در بين مربياني كه ميگويند حقشان ناديده گرفته شده از همه رشتههاي مدالآور در المپيك ديده ميشود. ورزشكاران هم از اين تبعيضها در امان نماندهاند. علي مظاهري كاپيتان تيم ملي بوكس شاخصترين ورزشكاري است كه پس از حذف با ناداوري در المپيك، مسئولان به او قول داده بودند به او يك پاداش ويژه بدهند. او پس از دريافت جايزه ناچيزي كه وزارت ورزش برايش در نظر گرفته بود، ميگويد وزير ورزش بايد پاسخگو باشد.
مراسم اهداي جوايز قهرمانان رشتههاي مختلف ورزشي در المپيك سر آغاز اين اعتراضها بود، جايي كه قرار بود جوايز وعده داده شده وزارت ورزش به مدال آوران المپيك به آنها پرداخت شود؛ طلا ۲۰۰سكه، نقره ۱۵۰ و برنز ۱۰۰ سكه. در كنار ورزشكاران از مربيان هم قرار بود تجليل شود. كشتي، وزنه برداري و تكواندو رشته هايي بودند كه براي مربيانآنها جوايزي در نظر گرفته شده بود؛ مربياني كه نميتوان از زحمات آنها بيتفاوت گذشت و به طور حتم سهم زيادي در موفقيتهاي ورزشكاران داشتهاند. با وجود اين پاداش در نظر گرفته شده براي آنها در مقايسه با جوايز مدالآوران آن قدر ناچيز بود كه اعتراض آنها را به دنبال داشت. اين مربيان ميگويند اين حركت وزارت ورزش نوعي توهين به آنهاست و بهتر بود وزارت ورزشيها همين را هم نميدادند چون درآن صورت سنگين تر بودند.
۲۰ سكه، تمام جايزهاي بود كه وزارت ورزش براي مربيان تيمهاي مدالآور المپيكي در نظر گرفته بود كه باعث شد آنها به اين حركت وزارت ورزش اعتراض كنند. آنها اعتقاد داشتند با توجه به نتايجي كه اين تيمها گرفتهاند شايسته تقدير و تجليل بيشتري بودهاند. كار در مراسم شنبه شب به جايي كشيده بود كه برخي از اين مربيان به گفته خودشان خواستار برگرداندن اين جوايز به متوليان شدند.
رسول جزيني، مربي تيم كشتي فرنگي با گلايه از مسئولان وزارت ورزش در پرداخت جوايز به مربيان تيم ملي به فارس گفت: « واقعاً فكر ميكنم كسي كه اين جوايز را تقسيم كرده، چيزي از ورزش نميدانسته است. براي قهرماني در آسيا ۲۴ سكه ميدهند و براي قهرماني در بازيهاي آسيايي ۶۰ سكه، اما پاداش قهرماني در المپيك ۲۰ سكه است. آن هم براي قهرماني نخستين تيم ايران در المپيك. كسانيكه اين موفقيت را در بوق و كرنا ميكنند بايد پاسخگو باشند. اين قدر در بوق و كرنا ميكنند كه نتايج كاروان ايران در المپيك شگفتآور بوده است، اما اگر مدالهاي طلاي كشتي فرنگي را فاكتور بگيرند ببينند جايگاه ايران چه ميشود؟ غير از اين است كه تنها يك طلا داشتند؟»
اسفندياري، ديگر مربي كشتي تيم ملي فرنگي هم اين حركت وزارت ورزش را نوعي توهين ميداند. او به فارس گفته:« ارزش مربيان را با اين كار پايين آوردند. كسيكه خودش در ورزش نبوده و حتي يك نرمش هم در عمرش نكرده اين جوايز را تقسيم كرده است. نمايش به راه انداختند و در بوق و كرنا كردند. اين تجليل از مربيان نبود، بلكه تحقير مربيان تيمي بود كه با سه طلا قهرمان المپيك شده است. آقايان از برنامهريزي براي كسب مدال در المپيك صحبت ميكنند؛ شما كجا بوديد كه چهار سال اين مربيان در اردوهاي تيم ملي زحمت ميكشيدند حالا تمام موفقيتها را به نام خود زدهاند و از برنامهريزي صحبت ميكنند. اگر اينطور باشد كه آقايان ميگويند حتماً چهار سال ديگر ايران قهرمان المپيك خواهد شد.»
اسفندرياري اين طور حرف هايش را به پايان رسانده: «مسئولان ورزش اگر ميخواهند ورزش پيشرفت كند بايد افراد آگاه در رأس ورزش باشند. با اين شرايط هيچ وقت پيشرفت نخواهيم كرد. اين مدالها چيزي به غير از زحمت مربيان نبوده است، اما آقايان از اين شرايط بهرهبرداري كردند. ميخواستم جوايز را برگردانم و به عليآبادي هم گفتم با اين كار به ما توهين شده است و اگر ما را دعوت نميكردند خيلي بهتر بود.»
عليرضا رضايي، مربي تيم ملي كشتي آزاد هم به مهر گفته:«اين پاداش به حدي توهين آميز و دور از ذهن بود كه تمامي مربيان به آن معترض شدند. اين پاداشها در واقع نوعي توهين و بياحترامي بود كه نام و اعتبار ما را زير سؤال برد و به واقع خستگي ماهها كار و تلاش را بر تن مربيان باقي گذاشت و از همه مهمتر به اعتبار و جايگاه مربيان تيم ملي لطمه وارد كرد. نميدانم كدام كارشناسي اين تصميم را گرفت كه به هر مليپوش مدالآور از ۱۰۰ تا ۲۰۰ سكه داده شود اما سهم مربيان همين مليپوشان ۲۰ سكه باشد. چطور امكان دارد ميزان پاداشهاي بازيهاي آسيايي كه يك دهم اعتبار المپيك را نيز ندارد ۶۰ سكه بوده، اما ميزان پاداش مربيان براي المپيك ۲۰ سكه در نظر گرفته شده است؟!»
علي مظاهري هم كه با ناداوري از المپيك حذف شده بود از جايزه در نظر گرفته براي خودش شكايت دارد. او به ايسنا گفته:« براي من و عبدولي ناداوري صورت گرفت و هر دو حذف شديم، حال چطور به او ۲۰۰ سكه ميدهند و به من حواله اتومبيل تيبا. مگر هر دو ما ورزشكار نيستيم. از آقاي عباسي توقع نداشتم كه اين طور برخورد كنند. اين بود آن پاداش ويژهاي كه به من قول داده بودند؟اگر ميخواستند اين طور به من پاداش بدهند بهتر بود نميدادند چراكه پرداخت اين پاداش به اين شكل به من اصلاً كار قشنگي نبود.»
به اين ناعدالتيهاي وزارت ورزش در تقسيم جوايز، در نظر نگرفتن نام مربي تكواندو را هم اضافه كنيد. در حالي كه در مراسم شنبه شب اعضاي كادر فني تيم ملي كشتي از جمله مربيان تغذيه و ماساژور جوايز خود را از مسئولان ورزش كشور دريافت كردند، اما نام علي محمد بسحاق، مربي بدنساز تيم ملي تكواندو در ميان اين نفرات ديده نشد و او جايزهاي نگرفت!
تحقیر مربیان به سبك وزارت ورزش !
چهار روز از مراسم اهدای جوایز المپیكیها گذشته اما همچنان حاشیههای آن ادامه دارد. پررنگترین حاشیههای آن هم تبعیض وزارت ورزش در اهدای جوایز بین مربیان رشتههای مختلف ورزشی است كه هنوز تركشهای آن ادامه دارد.
۱۳۹۱/۶/۸

