به گزارش نما به نقل از میزان، پرسش مخاطب وکیلآنلاین درباره حضانت فرزند در خانواده درحال طلاق این است:
سلام، حضانت طفل قبل از طلاق چگونه است؟همسر بنده به مدت یک ماه است که فرزند 7 ماهه مشترکمان را با خود به منزل پدری اش برده و از دیدار من هم با فرزند جلوگیری میکند و مادرزنم شرط هایی برای دیدار با فرزندم قرار داده. آیا میتوانم با راهکار قانونی فرزند را به خانه بازگردانم. خواهش میکنم پاسخ دهید.
پاسخ کارشناسان وکیلآنلاین:
مطابق قانون برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین (پدر و مادر) وی جدا از هم زندگی می کنند، مادر تا سن هفت سالگی بر پدر اولویت دارد. آنچه پیش از طلاق مورد بحث می باشد موضوع سرپرستی طفل می باشد. بنابراین مطابق قانون سرپرستی طفل با پدر و مادر طفل می باشد؛ بنابراین، این مورد هم حق و هم تکلیف ایشان می باشد. از طرف دیگر هیچ کدام از آنها نمی توانند دیگری را از دیدن فرزند خود محروم نماید؛ حتی بعد از وقوع طلاق؛ چه اینکه دیدن فرزند از جمله حقوق قانونی آنان می باشد.
اما شما می توانید علاوه بر تقدیم دادخواست الزام به تمکین همسرتان(البته در صورت عدم تمایل به جدایی)، از دادگاه تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر دیدار فرزندتان را بنمایید؛ چه اینکه مطابق قانون دادگاه می تواند پیش از اتخاذ تصمیم در مورد اصل دعوا به درخواست پدر یا مادر در اموری از قبیل حضانت، نگهداری و ملاقات طفل که تعیین تکلیف آن فوریت دارد، بدون اخذ تامین، دستور موقت صادر کند.
حضانت فرزندان پیش از طلاق بعهده كیست؟
خانوادهای كه در شُرفِ طلاق است، درباره حضانت فرزندان چگونه باید عمل كند؟ آیا نگهداری از فرزندان، در ایام پیش از طلاق، حق یكی از والدین است؟ كارشناسان وكیلآنلاین به این پرسشها پاسخ دادهاند.
۱۳۹۵/۴/۶