میرحسن آصفری در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، با بیان اینکه در سالگرد برجام ضروری است که یک بررسی از میزان تعهدات عملی شده ایران و طرف غربی صورت بگیرد، گفت: در ارزیابی عملکرد جمهوری اسلامی، به این نتیجه میرسیم که صادقانه نشان داد که اهل گفتگو و مذاکره است و تمام تعهداتی که در برجام داده بود را در وقت مقتضی اجرایی کرده است؛ از پلمپ کردن سایت اراک و تحویل دادن اورانیوم غنی شده گرفته، تا کنار گذاشتن سانتریفیرژها و عدم پیشرفت در سایت اراک.
وی ادامه داد: اما در طرف غربی، ما صرفاً یکسری وعده و وعید دیده ایم و هیچ اقدام عملیاتی در خصوص تعهداتی که داده بودند صورت نگرفته است؛ از جمله اقداماتی که طرف غربی باید انجام می داد این بود که پول های بلوکه شده جمهوری اسلامی را آزاد کند که متأسفانه با یکسری بهانه جویی، این کار را نکرده اند، به جز 2/6 میلیاردی که آنهم به صورت آزاد کردن پول نبوده است، بلکه به ما اجازه خرید دادند؛ آنهم به این صورت که آنها تعیین کنند که چه کالایی را خریداری کنیم. در خصوص مابقی پول های بلوکه شده، هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس با بیان اینکه در خصوص اجازه سرمایه گذاری در ایران، متأسفانه اقدامی از طرف غربی ها صورت نگرفت، اظهار داشت: آمریکایی ها، سیاست چماق و هویج را در ارتباط با کسانی که می خواهند در ایران سرمایه گذاری کنند اعمال می کنند و با تهدیداتی که انجام می دهند، اجازه سرمایه گذاری را به شرکت های بزرگ نداده اند. در خصوص عادی شدن مسئله هسته ای ایران نیز هنوز اقدامی صورت نگرفته است و طرف غربی، به بهانه های مختلف سعی در اعمال تحریم ایران دارد؛ اخیراً مشخص شد که کنگره آمریکا به دنبال این است که تحریم های جدیدی را با عناوین دیگری وضع کند.
آصفری تصریح کرد: در یک کلام می شود گفت که طرف غربی نشان داد که همچنانکه جمهوری اسلامی پیش بینی کرده بود، قابل اعتماد نیست و این موضوع برای همه روشن شد. ما تاکنون اقدامی را در راستای اجرای تعهدات، از سوی طرف مقابل ندیده ایم و اگر این روال ادامه داشته باشد، جمهوری اسلامی باید اقدامی جدی را در دستور کار خود قرار دهد و ملت ایران، بیش از این هزینه خوشبینی به آمریکایی ها را نپردازد.
وی افزود: شورا و کمیته مشترکی هم که قرار بود در زمانی که یکی از دو طرف به تعهدات خود عمل نکرد وارد کار بشود و تذکر بدهد، هیچ کاری انجام نمی دهد و جلسه ای را برگزار نکرده است تا به طرف غربی برای اجرای تعهدات فشار بیاورد.
نماینده سابق اراک با بیان اینکه گشایش های اعتباری که بعضاً مطرح می شود، ژورنالیستی است و صرفاً جنبه تبلیغاتی دارد، اظهار داشت: بنده معتقدم چه کسانی که موافق برجام هستند چه کسانی که مخالف هستند، امروز باید به این موضوع توجه داشته باشند که بیش از این نمی توان به طرف غربی اعتماد کرد و منتظر باشیم که آنها اقدامی را انجام دهند.
آصفری با تأکید بر اینکه در یکسالگی برجام، دست ایران خالی شده است؛ چون ما به تعهداتمان عمل کرده ایم اما طرف مقابل عمل نکرده است، گفت: به نظر می رسد که شورای عالی امینت ملی باید جلسه ای تشکیل دهد و بعد از گذشت یکسال از برجام، تصمیمی جدی اتخاذ کند و بیش از این منتظر نباشند. هر زمان ما کوتاه آمدیم، طرف غربی یک گام به جلو آمده است. همچنین کمیته نظارت بر برجام که به دستور مقام معظم رهبری شکل گرفت، وظیفه دارد که به ملت ایران پاسخ بدهد که برجام تا کنون چه دستاوردهایی برای ما داشته است.
برجام در یكسالگی/ آنچه می خواستیم؛ آنچه شد (1)
آصفری: چیزی جز وعده و وعید از طرف غربی ندیدیم/ ملت ایران نباید بیش از این هزینه خوشبینی به آمریكا را بپردازد

كارشناس مسائل سیاسی با تأكید بر اینكه در یكسالگی برجام، دست ایران خالی شده است؛ چون ما به تعهداتمان عمل كرده ایم اما طرف مقابل عمل نكرده است، گفت: به نظر می رسد كه شورای عالی امینت ملی باید جلسه ای تشكیل دهد و بعد از گذشت یكسال از برجام، تصمیمی جدی اتخاذ كند و بیش از این منتظر نباشند.
۱۳۹۵/۴/۲۳

