دقيقه اي را با او هم کلام شويم و درباره موضوعاتي هم چون جاي خالي فرهنگ رضوي در سينماي ايران و دليل توجه نکردن سينماگران به توليد فيلم و سريال درباره امام رضا(ع) گفت وگو کنيم.
البته اين گفت وگوي ما نيز از اظهارنظرهاي سلحشور درباره سينماي ايران و ماهيت آن بي نصيب نماند! ضمن اين که اين کارگردان سينما و تلويزيون ايران در صحبت هايش خبري را هم اعلام مي کند: «توليد مجموعه داستان هاي معجزات امام رضا(ع) به زودي آغاز مي شود.»به هر روي سلحشور در اين گفت وگو مهم ترين عامل خالي بودن جاي فرهنگ رضوي در سينماي ايران را ماهيت غيراسلامي سينما مي داند و با تاکيد خاصي مي گويد: «سينماي ما با امام رضا(ع) و معنويت دشمني دارد.»
سينماي ايران، الحادي است!
در ابتداي اين گفت وگو از فرج ا... سلحشور سوال مي کنم که چرا سينماگران کمتر به توليد فيلم و يا مجموعه هاي تلويزيوني متناسب با فرهنگ رضوي مي پردازند؟ او در پاسخ به اين سوال با اظهاراتي تند به استقبال سينماي ايران مي رود: «مشکل اين جاست که ماهيت سينماي دنيا و از جمله سينماي ما اسلامي نيست؛ ما جزئي از سينماي دنيا هستيم و به نظر من سينماي ايران، سينماي الحاد است پس چه طور انتظار داريد به معنويت و آقا امام رضا(ع) بپردازد؟»
از او مي پرسم که اگر سينماي ايران طوري است که او مي گويد آيا نبايد معنويت را وارد آن کرد؟ سلحشور مي گويد: چه کسي بايد معنويت را وارد سينماي ايران کند؟ سينماگران؟ آيا شما مبارزه با قاچاق را به يک قاچاقچي واگذار مي کني که انتظار داري سينماگران معنويت را وارد سينماي ايران کنند؟
سينما در تضاد با معارف رضوي است
اين کارگردان سينماو تلويزيون در ادامه به فعاليت هايي که در زمينه توليد فيلم هايي با مضمون مذهبي انجام داده است اشاره مي کند و يادآور مي شود: تا جايي که در توان داشتيم در اين زمينه تلاش کرده ايم و حتي در بحث معارف رضوي نيز مذاکراتي داشتيم و يک سري فعاليت ها درباره موضوع امام رضا(ع) و معجزات و اتفاقاتي که براي زائران اين حضرت رخ داده انجام داده ايم که به زودي توليد آن آغاز مي شود اما يک نفر نمي تواند از پس همه کارها برآيد بلکه بايد مجموعه سينمايي ما اصلاح شود.سلحشور مدعي است که «سينما در تضاد با معارف رضوي است» و «سينماي ايران دشمن امام رضا (ع) و معنويت است»: «سينماي ما امام رضا(ع) را قبول ندارد؛ امام رضا(ع) نماينده معنويت است در حالي که سينما نماينده ماديات، نفسانيات و مظاهر دنيايي است بنابراين قرار دادن اين ۲ کنار هم جور در نمي آيد.»
کارگردان مجموعه تلويزيوني «يوسف پيامبر» سپس تاکيد مي کند که اگر سينماگر با اين تفکر موجود به سراغ توليد فيلم هايي متناسب با معارف رضوي برود بي شک به ديد برخي ها از قانون سينما تخلف کرده است!
اول بايد مباني سينما را اسلامي کنيم
از سلحشور مي پرسم که بر اساس اظهارنظرهاي شما آيا راهي براي پرداختن به معارف رضوي در سينماي ايران وجود ندارد؟ که پاسخ مي دهد: اول بايد مباني سينما درست شود آن هم طبق اصول اسلامي مثل بانکداري اسلامي و يا دانشگاه اسلامي؛ در اين صورت سينماگر اسلامي تربيت خواهد شد و در خدمت آقا امام رضا(ع) و ساخت فيلم هاي ولايي نيز قرار خواهد گرفت.
سلحشور در پايان اين گفت وگو جمله اي را براي چندمين بار تکرار و بر آن تاکيد مي کند: «ابتدا بايد سعي کنيم که مباني سينماي ما اسلامي شود آن وقت انتظار داشته باشيم که معارف رضوي در اين سينما حضور داشته باشد.»
سلحشور: سینمای ما دشمن معنویت است
فرج ا... سلحشور را این روزها دیگر همه می شناسند؛ هم به دلیل ساخت فیلم های سینمایی و مجموعه های تلویزیونی تاریخی مذهبی كه مهم ترین آن «یوسف پیامبر» بود و هم به لطف برخی اظهارنظرهای عجیبش درباره سینمای ایران....
۱۳۹۱/۵/۱۶