به گزارش نما به نقل از بلومبرگ، ۲۶ نفر از ۲۷ تحلیلگر مورد بررسی بلومبرگ اعلام کردند در حالی که استراتژی عربستان خارج کردن رقبای خود نظیر تولیدکنندگان شیل آمریکا از بازارهای جهانی است، سازمان کشورهای صادرکننده نفت در نشست دوم ژوئن هدفی را برای تولید تعیین نخواهند کرد. ماه گذشته و در نشست دوحه، توافق بین اوپک و اعضای غیر اوپک نظیر روسیه، به دلیل پافشاری عربستان بر شرکت کردن ایران در این توافق بینتیجه باقی ماند.
در حال حاضر نفت رشدی ۸۰ درصدی نسبت به پایینترین قیمت ۱۲ سال اخیر خود در ماه ژانویه داشته است که این موضوع عمدتا ناشی از اختلالات عرضه از سوی آمریکا، کانادا، نیجریه و کشورهای دیگر بوده است. آژانس بینالمللی انرژی و گروه گلدمنساکس اعلام کردند عرضه مازاد جهانی در حال کم شدن است که این موضوع نشان میدهد رویکرد عربستان نهایتا در حال از بین رفتن است.
مایک ویتنر، رئیس مرکز تحقیقات بازار نفت سوسیته جنرال اعلام کرد: «به نظر من آنها انگیزه زیادی برای اقدام مشترک ندارند. در حالی که تنش سیاسی میان ایران و عربستان همچنان وجود دارد، هرگونه توافقی بعید به نظر میرسد.»
نشست قبلی اوپک که در سطح وزرا در دسامبر برگزار شد، بدون حصول هیچگونه توافقی در تعیین سقف تولید به پایان رسید و این در حالی است که اوپک روزانه نزدیک به ۳۰ میلیون بشکه نفت تولید میکند.
اوگن وینبرگ، رئیس مرکز تحقیقات کالای کامرز بانک در فرانکفورت اعلام کرد: «سیاست کنونی گروه، که به اعضایش اجازه میدهد که بدون نیاز به همکاری تا سطح زیادی نفت تولید کنند، هدف اصلی سازمان را زیر سوال میبرد. سوال این است، آیا اوپک مرده است یا فقط به کما رفته است؟»
اوپك مُرده است؟
بعد از ناكامی در حصول توافق درباره عرضه نفت در نشست ماه گذشته دوحه، اوپك قرار است نشست دیگری -بدون چشمانداز توافق در خصوص میزان تولید- برگزار كند.
۱۳۹۵/۳/۳