نسخه چاپی

فلسطینیان از انگلیس شكایت می‌كنند

مقام‌های فلسطینی می‌‌خواهند از دولت انگلیس به خاطر بیانیه ۱۹۱۷ بالفور كه سنگ بنای تشكیل رژیم صهیونیستی در فلسطین و اشغال این سرزمین بوده، شكایت كنند.

به گزارش نما به نقل از العالم، ریاض مالکی، وزیر امور خارجه دولت خودگردان فلسطین گفته است که این بیانیه باعث شده تا به هزینه مردم فلسطین، مهاجرت گسترده یهودیان به فلسطین در دورانی که تحت قیمومیت انگلیس بود، صورت گیرد.

بیانیه بالفور

سند معروف به "بیانیه بالفور" در حقیقت نامه کوتاهی است به تاریخ ۲ نوامبر ۱۹۱۷ از آرتور جیمز بالفور، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، به لرد والتر روچیلد، از رهبران جامعه یهودی انگلیس. در این نامه که بالفور آن را "بیانیه‌ای در هم‌دلی با آرمان صهیونیست یهودی" می‌نامد، آمده که دولت انگلیس نسبت به تشکیل "خانه‌ای ملی" برای یهودیان در فلسطین "نظر مساعد" دارد. این نامه نتیجه سال‌ها لابی رهبران صهیونیست چون حییم وایزمن و البته تغییرات ژئوپلتیک خاورمیانه در دوران جنگ جهانی اول بود. در متن نامه بالفور به لرد روچیلد تصریح شده که دولت انگلیس برای تحقق آرمان‌های صهیونیسم به یهودیان کمک می‌کند با این شرط که "حقوق مدنی و مذهبی جمعیت غیریهودی ساکن فلسطین به خطر نیفتد".

به گزارش بی بی سی، مالکی، وزیر امور خارجه دولت خودگردان فلسطین اعلام کرده است که شکایت فلسطینیان به دادگاه بین‌المللی ارائه خواهد شد. وزیر امور خارجه فلسطین جزئیات چندانی در باره این شکایت مطرح نکرده از سوی دیگر دولت انگلیس نیز هنوز در این باره اظهارنظری نکرده است.

اسرائیل در سال ۱۹۴۸ پس از آن که قیمومیت انگلیس بر فلسطین به پایان رسید، اعلام استقلال کرد و پس از جنگ جهانی دوم اقدامات خشونت‌بار گروه‌های تندروی یهودی در منطقه شدت گرفت و آنان خواستار ایجاد یک کشور یهودی در سرزمین فلسطین بودند.

وزیر امور خارجه دولت خودگردان فلسطین که برای شرکت در نشست اتحادیه عرب به موریتانی سفر کرده، گفته است که انگلیس مسئول "تمامی جرایم" اسرائیل از زمان پایان قیمومیتش بر فلسطین در سال ۱۹۴۸ است.

قرار بود محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در این نشست حاضر شود اما به علت مرگ برادرش، وزیر امور خارجه فلسطین به جای او در این نشست شرکت کرد.

وفا، خبرگزاری رسمی فلسطینی به نقل از مالکی گزارش داد "تقریبا یک قرن از زمان صدور بیانیه بالفور در سال ۱۹۱۷ می‌گذرد و بر پایه این وعده شوم، صدها هزار یهودی به هزینه مردم فلسطین از اروپا و جاهای دیگر به فلسطین منتقل شدند، جایی که پدر و مادران و اجداد فلسطینیان برای هزاران سال در آن زندگی کرده بودند."

گلعاد اردان، وزیر امنیت اسرائیل گفته است این اقدام دولت فلسطین "عجیب به نظر می‌رسد اما تصادفی نیست."

وی به روزنامه صهیونیستی هاآرتص گفته است که فلسطینیان مدتی است که به صلح علاقه‌ای ندارند و تنها هدفشان "مشروعیت‌زدایی از اسرائیل است"!

۱۳۹۵/۵/۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...