به گزارش نما به نقل از فارس، با آغاز فصل سرما شاهد شیوع شپش در مدارس بهویژه مدارس دخترانه هستیم که البته امسال مدارس استان خیلی زودتر به استقبال آن رفتند.
ﺑﺮﺧﻼف ﺗﺼﻮر عموم مردم، آلودگی به شپش مربوط به افراد ﻓﻘﯿﺮ ﯾﺎ ﺑﺎ وﺿﻌﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﯿﺴﺖ، بلکه ﺷﭙﺶ در ﺳراﺳﺮ ﺟﻬﺎن و در تمامی اﻓراد ﺑﺎ وﺿﻌﯿﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و اﻗﺘﺼﺎدی ﻣﺘﻔﺎوت دﯾﺪه ﻣﯽﺷﻮد.
این روزها نیز خبرهایی از شیوع شپش در مدارس شنیده میشود تا آنجایی که برخی از خانوادهها از سس مایونز برای مقابله با شپش استفاده میکنند و عقیده دارند که سس سبب پیشگیری از این آلودگی میشود.
نکته دیگر اینکه اگر دانشآموز به شپش مبتلا شود از دانشآموز خواسته میشود تا پایان دوره درمان در مدرسه حضور نیابد تا از شیوع آلودگی جلوگیری شود ولی همه همکلاسیها دلیل غیبت او را میفهمند و این موضوع در تضعیف روحیه آنان بسیار اثرگذار است.
اگر دانشآموزی پس از بهبود و درمان در تماس با آلودگی قرار گیرد دوباره آلوده میشود و این موضوع نگرانیهای بسیاری را برای خانوادهها به وجود میآورد.
*آلودگی زیاد شپش در مدارس مازندران
مدیر گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: برخی از بیماریها در برخی از فصول بیشتر شایع میشود که در فصل سرما شاهد شیوع شپش در مدارس استان هستیم.
محمدرضا پارسایی افزود: شپش همیشه در مازندران وجود دارد که در فصل سرما با توجه به پوشش دختران این آلودگی شیوع مییابد.
وی با اعلام اینکه واقعیت این است که تعداد موارد آلودگی بسیار زیاد است، اضافه کرد: سالانه حدود هشت درصد دانشآموزان مقطع ابتدایی مازندران و حدود سه درصد مقطع راهنمایی آلوده به شپش میشوند.
مدیر گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت مازندران با بیان اینکه افراد در صورت مشاهده شپش هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند، افزود: ممکن است افراد به پزشک عمومی مراجعه کرده و درمان مؤثر واقع نشود که در این صورت توصیه ما این است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنند.
پارسایی با تأکید بر اینکه بهترین کار این است که خانوادهها از موهای سر فرزندان خود مراقبت کنند، خاطرنشان کرد: البته در مدارس نیز باید این موضوع توسط مربیان جدی گرفته شود و دانشآموزان آلوده به مراکز بهداشتی درمانی ارجاع شوند تا نسبت به درمان آنان اقدام گردد.
وی تصریح کرد: پس از درمان نیز رعایت مسائل بهداشتی بسیار ضروری است و در صورت رعایت نکردن نظافت و بهداشتی دوباره فرد در معرض ابتلا به آلودگی قرار میگیرد.
مدیر گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت مازندران ادامه داد: اﻧﺘﻘﺎل آﻟﻮدﮔﯽ از ﻓﺮد آﻟﻮده ﺑﻪ دﯾﮕﺮان ﺗﻮﺳﻂ ﺗﻤﺎس ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺳﺮ ﯾﺎ وﺳﺎﯾﻞ ﺷﺨﺼﯽ ﻓﺮد آﻟﻮده از ﺟﻤﻠﻪ ﮐﻼه، روﺳﺮی، ﺑﺮس، ﺣﻮﻟﻪ ﺣﻤﺎم، ﻟﺒﺎس ﺧواب، ﻣﺘﮑﺎ، ﺑﺎﻟﺶ، ﭘﺘﻮ، ﻣﻠﺤﻔﻪ، ﮔﯿﺮه ﻣﻮ، ﮔﻞ ﺳﺮ، ﻣﻘﻨﻌﻪ، ﺷﺎل، ﭼﺎدر، ﺣﻮﻟﻪ، وﺳﺎﯾﻞ آراﯾﺶ ﻣﻮ، ﺷﺎﻧﻪ، اﻟﺒﺴﻪ، ﮐﻤﺪ ﺣﻤﺎم ﻋﻤﻮﻣﯽ و اﺳﺘﺨﺮ و ﺣﺘﯽ در ﻣﻮاردی از ﻃﺮﯾﻖ ﺻﻨﺪﻟﯽﻫﺎی دارای ﺗﮑﯿﻪﮔﺎه ﺳﺮ از جمله ﺗﺎﮐﺴﯽ، اﺗﻮﺑﻮس و سایر ﺑﻪ دﯾﮕﺮان ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻣﯽﺷﻮد.
پارسایی با اعلام اینکه در صورت ابتلا به سرعت باید نسبت به درمان اقدام شود، گفت: درمان بهگونهای است که تمام اعضای خانواده باید با هم درمان شوند.
*استفاده از سس مایونز درمانکننده شپش نیست
وی در پاسخ به این سؤال فارس مبنی بر اینکه برخی افراد از سس مایونز برای درمان استفاده میکنند، اظهار کرد: سس مایونز برای درمان نیست تنها موجب کنده شدن رشک از ریشه موها میشود و بهترین کار این است که حتماً از شامپوهای ضدشپش استفاده شود.
مدیر گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت مازندران با هشدار اینکه ﺑﺎﯾﺪ از ﺗﻌﻄﯿﻠﯽ و سمپاﺷﯽ ﮐﻒ و دﯾﻮار مدارس ﺧﻮدداری ﺷﻮد، افزود: انجام این کار نه تنها هیچ تأثیری ندارد بلکه عوارض ناگواری به همراه دارد.
پارسایی در پایان گفت: رﻋﺎﯾﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻓﺮدی، اﺳﺘﺤﻤﺎم ﻣﻨﻈﻢ، شستوشو و ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﺮﺗﺐ لباس و ﻟﻮازم ﺷﺨﺼﯽ ﻣﻬمترین راه ﺑﺮای ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی از اﺑﺘﻼ به شپش اﺳﺖ.
به گزارش فارس، با توجه به روحیه حساس کودکان باید از روشهایی از جمله طرد کردن دانشآموزان پرهیز شود، دیده شده در برخی موارد دانشآموزان با رفتارهای ناپسندی طرد میشوند که این موضوع زنگ هشداری برای خانوادهها و مربیان مدارس است و باید به این موضوع توجه شود.
زنگ هشدار ابتلا به شپش در مدارس مازندران به صدا درآمد
این روزها خبرهایی از شیوع شپش در مدارس مازندران شنیده میشود تا آنجایی كه برخی از خانوادهها از سس مایونز برای مقابله با این جانداران مزاحم استفاده میكنند.
۱۳۹۵/۷/۱۵