به گزارش نما به نقل از خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه ویکی لیکس، هیلاری کلینتون نامزد نهایی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا و وزیر سابق امور خارجه این کشور، ایمیلهایی (از سال 2000 میلادی تا پایان دوره منصب وزارت در امور خارجه) را رد و بدل کرده که این روزها برایش جنجالهای فراوانی به پا کرده است. متن این ایمیلهای محرمانه که در سال 2015 افشا شده است می تواند سیاست هایی را که وی در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در قبال منطقه خاورمیانه دنبال خواهد کرد تا حد زیادی مشخص نماید.
یکی از ایمیلهای جنجالی کلینتون به موضوع ایران و سوریه پرداخته که به شرح زیر است:
پرونده محرمانه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا
شماره: F-2014-20439
تاریخ افشا: 30/12/2015
«بهترین راه برای کمک به اسرائیل در مورد قابلیتهای هستهای رو به رشد ایران، کمک به مردم سوریه برای سرنگونی رژیم بشار اسد است.
مذاکرات محدود سازی برنامه هستهای ایران معضل امنیت اسرائیل را حل نمیکند و باعث نمیشود ایران بخش مهمی از برنامه توسعه سلاحهای هستهای خود را که آن قابلیت غنی سازی اورانیوم است متوقف کند.
در بهترین حالت، مذاکرات میان قدرت های بزرگ جهان و ایران که در ماه آوریل در استانبول آغاز شد و در ماه مه در بغداد ادامه خواهد یافت به اسرائیل این امکان را خواهد داد تا چند ماهی تصمیم گیری در مورد حمله به ایران را که می تواند به یک جنگ بزرگ در خاورمیانه تبدیل شود به تعویق بیاندازد.
ممکن است اینطور به نظر برسد برنامه هستهای ایران و جنگ داخلی سوریه با یکدیگر بی ارتباط هستند، اما آنها کاملا به یکدیگر مربوط هستند. برای رهبران اسرائیل، تهدید واقعی، تنها ایرانِ مسلح به سلاح هستهای نیست بلکه احتمال آغاز حمله هستهای بی دلیل ایران به اسرائیل به دستوری رهبری ایران نیز گزینه تهدید آمیز دیگری است که به نابودی هر دو کشور منجر می شود. چیزی که رهبران نظامی اسرائیل واقعا در مورد آن نگران هستند اما نمیتوانند در مورد آن صحبت کنند، از دست دادن انحصار هستهای خود در خاورمیانه است.
داشتن قابلیت ساخت سلاح هستهای توسط ایران نه تنها به انحصار هستهای اسرائیل پایان میدهد بلکه دشمنان دیگر اسرائیل مانند عربستان سعودی و مصر را ترغیب میکند تا به دنبال سلاح هستهای بروند. نتیجه این امر توازن هستهای مخاطره آمیزی خواهد بود که بر اساس آن اسرائیل نخواهد توانست مانند شرایط کنونی به اقدامات تحریک آمیز دیگر کشورها و با حملات نظامی متعارف در سوریه و لبنان پاسخ دهد.
اگر ایران در آستانه تبدیل شدن به یک کشور هستهای قرار گیرد، تهران خیلی راحت تر از متحدان خود در سوریه و حزب الله درخواست میکند تا به اسرائیل حمله کنند، زیرا میداند که سلاح هستهای اش به عنوان یک عامل بازدارنده مانع از حمله اسرائیل علیه ایران خواهد شد.
به سوریه برگردیم. روابط استراتژیکی میان ایران و رژیم بشار اسد در سوریه وجود دارد که این امکان را به ایران میدهد تا امنیت اسرائیل را تضعیف کند البته نه از طریق حمله مستقیم، که در طی سی سال خصومت بین ایران و اسرائیل نیز هرگز رخ نداده است، بلکه از طریق حزب الله و جانشینان ایران در لبنان، که بسیار قدرتمند و مسلح هستند و ایران از طریق سوریه به آنها آموزش داده است. نابودی رژیم اسد این اتحاد خطرناک را به پایان خواهد رساند. رهبران اسرائیل به خوبی می داند که چرا شکست اسد در حال حاضر در راستای منافع آن هاست.
در برنامه هفته گذشته کریستین امانپور در شبکه سی ان ان، اهود باراک وزیر {جنگ} اسرائیل گفت که سرنگونی رژیم اسد ضربه سنگینی به محور رادیکال و افراطی منطقه و در نهایت به ایران وارد خواهد کرد سوریه تنها پایگاه ایران در جهان عرب است و بسیار بر آن تاثیر گذار بوده است. شکست سوریه به طور چشمگیری باعث تضعیف حزب الله در لبنان و حماس و جهاد اسلامی در غزه میشود.
نابودی اسد نه تنها میتواند یک مزیت عظیم برای امنیت اسرائیل به ارمغان آورد، بلکه میتواند ترس اسرائیل از دست دادن انحصار هستهای اش را کاهش دهد. سپس، اسرائیل و ایالات متحده میتوانند به یک نظر مشترک برسند و آن زمان است که برنامه هستهای ایران بسیار خطرناک جلوه خواهد کرد و اقدام نظامی میتواند موجه و توجیه پذیر باشد.
در حال حاضر اتحاد استراتژیک متحدین ایران با سوریه و پیشرفت مداوم در برنامه غنی سازی هستهای این کشور موجب شده که رهبران اسرائیل به یک حمله غافلگیرانه فکر کنند که در صورت لزوم و علی رغم مخالفت واشنگتن صورت خواهد گرفت.
با رفتن اسد، ایران دیگر قادر به تهدید اسرائیل از طریق گروههای مورد حمایت آن نخواهد بود، و ممکن است که ایالات متحده و اسرائیل بتواند در مورد خطوط قرمز برنامه هستهای ایران او عبور این کشور از یک آستانه قابل قبول به توافق برسند. در کوتاه مدت، کاخ سفید می تواند با انتخاب مسیر درست در سوریه تنش هایی را که بر سر برنامه هستهای ایران با اسرائیل ایجاد شده را ترمیم نماید.
در حال حاضر شورشیان سوریه بیش از یک سال دوام آوردهاند. نه مخالفان قصد کوتاه آمدن دارند، و نه رژیم اسد قصد پذیرش یک راه حل دیپلماتیک از بیرون را. تنها با در معرض خطر قرار دادن اسد و خانواده اش و یا تهدید یا استفاده از زور می تواند ذهن بشار اسد دیکتاتور سوریه را تغییر را دهد.»
پیروزی کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا مشخص خواهد کرد که آیا وی همچنان به دنبال پیاده کردن چنین تفکراتی در مورد منطقه خاورمیانه خواهد بود یا خیر.
اسد را نابود كنیم تا رابطه ایران و حزبالله قطع شود
سایت ویكی لیكس در مطلبی به ایمیلهای جنجالی كلینتون پرداخته كه به موضوع ایران و متحدین منطقهای آن اشاره داشته و قطع رابطه ایران با آنها از جمله حزبالله را در نابودی دولت بشار اسد در سوریه میداند.
۱۳۹۵/۴/۲۲