به گزارش نما به نقل از خبرگزاری صداوسیما، دکتر امیر بیژن یثربی عضو هیات علمی دانشگاه اکستر انگلستان در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: اینکه مقام معظم رهبری فرموده اند فقط 14 درصد از ظرفیت معدنی کشور استفاده می شود نشان می دهد که باید در این عرصه بیشتر تلاش کنیم و حداقل نمره 50 درصد را کسب کنیم.
وی افزود: ظرفیت گسترده ای در حوزه معدنی داریم که می تواند بستر وسیعی برای تولید ثروت و ایجاد رفاه فراهم آورد.
یثربی گفت: در حال حاضر صنایع معدنی فلزات به سمت تولید صنایع برتر و فناوری بالا حرکت می کند و جهان در حال تمرکز سرمایه گذاری بر روی عناصر معدنی نادر خاکی است و فلزات قدیمی اگرچه ارزشمند است اما جایگاه خود را به تدریج از دست می دهد.
وی افزود: ایران هم باید به سمت تولید این دسته از عناصر معدنی حرکت کند و می توان از سرمایه گذاری داخلی و خارجی استفاده کرد.
این اقتصاددان معدنی اظهار داشت: در سال اقتصاد مقاومتی باید همه تلاشها به سمت تولید حرکت کندو اقتصاد مقاومتی هم به جز تولید هدف دیگری ندارد و باید میزان مصرف را کاهش دهیم که این روند به رونق بازار کار هم کمک خواهد کرد.
وی افزود: دوره پسابرجام را می توانیم به بازی برد- برد در اقتصاد ملی تبدیل کنیم و باید میان اقتصاد مقاومتی و پسابرجام یک ارتباط و همبستگی ایجاد شود و همه در کنار هم باشیم و صنایع معدنی مبتنی بر فلزات و عناصر نادر خاکی را توسعه دهیم و آینده فلزات پایه خیلی امیدآفرین نخواهد بود و باید به فکر عناصر مواد معدنی هایتک باشیم که در صنایع بسیار حساس مانند صنایع ماهواره ای و رایانه ای استفاده می شود و ارزش افزوده بسیار بالایی هم دارد.
دکتر یثربی تصریح کرد:اگر در این حوزه سرمایه گذاری ها را افزایش دهیم با توجه به اینکه ایران جمعیت تحصیلکرده خوبی در بخش معدن و همچنین انرژی ارزان تر در اختیار دارد می توانیم در آینده با تولید فلزات بسیار کاربردی اقتصاد جهانی را به خود وابسته کنیم و آنها به محصولات معدنی نوین ایران نیاز خواهند داشت و قدرت چانه زنی ما هم بالا خواهد رفت.
وی افزود: دولت باید برنامه جامع بخش معدن را تدوین و اجرایی کندو توسعه تولید ماشین آلات معدنی هم از فرصتهای دیگر سرمایه گذاری است.
ایران باید در اقتصاد معدنی جهان تاثیرگذار باشد
ایران با توجه به وسعت و تنوع ذخایر معدنی و مزیت های عناصر نادر خاكی به كشور تاثیرگذار در اقتصاد معدنی جهان تبدیل شود.
۱۳۹۵/۲/۱۱