نسخه چاپی

سوریه ؛قتل عامی فجیع در زمانی عجیب!

سوریه این بار شاهد قتل عام فجیع 300 تا 400 نفر است. زمان‌ بروز این جنایت و تشابه عجیب آن با سه قتل‌عام بزرگ قبلی، رسانه‌ها و البته دانشگاهی‌های آمریكایی را نیز به فكر فرو برده است.

گزارش‌ها از قتل بیش از سیصد نفر از غیرنظامیان سوری در شهر داریا در نزدیکی دمشق پایتخت سوریه حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، پس از این که ارتش سوریه در روزهای اخیر موفق شد بار دیگر بر شهر 200هزار نفری داریا در نزدیکی دمشق مسلط شود، خبرها از کشف اجساد بیش از سیصد نفر از قربانیان یک قتل‌عام حکایت دارد.

دولت سوریه و مخالفین یکدیگر را به ارتکاب این جنایت متهم می‌کنند اما زمان خاص بروز این جنایت، عده زیادی را به تردید و تامل وا داشته است.

ابتدا مخالفین ویدئویی را منتشر کردند که در آن اجساد حدود 150 تن از قربانیان در مسجد ابوسلیمان الدرانی شهر داریا نشان داده می‌شد. آن چه که باعث ایجاد تردید در مورد ادعای بروز این جنایت توسط نیروهای دولتی را شروع کرد، این است که اطراف اجساد قربانیان خون‌آلود نیست و بنابراین اجساد قربانیان که از فاصله نزدیک و با گلوله کشته شده‌اند از جاهای دیگر جمع‌اوری شده است و در مسجد در کنار یکدیگر قرار داده شده است و این بدان معناست که قتل قربانیان مربوط به قبل از تسلط ارتش بر شهر است.

در گزارش‌های شبکه تلویزیونی الدنیا مردم محلی اظهار می‌کنند که عاملین کشتار را نمی‌شناسند زیرا در زمان وقوع آن در پناهگاه پنهان شده بودند و تنها پس از باز پس گیری شهر توسط ارتش، برای بیرون آمدن از پناهگاه احساس امنیت کرده‌اند.

منابع خبری درگیری‌های اخیر در اطراف دمشق را در قالب تلاش مخالفین برای ورود مجدد به اطراف دمشق می‌دانند. تلاشی که ظاهرا علائم شکست نهایی آن آشکار شده است، زیرا مخالفین مسلح اذعان دارند که با توجه به بیرون رانده شدن آنها از دمشق و نقاط شهری اطراف آن، تنها کاری که می‌توانند انجام دهند، حملات پراکنده و در قالب بزن و در رو ( hit and run) است.

آیا زمان‌بندی این جنایت، باز هم اتفاقی است؟

قتل‌عام داریا چهارمین قتل‌عام بزرگ در حوادث یک سال اخیر سوریه است. اما نکته عجیب آن است که هر چهار واقعه با جلسات مهم شورای امنیت در مورد سوریه همزمان است و در هر چهار مورد، پس از این که مخالفین نیروهای دولتی را به ارتکاب این جنایات متهم کردند، دولت سوریه این اتهام را رد کرده و در موارد اخیر اعلام کرده است امادگی دارد تحقیق نهادهای بین‌المللی را در مورد عاملین ارتکاب آنها بپذیرد.

پیش از این، سه قتل‌عام حمص در اواخر فوریه، قتل عام حوله در 25 ماه می و قتل عام روستای ترمسه در اطراف حما در 12 جولای سال جاری با برنامه جلسات شورای امنیت در مورد سوریه هماهنگ بود.

این بار هم قتل‌عام در فاصله کمی قبل از برگزاری اجلاس وزرای شورای امنیت درباره عواقب بشردوستانه بحران سوریه در پنج‌شنبه 30 اوت حادث شده است و این احتمال جدی را پیش کشیده است که قتل‌عام‌های سوریه به عنوانی ابزاری برای جنگ روانی علیه دولت سوریه طراحی می‌شود.

نیل کلارک روزنامه‌نگار انگلیسی گفته است که هر گاه خبری در مورد قتل‌عام در سوریه را می‌شنود فکر می‌کند انگار این داستان را قبلا هم شنیده است. وی می‌گوید:" واضح است که در این موارد یک برنامه وجود دارد. این قتل‌عام‌ها چهره دولت سوریه را خدشه‌دار می‌کند و به عنوان بهانه‌ای برای مداخله در سوریه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اتفاقات قبلا حادث شده است و من می‌ترسم که باز هم اتفاق خواهد افتاد. هر بار که چنین اتفاقی می‌افتد، کلینتون و ویلیام هیگ از آن برای فشار بر مخالفین مداخله در سوریه استفاده می‌کنند و می‌گویند نگاه کنید، اسد در حال کشتن غیرنظامیان است. اما وقتی غبار ماجرا کمی فرو می‌نشیند با اطلاعاتی مواجه می‌شویم که در مورد عامل ارتکاب این جنایات تردید جدی ایجاد می‌کند."

کوین بارت استاد تاریخ خاورمیانه نیز معتقد است، زمان‌بندی این قتل‌عام‌ها نمی‌تواند تصادفی باشد. از دید وی بیشتر قربانیان قتل‌عام حوله توسط شورشان کشته شده‌اند و این بار نیز ممکن است همین اتفاق افتاده باشد.

۱۳۹۱/۶/۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...