نسخه چاپی

اقبال عمومی به اكران شبانه سینماها

در سال‌های اخیر طرح ویژه اكران رمضان توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همكاری نیروی انتظامی در سینماها برگزار می‌شود.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: در سال‌های اخیر طرح ویژه اکران رمضان توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری نیروی انتظامی در سینماها برگزار می‌شود.

این طرح که پیش از این به طرح «افطار تا سحر» معروف بود شرایطی را فراهم کرده است تا مخاطبان سینما بتوانند برای دیدن فیلم‌های مورد علاقه خود تا ساعاتی بعد از نیمه شب نیز به سینماها بروند و همان‌طور که از نام طرح پیدا است سینماها در سانس‌های پس از افطار و تا سحر مشغول خدمات‌دهی به مخاطبان هستند.

حال و هوای شهر در ساعت‌های پس از افطار در شب‌های گذشته و تجمع مردم در صف‌های سینمایی از اقبال عمومی این طرح توسط مردم حکایت می‌کند. اگرچه برگزاری بازی‌های جام ملت‌های اروپا تا اندازه‌ای باعث کاهش حضور مردم در سینماها شده اما با این حال استقبال مردم در ساعت‌های پس از افطار از فیلم‌های سینمایی قابل تامل بوده است.

در طرح اکران رمضان سال ۹۵، سینماها این امکان را دارند که تا ساعت ۳ بعد از نیمه شب فیلم‌های سینمایی را نمایش دهند. این طرح در سال‌های گذشته با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه بود و شرایطی را فراهم کرد تا ماه مبارک رمضان که به فصل خاموش سینما تبدیل شده بود به یکی از فصل‌های مهم سینمایی در کشور تغییر کند به‌گونه‌ای که صاحبان فیلم‌ها برای اکران آثار خود در این ماه از یکدیگر سبقت می‌گیرند. این درحالی است که پیش از این تنها فیلم‌هایی که از ابتدا جزو فیلم‌های کم مخاطب بودند در طول ماه مبارک رمضان به نمایش در می‌آمدند.

شورای صنفی نمایش طبق آخرین جلسه بررسی طرح ویژه اکران رمضان، اعلام کرد که سینماها می‌توانند علاوه‌بر نمایش فیلم‌هایی که به تازگی به اکران رسیده‌اند، فیلم‌هایی که از ابتدای سال ۹۵ در سینماهای کشور اکران شده‌اند و ۱۰ هفته نمایش آنها به پایان رسیده است ولی پرفروش بوده‌اند بار دیگر به نمایش گذارند. البته این دسته از فیلم‌ها باید بعد از سانس‌های اصلی فیلم‌های روی پرده، نمایش داده شوند. امسال این شورا موقعیت تشویقی مناسبی را برای بخشی از فیلم‌هایی که در نوبت اکران رمضان روی پرده رفته‌اند، در نظر گرفت و آن این است که هر فیلمی که در این ماه اکران شود، دو هفته اکران تشویقی می‌گیرد. همچنین در شورای صنفی نمایش تصمیم گرفته شد تا بلیت سینماها از صبح تا قبل از افطار نیم بها و از بعد از افطار تا سحر تمام بها فروخته شود که این امر سبب می‌شود مردم تا قبل از افطار نیز به دیدن فیلم‌های سینمایی بروند.

اما فیلم‌هایی که برای اکران رمضان اعلام آمادگی کردند و موفق به اکران در این ماه شدند، شامل «بارکد» به کارگردانی مصطفی کیایی و «ایستاده در غبار» به کارگردانی محمد حسین مهدویان است که در کنار آنها، فیلم‌هایی که هنوز زمان اکران آنها در سینما به پایان نرسیده نیز همچنان روی پرده سینماها هستند که از جمله این فیلم‌ها می‌توان به «رسوایی ۲» به کارگردانی مسعود ده نمکی، «یک دزدی عاشقانه» به کارگردانی شهاب رضویان، «ننه نقلی» به کارگردانی پرویز صبری، «دلبری» به کارگردانی جلال دهقانی اشکذری، «مرگ ماهی» به کارگردانی روح الله حجازی اشاره کرد.

همچنین «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی، «بادیگارد» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا، «خشم و هیاهو» به کارگردانی هومن سیدی و «کفش‌هایم کو؟» به کارگردانی کیومرث پوراحمد از جمله فیلم‌هایی هستند که سینماداران براساس تصمیم خود می‌توانند در سانس‌های غیراصلی نمایش دهند. هرچند این طرح با استقبال خوبی از سوی مخاطب مواجه است، اما بی‌شک برای موفق‌تر بودن آن پیشنهادهای بسیاری وجود دارد.

محمد قاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران درباره اکران ویژه رمضان می‌گوید: در این طرح علاوه‌بر اکران فیلم‌های جدید در ماه مبارک رمضان، فیلم‌هایی که در سال ۱۳۹۵ فروش بالایی داشتند نیز از ساعت ۲۳ به بعد و در سانس‌های فوق‌العاده نمایش داده می‌شود تا مخاطبان بتوانند آثار فوق را در سینما ببینند که در این طرح تاکنون «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی با استقبال بسیار خوبی همراه بوده است. رئیس سینما «ماندانا» تاکید کرد: صدا و سیما می‌تواند نقش موثری در موفقیت طرح اکران رمضان داشته باشد و به‌ویژه تلویزیون می‌تواند با اطلاع‌رسانی درباره برنامه سینماها و سانس‌ها و جزئیات طرح اکران «افطار تا سحر» کمک کند تا مردم بیشتر به سینما بروند. در سال‌های ابتدایی اجرای این طرح تلویزیون خبررسانی خوبی در این زمینه انجام داد و باعث شد طرح با موفقیت اجرا شود، اما در سال‌های اخیر این حمایت از سوی تلویزیون صورت نمی‌گیرد.

فرصت سینما رفتن خانواده‌ها

رضا سعیدی‌پور مدیر پردیس سینمایی آزادی نیز می‌گوید: یکی از اتفاقات خوبی که با اجرای طرح اکران رمضان به وجود آمده این است که خانواده‌ها این فرصت را پیدا می‌کنند تا بتوانند در کنار هم به دیدن فیلم‌های روی پرده سینما بروند و این مساله بسیار قابل توجه است.وی با اشاره به استقبال از این طرح توضیح داد: استقبال مخاطبان از سینما در شب‌های رمضان به گونه‌ای است که در برخی از شب‌ها نمایش فیلم در این پردیس تا ۱۰ دقیقه قبل اذان صبح ادامه داشته است. به‌گونه‌ای که ضریب اشغال صندلی در آزادی کاملا بالا است. با توجه به اینکه این پردیس دارای ۵ سالن است که در مجموع ۱۱۰۰ صندلی دارد و بعد از افطار ۴ سانس نمایش برای هر کدام از این سالن‌ها در نظر گرفته شده است، می‌توان گفت این پردیس در یک روز از ۴۵۰۰ نفر مخاطب میزبانی می‌کند.مدیر سینما آزادی بیان کرد: هر طرحی برای موفقیت نیازمند تبلیغات مناسب است.

متاسفانه در سال جاری هیچ نهادی برای تبلیغ اکران‌های ماه مبارک رمضان پیش‌قدم نشد و شرایط برای اطلاع‌رسانی در این زمینه فراهم نشده است. رسانه ملی می‌تواند هر شب اجرا شدن این طرح را زیرنویس کند تا مردم از اجرای آن مطلع شوند.وی با اشاره به اینکه در شرایطی که تلویزیون از تبلیغ فیلم‌ها در شبکه‌های مختلف خودداری می‌کند شبکه‌های ماهواره‌ای از این فرصت سوءاستفاده می‌کنند، توضیح داد: این روزها اگر صاحبان فیلم‌ها تبلیغ فیلم خود را به شبکه‌های ماهواره‌ای ارائه دهند به شدت با آنها برخورد می‌شود. این درست نیست که فیلم‌های ایرانی که با توجه به خلق و خوی مردم کشورمان ساخته شده است از رسانه ملی تبلیغ نشود و مردم فرصت حضور با خانواده خود در سینماها را نداشته باشند.سعیدی‌پور گفت: فکر می‌کنم فیلم دیدن در سینما یک فرصت و امکان است که می‌توان آن را با خانواده خود تجربه کرد.

نیازمند تنوع در فیلم‌ها

علی سرتیپی تهیه‌کننده سینما و مدیرعامل شرکت پخش «فیلمیران» که با ۶ فیلم در اکران رمضان بیشترین تعداد فیلم را در این طرح دارد، می‌گوید: هرچند سینماها با طرح ویژه اکران رمضان مورد استقبال مردم قرار گرفته است، اما هنوز بسیاری از مردم نمی‌دانند که چنین طرحی در رمضان اجرا می‌شود و می‌توانند تا سحر به سینما بروند و از دیدن فیلم‌های روی پرده لذت ببرند. در چنین شرایطی علاقه‌مندان به سینما می‌توانند شب‌ها بدون وجود گرمای روز و ترافیک‌های معمول به تماشای فیلم‌های مورد نظر خود بروند و اگر اطلاع‌رسانی دقیق در این زمینه صورت گیرد، بی‌شک استقبال بیشتری از این طرح می‌شود.وی بیان کرد: علاوه‌بر تبلیغات مسائل دیگری نیز می‌تواند در جذب مخاطب موفق باشد؛ به‌عنوان مثال در این طرح باید فیلم‌هایی اکران شود که مردم آنها را دوست داشته باشند.

همچنین تنوع فیلم‌ها نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. البته فکر می‌کنم اگر شرایطی فراهم می‌شد که قیمت بلیت سینماها بعد از افطار نیز با تخفیف همراه بود، می‌توانستیم در جذب مخاطب موفق‌تر باشیم.مدیرعامل شرکت پخش «فیلمیران» با اشاره به اینکه سانس‌های نیمه شب معمولا مورد استقبال مردم قرار گرفته است، تاکید کرد: من به‌عنوان یک پخش‌کننده اگر شرایط اکران یک فیلم را خوب ببینم، بی‌شک فیلم مورد نظر را در زمان اکران رمضان روی پرده می‌برم، تجربه ما در اکران‌های رمضان نشان داده است که مردم معمولا بیشتر از هر زمان دیگر به دیدن فیلم‌ها می‌آیند و فکر می‌کنم با تبلیغات بیشتر این استقبال‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

رشد فروش در چارسو

امیر موسی کاظمی مدیر روابط عمومی پردیس سینمایی «چارسو» نیز درباره سطح استقبال از این پردیس در ماه مبارک رمضان گفت: سانس‌های پردیس سینمایی چارسو در ماه مبارک رمضان از ساعت ۱۷ آغاز می‌شود و در این پردیس ۲ سانس قبل از افطار با بلیت نیم‌بها فیلم نمایش داده می‌شود که تا امروز استقبال بسیار خوبی از آن شده است.وی ادامه داد: سانس‌های بعد از افطار نیز ۳ سانس است که شامل ساعت‌های ۲۱، ۲۳ و ۱ بامداد است که مخاطبان خاص خود را دارد. هرچند قیمت بلیت‌ها بعد از افطار بدون تخفیف است، اما این ساعت‌ها نیز مخاطبان خاص خود را به سینما جذب می‌کند به گونه‌ای که با مخاطبان قبل از افطار به خوبی برابری می‌کند و حتی باعث رشد فروش شده است.

۱۳۹۵/۳/۳۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...