نسخه چاپی

حكم شرعی ساخت مسجد با هزینه های گزاف

عکس خبري -حکم شرعي ساخت مسجد با هزينه هاي گزاف

جمعی از مراجع عظام تقلید به استفتای ایسنا درباره‌ حكم شرعی « ساخت مساجد با هزینه‌های گزاف، سخنرانی ائمه

به گزارش نما، متن کامل سوالات و پاسخ آیات عظام مکارم شیرازی، موسوی‌اردبیلی، نوری همدانی، شبیری زنجانی،‌ علوی گرگانی و حسینی‌زنجانی به این شرح است:

1ـ ساخت مساجد با هزینه‌های گزاف چه حکمی دارد؟

(آیت‌الله‌ ناصر مکارم شیرازی)/اسراف و تبذیر در هیچ کاری صحیح نیست ولی اگر مسجد، مسجدی است که نشانه شکوه و عظمت شیعه است مصداق اسراف نیست.

(آیت‌الله موسوی اردبیلی)/چنانچه هزینه از اموال عمومی باشد لازم است اولویت‌ها ملاحظه شود و اگر اموال اشخاص باشد رعایت اولویت‌ها بهتر است. محکم‌کاری نسبت به ساختمان مسجد کار پسندیده‌ای می‌باشد ولی مناسب نیست که از جهت ظاهرسازی، اشرافی تلقی شود و بنا بر احتیاط واجب نباید با طلا زینت شود.

( آیت‌الله نوری همدانی) /موارد مختلف است.

(آیت‌الله شبیری زنجانی) /ساخت مساجد از شعایر الهی است و تناسب ساخت با مکان، زمان و شرایط مسجدی که ساخته می‌شود لحاظ می‌گردد.

(آیت‌الله علوی گرگانی)/ساخت مساجد با توجه شرایط منطقه و لزوم وسعت آن باید آبرومندانه انجام شود ولی از به کار بردن زخرف و تزئینات نابجا باید خودداری شود.

(آیت‌الله عز‌الدین حسینی)/ساخت مسجد مستحب است و آنچه بنا بر مشهور حرام است زینت کردن مسجد با طلاست.

2ـ سخنرانی ائمه جماعات در میان دو نماز چه وجهی دارد؟

(آیت‌الله‌ ناصر مکارم شیرازی)/در صورتی که کوتاه باشد کار خوبی است.

(آیت‌الله موسوی اردبیلی)/فی‌نفسه اشکال ندارد ولی نباید باعث ایجاد خستگی در نمازگزاران و در نتیجه عدم رغبت آنان برای شرکت در نماز جماعت شود.

(آیت‌الله نوری همدانی)/سزاوار است بر اساس مقتضیات حال نمازگزاران عمل شود.

(آیت‌الله شبیری زنجانی)/امام جماعت باید با در نظر گرفتن مامومین و شرایط آنها زمان برپایی نماز، فاصله بین دو نماز، آداب و ادعیه و سخنرانی را تنظیم کند. بنابراین چنانچه مصلحت نمازگزاران رعایت گردد عمل مزبور مناسب است.

( آیت‌الله علوی گرگانی)/در حدی که موجب گریز مامومین و نمازگزاران از مسجد نشود اشکال ندارد.

(آیت‌الله عز‌الدین حسینی)/بهتر است سخنرانی را بعد از دو نماز ایراد کنند تا افرادی که کار دارند از فیض دو نماز محروم نشوند.

3ـ تسلط نداشتن ائمه جماعات بر قرائت صحیح نماز دارای چه حکمی است؟

(آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی)/باید با زبان خوب آنها را راهنمایی کرد که قرائت را کاملا اصلاح کنند به طوری که در نزد اهل زبان عربی صحیح محسوب شود هر چند تزئینات تجویدی در آن نباشد.

(آیت‌الله موسوی اردبیلی)/باید قرائت امام جماعت به نظر عرف عرب صحیح باشد علاوه بر آن هر چه قرائت فصیح‌تر باشد بهتر است.

(آیت‌الله نوری همدانی)/به مساله 1450 توضیح‌المسائل مراجعه نمایید.

(مساله 1450) امام جماعت باید بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامی و عادل حلال زاده باشد و نماز را بطور صحیح بخواند و نیز اگر ماموم مرد است امام او هم باید مرد باشد و اقتدا کردن بچه ممیز که خوب و بد را می فهمد به بچه ممیز دیگر مانعی ندارد اگر چه آثار جماعت بر او مترتب نمی‌شود.)(منبع: www.aviny.com)

(آیت‌الله شبیری زنجانی)/اگر قرائت نماز را غلط می‌‌خواند اقامه جماعت به امامت فرد مزبور صحیح نیست.

آیت‌الله علوی گرگانی)/باید امام جماعت نماز را صحیح بخواند ولو آنکه از جهات تجویدی در حد اعلا نباشد.

(‌آیت‌الله عز‌الدین حسینی)/امام جماعت باید فاتحه و سوره را صحیح بخواند و اگر در قرائت حمد و سوره اشکال داشته باشد اقتدا به وی جایز نیست.

4ـ اقامه طولانی نماز جماعت که خستگی نمازگزاران و یا ترجیح اقامه نماز به صورت فرادی را به همراه داشته باشد، چه حکمی دارد؟

(آیت‌الله‌ ناصر مکارم شیرازی)/در دستورات دینی وارد شده است که بر طبق توان ضعیف‌ترین ماموم باید نماز جماعت انجام شود و اعتدال را در همه چیز باید رعایت کرد.

(آیت‌الله موسوی اردبیلی)/اصل طولانی بودن نماز کار خوبی است ولی در نماز جماعت جهات دیگر از جمله رعایت حال دیگران مخصوصا ضعفا مناسب است، رعایت شود.

(آیت‌الله نوری همدانی)/از جواب مساله 2 معلوم شد.

(آیت‌الله شبیری زنجانی)/امام جماعت مناسب است رعایت ضعیف‌ترین مامومین را بنماید و با طولانی شدن نماز موجب خستگی یا ترک نماز نمازگزاران نگردد.

( آیت‌الله علوی گرگانی)/باید نمازهای جماعت را طولانی ننمایند بلکه باید طوری اقامه جماعت شود که مردم به نماز جماعت استقبال نشان دهند.

(آیت‌الله عز‌الدین حسینی)/آنچه بر امام جماعت مستحب است مراعات حال اضعف مامومین است یعنی حال ناتوان‌ترین را مراعات نموده تا مجبور نشود نمازش را فرادا بخواند.

۱۳۹۱/۶/۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...