به گزارش نما روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
اعتراض به اقدامات ضدسوري اردوغان در تركيه شدت گرفت
اعتراض به عملكرد مداخله جويانه دولت اردوغان در ميان تحليل گران در روزنامه هاي تركيه شدت گرفته است.
بسياري از محافل سياسي و رسانه اي در تركيه اقدام دولت در حمايت از گروه هاي مسلح و تروريست ضدسوريه را اجراي سياست هاي آمريكا قلمداد مي كنند. روزنامه جمهوريت در اين زمينه از بي اعتنايي دولت به ابتكارهاي بين المللي براي حل سياسي بحران سوريه انتقاد كرد و نوشت: دولت از طرح كوفي عنان و همچنين از موافقت نامه ژنو حمايت نكرد و به مسئوليتش براي فشار به مخالفان سوري براي آنكه به طرح عنان و اين موافقت نامه پايبند باشند نيز عمل نكرد.
اين روزنامه نوشت: دولت از اشتباهات گذشته اش درس عبرت بگيرد و به همراه جامعه بين المللي گام بردارد و گامهايي بر ندارد كه سبب دامن زدن به گرايش طائفه اي در تركيه و مداخله اين كشور در امور كشورهاي ديگر شود.
علي سرمان نويسنده و خبرنگار ترك درباره پيامدهاي اقدامات دولت اردوغان هشدار داد: ملت تركيه بهاي مشاركت دولت را در طرح آمريكايي نابودي منطقه و بازآرايي آن براساس منافع واشنگتن پرداخت مي كند. شمار زيادي از بيگانگان غيرسوري از مليتهاي مصري و افغاني و ليبيايي در اردوگاههاي ايجاد شده در تركيه اقامت دارند و برخي از آنها در مناطق مرزي خانه هايي را اجاره كرده اند.
وي مي پرسد: چه چيزي باعث شده است آنها در اين منطقه اقامت كنند و چرا نيروهاي امنيتي ترك آنها را از ايجاد آشوب و حمله به شهروندان ترك باز نمي دارند؟
وي افزود: ديپلماسي اردوغان و احمد داود اوغلو وزير خارجه وي كه عامل اين حوادث است، نمي داند اكنون بايد چگونه رفتار كند؟
محمدعلي گولر نويسنده ترك نيز سياست دولت را سياست خصمانه در قبال سوريه توصيف كرد و در پايگاه اينترنتي وصال باكيش و روزنامه آيدنليك نوشت: سياست دولت، اجراي طرح آمريكايي است و حزب عدالت و توسعه را به فروپاشي سوق مي دهد.
گولر افزود: دولت تركيه با شكستهاي آمريكا در سوريه سقوط خواهد كرد.
وي با اشاره به كاهش محبوبيت اردوغان در نظرسنجي ها از 54 به 46 درصد نوشت: اين ناشي از دخالت وي در مسائل سوريه است. به عبارت ديگر دولت با جبهه آسيايي حامي سوريه يعني ايران و عراق و چين و روسيه در افتاده است.
به گزارش شبكه خبر، گولر افزود: دولت دامهاي زيادي براي نيروهاي نظامي پهن كرد تا آنها را به مداخله نظامي در سوريه سوق دهد و آخرين آن نيز اعزام جنگنده ترك براي نقض حريم هوايي سوريه بود كه باعث شد به دولت اردوغان لطمه وارد شود و جايگاه اردوغان را در منطقه متزلزل كرد.
گولر در پايان نوشت هواداران حزب عدالت و توسعه اكنون پس از شكست واشنگتن در سوريه، دولت آنكارا را مجري سياستهاي آمريكا مي دانند.
اعتراف «اسطوره اصلاح طلبان» به سرقت ادبي
فريد زكريا، ستون نويس مشهور مجله تايم و مجري تلويزيوني شبكه خبري سي.ان.ان كه چندي پيش براي انجام يك گفتگوي اختصاصي با رئيس جمهور كشورمان به تهران آمد و مورد استقبال ويژه حلقه انحرافي و اصلاح طلبان قرار گرفت، به دليل كپي برداري از نوشته يك نويسنده ديگر براي ستون خود عذرخواهي كرد. بنا بر بيانيه هاي رسمي مجله «تايم» و شبكه «سي. ان. ان»، فعاليت هاي وي در اين رسانه ها به سبب اين «سرقت ادبي» به حالت تعليق درآمد.
فريد زكريا نويسنده كتاب هاي «آينده آزادي» و «جهان پسا آمريكايي» است كه از او به عنوان يكي از استراتژيست هاي پرنفوذ در «شوراي روابط خارجي آمريكا» ياد مي شود. روزنامه اصلاح طلب «شرق» و ماهنامه «مهرنامه» علاقه زيادي به چاپ آثار و تحليل هاي زكريا دارند و او را «اسطوره يادداشت نويسي سياسي» خود قلمداد مي كنند. زكريا روز جمعه در بيانيه اي با اعتراف به «سرقت ادبي» اعلام كرد:«من يك اشتباه وحشتناك مرتكب شده ام. اين يك خطاي جدي و فاحش است و اولين و آخرين خطاي تمام زندگي من خواهد بود!»
علي زلنكو، سخنگوي مجله تايم نيز در بيانيه اي اعلا كرد كه «مجله عذرخواهي زكريا را پذيرفته اما براي بررسي هاي بعدي، براي مدت يك ماه ستون وي را گرفته است.» سخنگوي تايم افزود: «آنچه كه زكريا انجام داده نقض استانداردهاي ستون نويس هاي مجله تايم است، چرا كه نوشته هاي يك ستون نويس در اين مجله هم بايد حقيقي و هم اصل باشد. عقايد و ديدگاه هاي آنها و كلماتشان بايد مال خود ستون نويس باشد نه متعلق به ديگري.»
در ستون نوشته شده توسط زكريا در مجله تايم در 20 اوت با عنوان «پرونده كنترل حمل سلاح»، پاراگراف هاي مقاله پروفسور «جيل لپور» از دانشگاه تاريخ هاروارد در مجله «نيويوركر» (ماه آوريل) كپي برداري شده است.
زكريا در بيانيه خود به صراحت از اين استاد دانشگاه، از سردبير و خوانندگانش عذرخواهي كرده است. از سوي ديگر جنيفر دارگان، سخنگوي سي. ان. ان نيز اعلام كرد: «سي. ان. ان فعاليت زكريا را به حالت تعليق درآورده است تا كارهايش را بازبيني كند.»
رسوايي «سرقت ادبي» فريد زكريا كه پوشش رسانه اي وسيعي در دنيا يافت، ضربه سنگيني به اعتبار حرفه اي نشريات زنجيره اي و مدعي اصلاح طلبي محسوب مي شود كه همواره تلاش داشته اند تا با استناد به تحليل هاي اين عضو ارشد «شوراي روابط خارجي آمريكا» به تحليل معادلات خاورميانه و ايران بپردازند.
اعتراف فريد زكريا به «سرقت ادبي» در حالي است كه روزنامه ها و نشريات اصلاح طلب- كه وي را اسطوره خود مي دانند- بارها گزارش ها و مقالات «بي. بي. سي»، «راديو فردا» و... را به نام نويسندگان خود بازنشر كرده اند و زماني كه با اعتراض و انتقاد كيهان روبرو شده اند بدون هرگونه عذرخواهي آن را با سكوت برگزار كردند. اميد آن كه اين نشريات نيز از اعترافات زكريا درس بگيرند.
مزدوران جنگ نيابتي در سوريه چگونه سازماندهي مي شوند؟!
رئيس شوراي روابط خارجي آمريكا مي گويد مداخله نظامي در سوريه با ريسك زيادي همراه است و تجهيز نظامي مخالفان روش جايگزين محسوب مي شود.
ريچارد هاس در سايت رسمي CFR گزينه هاي موجود براي مواجهه با بحران سوريه را بررسي كرد و نوشت: مداخله نظامي در سوريه بسيار پرخطر و مسئوليت آور است. چنين مداخله اي به نيروهاي قابل توجه هوايي و زميني نياز دارد با توجه به اينكه سوريه از نيروي هوايي قابل توجهي برخوردار است و فرماندهان نيروي زميني نيز به شدت به بشار اسد وفادارند ضمن اينكه ماهيت فرقه اي جامعه سوريه مداخله نظامي ديگر كشورها در سوريه را طولاني تر و پيچيده تر خواهد كرد. تجهيز مخالفان مي تواند جايگزين گزينه مداخله نظامي شود.
وي در عين حال يادآور شد: تجهيز مخالفان مي تواند در آينده خطر وقوع جنگ داخلي را افزايش داده و وفاداران بشار اسد را به سوي سركوب بيشتر مخالفان سوق دهد.
«اد حسين» عضو شوراي روابط خارجي آمريكا نيز در تحليل ديگري خاطرنشان كرد: استفاده از القاعده عليه رژيم سوريه مي تواند موضع مخالفان را تقويت كند اما چنين همكاري هايي آينده سوريه را با خطرهاي جدي روبرو مي كند. يكي از رهبران ارتش آزاد سوريه مي گويد ما از يك ارتش صحبت مي كنيم اما هيچ كس گروه را كنترل نمي كند.
تحريك و تجهيز گروه هاي مسلح تروريستي در سوريه از سوي حلقه آمريكا و عربستان و قطر و تركيه در حالي است كه هيلاري كلينتون در سفر اخير به آنكارا مدعي شد: ما نمي خواهيم سوريه تبديل به ميعادگاه تروريست هايي مانند القاعده و پ ك ك شود و از اين موضوع بسيار نگرانيم.
پايگاه اينترنتي گلوبال ريسرچ اخيرا در تحليلي خاطرنشان كرد: غرب در سوريه لولوي مضحكي به نام ارتش آزاد راه انداخته و تجربه افغانستان در جنگ با شوروي را بازسازي مي كند. اين گروه ها مي توانند اقداماتي مشابه حملات 11سپتامبر را سامان دهند.
ويژگي هاي سازمان القاعده اين است كه غير از اجراي اقدامات تروريستي دستور داده شده، در مواقع لازم به عنوان بهانه غرب براي اقدامات نظامي قرار مي گيرند.
نيروهاي ارتش سوريه طي هفته هاي اخير موفق شده اند هزاران تروريست را كه اغلب هويت خارجي دارند در درگيري هاي دمشق و حمص و حلب و ادلب از پا درآورند.
منابع آگاه مي گويند سازمان هاي اطلاعاتي تركيه، قطر و عربستان با انجام تبليغات بسيار در كشورهاي عربي، پاكستان، افغانستان و قفقاز اقدام به جذب نيرو مي كنند، اما بسياري از اين افراد به خواست خود به سوريه نيامده اند بلكه پس از شستشوي مغزي بدون آنكه آموزش كافي براي نبرد با ارتش سوريه داشته باشند، از طريق تركيه، اردن و لبنان راهي سوريه مي شوند و كمتر كسي از آنها بيش از دو ماه زنده مي ماند.
به گزارش العالم براي جذب جوانان در كشورهاي فقير به آنها وعده كار در دبي و ديگر شيخ نشين هاي خليج فارس داده مي شود، اما آنها هيچ وقت چشمشان دبي يا جاي ديگر را نمي بيند، چرا كه هواپيماي حامل آنها در اردن، تركيه و يا لبنان فرود آمده و بلافاصله راهي اردوگاه هاي آموزشي مي شوند تا دستكم كار با سلاح را ياد بگيرند. آنهايي كه زود جذب مي شوند با وعده پول خوب راهي سوريه مي گردند، اما آنهايي كه مقاومت مي كنند شكنجه مي شوند كه اصل رفتن به سوريه را بپذيرند و در غير اين صورت براي آنكه اصل ماجرا لو نرود، به ضرب گلوله كشته مي شوند.
گدايي خبر توسط رسانه دولتي آمريكا
راديو فردا مطابق روال گذشته خود طي فراخواني از افراد مجهول الهويه درخواست كرد تا اخبار زلزله آذربايجان را براي اين ارگان رسمي سازمان سيا ارسال كنند. اين رسانه كه مانند ديگر رسانه هاي خارج نشين در سياه نمايي از جمهوري اسلامي ايران يد طولايي دارد اين بار دست به دامن منابع خبري گمنام و خودساخته شده تا مثل هميشه زندگي مردم در ايران را سياه و فلاكت بار نشان بدهند. رسانه دولتي ايالات متحده در جديدترين اقدام خود طي مطلبي با عنوان «ديده ها و شنيده ها از زلزله آذربايجان شرقي را با ديگران قسمت كنيد» كاسه گدايي خبري خود را در شبكه اجتماعي «فيس بوك» گسترده است تا مخاطبان گمنام و فرضي اش اخبار مربوط به زلزله اخير را از اين طريق براي شان ارسال كنند. شبكه اجتماعي «فيس بوك» به علت گستردگي كنترل نشده آن شامل افراد مجهول الهويه اي است كه حتي مشخص نيست از كدام نقطه جهان به اين شبكه پيوسته اند. بدين ترتيب در آينده بايد شاهد انتشار اخبار داخلي ايران در راديو فردا توسط افراد ساكن دركاليفرنيا، برلين، لندن و... باشيم! شايان ذكر است رسانه هاي بيگانه همسو با برخي نشريات داخلي با بهره برداري سياسي از زلزله اخير در آذربايجان شرقي آن را تبديل به سوژه اي براي سياه نمايي درباره مردم ايران كرده اند تا در نقاب دلسوزي براي مردم آنان را از مقاومت و ايستادگي نااميد سازند. در همين راستا پروژه هايي مانند «شهروند خبرنگار» از طرف اين بنگاه هاي خبرپراكني خارجي حمايت مي شوند تا بدين ترتيب ضمن خبرسازي، براي منابع مجعول و بي نام و نشان خود اعتبار جعل كنند. گفتني است چندي پيش مسئول بخش فارسي بي بي سي- رسانه سلطنتي انگلستان- اعلام كرده بود: «هنر ما اين است كه اخبار داخل ايران را از خارج ايران مي گوييم.»
اگر تروريست هستند چرا حمايت مي كنيم؟
اگر دموكراتند چرا با آنها جنگيديم؟
يك عضو مجلس نمايندگان آمريكا با اعتراض به نقش واشنگتن در بحران سوريه گفت: ما در سوريه از كساني حمايت مي كنيم كه در افغانستان و عراق، به اسم تروريست با آنها جنگيديم.
ران پال كه نامزد دوره قبلي انتخابات رياست جمهوري در آمريكا بود، مي گويد: دخالت در جنگ داخلي سوريه هيچ سودي براي ما ندارد و خلاف امنيت ملي ماست. اكنون آشكار شده كه القاعده روابط بسيار نزديكي با اپوزيسيون در سوريه دارد. دولت آمريكا كه بيش از دو دهه است ادعا مي كند عليه تروريست ها مي جنگد حاضر نشده عمليات تروريستي در سوريه را محكوم كند. اينجا اين سوال مطرح مي شود كه آيا دولت آمريكا از كساني در سوريه حمايت مي كند كه در افغانستان و عراق با آنها مي جنگيد؟
وي افزود: هيلاري كلينتون در پاسخ به اين سوال كه آيا آمريكا براي گروه هاي شورشي سوريه اسلحه مي فرستد گفت ما نمي دانيم كه به چه گروهي بايد كمك كنيم ولي مي دانيم كه القاعده از مخالفين سوريه حمايت مي كند و لذا اين سوال مطرح است كه آيا آمريكا از القاعده در سوريه حمايت مي كند؟ پال مي افزايد: اين سوال بسيار خوبي است واضح است كه آمريكا هيچ منفعتي براي دخالت در جنگ داخلي سوريه ندارد. ما در سال هاي 1980 از گروهي در افغانستان حمايت كرديم كه بعدا منجر به تشكيل القاعده و طالبان شد. بنابراين بايد پرسيد كي مي خواهيم از اشتباهات گذشته خود درس بگيريم.
ران پال با اشاره به دستور اوباما به سازمان سيا براي كمك به شورشيان سوريه افزود: در زمان رياست جمهوري جرج بوش هم يك چنين دستوري به سازمان سيا داده شده بود كه در جهت تضعيف دولت ايران و نهايتا تغيير رژيم تلاش كند. ما يك بار ديگر شاهد آن هستيم كه سياست هاي مداخله گرايانه، خلاف امنيت ملي آمريكا در جريان است.
در همين حال پايگاه اينترنتي «ورلد سوسياليست» در تحليلي با عنوان «جنگ القاعده در سوريه به نمايندگي از واشنگتن» نوشت: مقامات و محافل رسمي آمريكا اكنون ديگر به طور علني اقرار مي كنند كه القاعده در جنگ داخلي سوريه نقش اساسي را بازي مي كند. آمريكا به شكلي فريبكارانه روي تروريست ها حساب باز كرده است چنين اتحادي شبيه روابطي است كه سيا و واشنگتن با القاعده و بن دلان در دهه هشتاد برقرار نمودند. در آن زمان نيز القاعده از طرف سيا با ميلياردها دلار، مورد حمايت قرار گرفت اكنون سيا در مساله سوريه هم نقش مشابهي را بازي مي كند. سيا ناظر يك عمليات لجستيكي گسترده در مرزهاي تركيه ميباشد. چه كسي ميتواند باور كند كه جنگجوي مسلح چچن از گرجستان و تركيه به سوريه عبور نمايد بدون آنكه سيا در آن شركت داشته باشد؟ علي رغم سخنرانيهاي زيبا درباره جنگ عليه تروريستم اسلامي آمريكا دهها سال اين نيروها را مورد استفاده قرار داد. عربستان سعودي كه از نظر مالي و ايدئولوژيك از القاعده حمايت مي كند، مهمترين متحد واشنگتن در جهان عرب است.
اعتراف"اسطوره اصلاح طلبان"به سرقت
۱۳۹۱/۵/۲۴