نسخه چاپی

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با نما:

طرح مجلس، مانع از ورود پول شبهه ناك به زندگی مردم خواهد شد

عکس خبري -طرح مجلس، مانع از ورود پول شبهه ناک به زندگي مردم خواهد شد

عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در خصوص طرح بانكداری بدون ربا گفت: هدف این طرح این است كه بانك ها كه امروزه قاطبه مردم با آنها در ارتباط هستند، عملیات بانكی را به گونه ای انجام دهند كه پول شبهه ناك و مخلوط به حرام، وارد زندگی مردم نكنند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، در خصوص هدف طرح بانکداری بدون ربا که در مجلس در دست بررسی است گفت: ما یک نظام اسلامی تشکیل داده ایم و لازمه اسلامی بوده آن این است که همه اعمال ما در چارچوب شرع مقدس صورت بپذیرد. با توجه به ایراداتی که مراجع معزز تقلید، نسبت به عملیات فعلی بانک ها داشتند و آن را خالی از اشکال شرعی نمی دانستند، مجلس شورای اسلامی در این جهت همت گماشت و طرحی را تدوین کرد که بر اساس آن، عملیات بانکی در نظام جمهوری اسلامی، مطابق با شرع مقدس باشد و مغایر آن نباشد.

وی افزود: هدف این طرح این است که بانک ها که امروزه قاطبه مردم با آنها در ارتباط هستند، عملیات بانکی را به گونه ای انجام دهند که پول شبهه ناک و مخلوط به حرام، وارد زندگی مردم نکنند. از ابتدا بنا بر این بود که دولت در این خصوص، لایحه ای را به مجلس ارائه کند، ولی چون لایحه ای ارائه نشد، مجلس خود تصمیم گرفت که با تیم کارشناسی که در اختیار دارد، اقدام به این کار کند. همکارانی که در مجلس روی این طرح کار کرده اند، عموماً دکترای اقتصاد دارند و افراد باتجربه و خوش فکری هستند که در عین حال، کارشناس مسائل اسلامی هستند. آقای مصباحی مقدم، آقای بحرینی و دیگر عزیزانی که همه هم کارشناس مسائل دینی و شرعی هستند و هم کارشناس مسائل اقتصادی، و با توجه به اعتقاد و ایمانی که به آنها داریم، مطمئنیم که بدون جانبداری خاصی این موضوع را به سرانجام رسانده اند.

وی از اصل 85 شدن طرح بانکداری بدون ربا در جلسه روز دوشنبه مجلس خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این طرح به زودی آماده بشود و در صحن علنی مجلس ارائه بشود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه، بزرگترین جهت گیری و نقطه قوت طرح مزبور را، اسلامی شدن عملیات بانکی عنوان کرد و در پاسخ به سؤالی درخصوص نقاط ضعف آن گفت: هیچ املای نانوشته ای غلط ندارد؛ ممکن است چند ضعف هم در این طرح وجود داشته باشد، طبیعی است که اگر کارشناسان بدنه دولت، آن را تدوین می کردند، شاید کامل تر بود؛ چون ظرفیت کارشناسی بیشتری در اختیار دولت قرار دارد، اما خب وقتی دولت اقدام به این این کار نمی کند، نمی شود همین وضعیت نابسامان فعلی را ادامه داد.

نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار افزود: اگر فرصت کافی وجود داشت و این طرح به صحن علنی می آمد و ماده به ماده مورد بررسی قرار می گرفت، طبیعتاً خیلی بهتر بود، اما چنین کاری حداقل یکی دوماه زمان خواهد برد که دیگر در اختیار این مجلس نیست و با توجه به زحمات یکساله ای که برای این طرح کشیده شده، اگر در اکنون رأی نمی آورد طبیعی بود که آن همه زحمت هدر می رفت؛ لذا برای اینکه از این زحمت یکساله بتوان استفاده کرد، ما به اصل 85 شدن آن رأی دادیم، تا زودتر به مجلس برسد.

حاجی دلیگانی، از اظهار رضایت برخی مراجع تقلید، از جمله آیت الله مکارم شیرازی از این طرح خبر داد.

۱۳۹۵/۲/۲۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...