به گزارش نما به نقل از تیتر شهر، طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 10 درصد جمعیت دنیا به طریقی دچار معلولیت جسمی هستند. در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی معلولیت سیر صعودی داشته است. موانع تردد از بزرگترین سدهای تردد معلولین در فعالیت های اجتماعی است. در جهت قابل استفاده کردن معابر پیاده برای معلولین مشکلات و موانع موجود در شبکه دسترسی پیاده شهری و عدم تداوم حرکت راحت در مسیرهای پیاده باید برطرف شود.
با در نظر گرفتن وضعیت کوچه ها، پیاده رو، پل ارتباطی بین پیاده رو، خط کشی عبور عابر پیاده، مسیر حرکت پیاده رو مورد مطالعه قرار می گیرد. جنس کف و نوع کف پوش تمامی مسیرهای ارتباطی پیاده به دلیل تاثیری که در حرکات معلولین دارد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
نهضت ساماندهی پیادهروها امسال در برخی شهرهای کشور آغاز شده و در این راستا باید طبق وظیفه ای که قانون بر عهده شهرداری ها گذاشته است، همه پیادهروهای سطح شهرها براساس برنامههای جامع، تا 5 دیگر ساماندهی و مناسب سازی شود.
ساماندهی پیادهروها علاوه بر مرمت و بهسازی آنها به مناسب سازی ویژه معلولان نیز دارد، که این مورد نیز براساس آنچه در قانون برای مدیریت شهری تعریف شده، الزامی است و پیادهروهای سطح شهر باید برای نابینایان، معلولان و کمتوانان قابلیت رفت و آمد داشته باشد.
شهرداری ها با سپردن کار مناسب سازی و ساماندهی پیادهروها به پیمانکاران باید نظارت بر نحوه مناسب سازی را افزایش داده و ضوابط استاندارد باید از سوی ناظران شهرداری در خصوص ساماندهی پیادهروها، اعمال شود که در غیر این صورت، شهرداریها قادر به تحویل گرفتن پروژه از پیمانکار نیستند.
بسیاری از مردم از موانعی که در پیادهروها از سوی شهرداری نصب شده است انتقاد دارند اما شهرداریها معتقداند اگر موانع فیزیکی بر سر راه پیادهروها حذف شود، پیادهروها به محلی برای تردد موتورسیکلتها بدل خواهد شد و امنیت شهروندان برای عبور و مرور کاهش مییابد.
البته این مسئله بیشتر برای معلولان که با ویلچر تردد دارند مسئله ساز شده و برخی پیادهروها به دلیل نصب موانع از سوی پیمانکاران، برای این قشر قابل تردد نیست که باید شهرداریها در دور جدید مناسب سازی پیادهروها، این مشکل را با توجه به لزوم منع تردد موتورسیکلتها از پیادهروها، برطرف کنند.
از طرف دیگر، علائم صوتی که برای تردد ناشنوایان در پیادهروها باید وجود داشته باشد در اکثر شهرهای ایران نادیده گرفته شده و تعداد زیادی از پیادهروهای کشور بدون در نظر گرفتن حقوق این بخش از معلولان مناسبسازی شده است که شهرداریها باید در برنامههای جدید خود، ساماندهی این امر را نیز در دستور کار قرار دهند.