نسخه چاپی

بلاتكلیفی تبلیغات فوتبال در آستانه لیگ برتر

با معیارهای جهانی فوتبال یكی از درآمدزا ترین ورزشهاست اما با معیارهای داخلی به پر حاشیه ترین فعالیتها تبدیل شده است. به نظر می رسد هر كاری در فوتبال ایران به اتفاقی پیچیده و پر حاشیه تبدیل می شود.

به گزارش نما به نقل از عصر ایران، فوتبال ایران طی سالهای مختلف امیدهای زیادی برای صعود به جام جهانی داشته است، چند بار صعود کرده، گل زده و وگل خورده است اما تبلیغات فوتبال ایران نه تنها از مرزهای دور زمینش هرگز عبور نکرده که تبلیغاتِ دور زمینش را سخت به زمین زده است.

رییس فدراسیون فوتبال ابقا می شود، داستان دارد و اگر قرار باشد تغییر کند داستانش پیچیده تر می شود .خرید و فروشهای بازیکنهای فوتبال داغ ترین خبرهای خانوادگی ست اما زمانی که قرار باشد این همه سر و صدا برای این فوتبال درآمدی حاصل کند، ماجرا رنگ و بوی دیگری می گیرد.

با معیارهای جهانی فوتبال یکی از درآمدزا ترین ورزشهاست اما با معیارهای داخلی به پر حاشیه ترین فعالیتها تبدیل شده است. به نظر می رسد هر کاری در فوتبال ایران به اتفاقی پیچیده و پر حاشیه تبدیل می شود.

هفته آینده شروع لیگ فوتبال مصادف خواهد شد با دعواهای همیشگی صدا و سیما و امتیاز پخش بازی ها و هنوز این امتیازها و پتانسیل های درآمدی، بانی مشخص و برنامه ای مدون ندارد!

آیا زمانی که برای رشد فوتبال ایران از بازیکن گرفته تا مربی و تیم پزشکی از معیارهای و مدلهای بین المللی استفاده می کنیم، شایسته تر نیست که برای ساماندهی شریان اصلی درآمدزایی این ورزش پر مخاطب و محبوب نگاهی به مدلهای موفق جهانی بیاندازیم؟

در الگوهای جهانی کنسرسیوم هایی متشکل از متخصصین و حرفه ای های تبلیغات، به منظور تعالی و رشد بخش های پر اهمیت و حساس جامعه تشکیل می شوند. این کنسرسیوم ها برنامه ساماندهیِ فعالیت های تبلیغاتی و درآمدزایی را تدوین و مدیریت میک نند که نهایتا باعث رشد و رونق صنایع می شود.

نکته جالب توجه این است که مدت زمان زیادی از تجربه ایجاد کنسرسیوم بزرگ تبلیغات ایران نگذشته است. جایی که شرکت های تخصصی تبلیغاتی ایران با تخصصهای مختلف و بودجه بیش از 1000 میلیاردی، برنامه ای علمی را برای مدیریت مالی و اجرایی تبلیغات صدا و سیما پیشنهاد کرده اند که البته دعوت از بانکها و حضور غیر تخصصی ایشان در این وادی، نهایتا منجر به اجرایی نشدن کل عملیات واگذاری این فضا شد.

از نمونه های موفق حضور حرفه ای آژانس های تبلیغاتی در فضای تخصصی، رونق چندین ساله رسانه های محیطی به واسطه دقت سازمان زیبا سازی در دعوت از مجموعه های متخصص تبلیغاتی و لحاظ کردن گرید های آنان در این خصوص است.
سوالی که امروز مطرح می شود این است که این کنسرسیوم و مجموعه شرکت های موفق تبلیغاتی آیا واقعا علاقه ای به تبلیغات در حوزه ورزش و خصوصا فوتبال ندارند؟
آیا باید تجربه ی ناموفقِ در انحصار قراردادن مدیریت درآمدهای تبلیغاتی فوتبال، به یک آژانس تبلیغاتی تکرار شود و در نهایت ببینیم علیرغم دعوت فدراسیون فوتبال به شرکت در مناقصه واگذاری فضاهای تبلیغاتی، مناقصه این چنین مهجور واقع شده است؟!
آیا باید مجددا تمامی مسئولیت جذب سرمایه های تبلیغاتی برندها را در انحصار یک شرکت قرار داد که در نهایت به بهم ریختگی بصری و در کنار هم قرار گرفتن آگهی های برندها در نامتانسب ترین و نا متعارف ترین شکل ممکن شود؟

در صورت عدم ورود آژانس های تبلیغاتی به فضای تبلیغاتی و واگذاری این فضا به شرکتهای غیر تبلیغاتی آیا نبود دانش و تجربه تبلیغات در جذب برندهای معتبر و متناسب، اثربخشی و جذابیت این رسانه را کمتر از قبل نمی کند؟

و آیا نهادهای امنیتی و نظارتی اجازه ی واگذاری این فضا به اشخاص حقیقی را خواهند داد؟
سوال اصلی اینجا مطرح میشود که کوتاهی صورت گرفته در فضایی با این حجم از حساسیت از کدام سو ناشی میشود؟!
آیا فدراسیون فوتبال فراموش کرده و یا نمیخواهد از کنسرسیوم متخصصین تبلیغات دعوت کند و یا این کنسرسیوم حساسیت هایش نسبت به موضوع درآمد زایی برای فوتبال را در کشاکش دعواهای همیشگی فوتبال به فراموشی سپرده است؟!
شاید بتوان به راحتی گفت همراهی و همبستگی شرکت های متخصص تبلیغاتی با فدراسیون به منظور ایجاد فضایی که بتوان در آن درآمدهای شایسته این ورزش ملی را احیا کرد، از مسئولیت های اصلی این دو گروه است چرا که درآمد های فوتبال قطعا منجر به رشد و توسعه فدراسیون و نهایتا رشد فوتبال، سربلندی کشور را به همراه خواهد داشت.
در نهایت در وقت اضافه این مساله دغدغه ی امروز فوتبال و ذی نفعان این حوزه است که چه کسی مسئولیت تبلیغات فوتبال را بعهده میگیرد؟
یک کنسرسیوم متخصص با بنیه مالی جمعی؟
یک آژانس تبلیغاتی؟
یا یک شخص حقیقی و حقوقی غیر مرتبط با فضای تبلیغات؟

۱۳۹۵/۴/۲۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...