نسخه چاپی

محمد خوش چهره در گفتگو با نما:

حمایت از تولید ملی تنها راه‌حل مشكل بیكاری در كشور است

عکس خبري -حمايت از توليد ملي تنها راه‌حل مشکل بيکاري در کشور است

غیر از افزایش تولید ملی نمی توان برای بیكاری چاره ای اندیشید، اینكه هر روز شاهدیم كه واردات افزایش می یابد، نمی توان اشتغال را بالا برد و بحران بیكاری را برطرف كرد.

معضل بیکاری، مسئله ایی است که هر روز بر وسعت ابعادش در جامعه افزوده می شود و گریبان اکثر آحاد جامعه را گرفته است به همین دلیل برای بررسی راه های کاهش آن با محمد خوش چهره به گفت و گو نشستیم.
محمد خوش چهره در رابطه با گسترش معضل بیکاری در جامعه گفت: افزایش یا کاهش میزان اشتغال ارتباط تنگاتنگی با افزایش و یا کاهش میزان تولید و نرخ رشد اقتصادی کشور دارد. به عبارتی هرچه میزان تولید بالاتر باشد، اشتغال هم افزایش می باید و برعکس اگر میزان تولید و نرخ رشد اقتصادی کم شود، به تبع آن میزان اشتغال هم کاهش می یابد.
این تحلیلگر اقتصادی با تاکید بر اینکه برای افزایش اشتغال باید جدا از حرف زدن ، اقدام عملی هم صورت داد، افزود: مقام معظم رهبری سالهاست بر این امر تاکید دارند تا مسئولان نسبت به حل معضل بیکاری چاره اندیشی کنند اما متاسفانه تا کنون نه تنها این چنین نشده ، که این بحران عمیق تر هم شده است.
خوش چهره راه حل کاهش بیکاری و بالا بردن سطح اشتغال در سطح کشور را تولید ملی دانست و در همین رابطه اظهار داشت: غیر از افزایش تولید ملی نمی توان برای بیکاری چاره ای اندیشید، اینکه هر روز شاهدیم که واردات افزایش می یابد، نمی توان اشتغال را بالا برد و بحران بیکاری را برطرف کرد.
این استاد دانشگاه همچنین درباره وضعیت رکودی و تورمی کشور اظهار داشت: رکود مساوی با کسادی است، به عبارتی هر وقت تقاضا برای خرید کالا وجود نداشته باشد، رکود شکل می گیرد و در این شرایط کالای تولید شده، در دست تولید کننده می ماند، در این شرایط تولید کننده مجبور است هم قیمت را کاهش دهد و هم تولید را کم کند که هر دو صورت تولید کننده متضرر می شود. متاسفانه در کشور ما با رکود تورمی مواجه هستیم، یعنی قیمت‌ها بالا می‌رود.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران تاکید کرد که برای حل این شرایط یعنی رکود و تورم باید هدفمند حرکت کرد.
وی همچنین در خصوص رابطه تورم و بیکاری هم اظهار کرد: ریشه‌های تورم و بیکاری را جداجدا باید بررسی کرد چرا که هرچند ارتباط هایی شاید داشته باشند اما معلول یکدیگر نیستند. مثلا تسهیلات بانکی کاهش یافته ما در چند سال اخیر ممکن است یکی ازعوامل کاهش رشد اقتصادی باشد و به دنبال آن اشتغال کاهش یابد. اما این یک رابطه نسبی است نه مطلق.

۱۳۹۵/۷/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...