نسخه چاپی

دانش‌آموز محرومی كه در رشته دندانپزشكی قبول شد: در خانه‌مان جا نبود درس بخوانم

یكی از دانش‌آموزان مناطق محروم كشورمان كه تحت حمایت بنیاد كودك توانسته تحصیلش را ادامه دهد و حالا در رشته دندانپزشكی پذیرفته شده، از لزوم كمك به دانش‌آموزان مستعد اما بی‌بضاعت می‌گوید.

به گزارش نما به نقل از خبرآنلاين، سطح فقر در برخی مناطق محروم، چنان گسترده است که گاهی، کمک‌های جزئی کوچک می‌تواند مشکلات بزرگی را از سر راه دانش‌آموزان با استعداد این مناطق بردارد. این یک اصل بدیهی است که هر کودکی باید درس بخواند، آموزش ببیند و تحصیل کند و هیچ‌گاه نباید ارزش‌های عمیق تحصیل فراموش شود و چنين هدفي در دستور كار «بنياد كودك» قرار گرفته است.

بیش از یک‌سوم دانش‌آموزان بورسیه بنیادکودک که واجدشرایط آزمون سراسری بودند در دانشگاه‌های مختلف کشور پذیرفته شده‌اند، در این میان، یکی از این نخبگان در ایرانشهر با وجود مشکلات فراوان، موفق شده با رتبه بسیار خوبی در آزمون سراسری، در رشته دندان‌پزشکی دانشگاه زاهدان پذیرفته شود و نشان افتخاری برای این موسسه به ارمغان بیاورد.

او انگیزه ادامه تحصیل خود را خانواده‌اش دانست و گفت: خانواده من با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند و هدف من از تحصیل این است که بتوانم به جایی برسم و باری از دوش آنها بردارم.

او فوت یکی از بستگانش را یک ماه قبل از آزمون سراسری اعلام کرد و افزود: انتظار من قبولی در دانشگاه تهران بود اما با بروز این مساله، ضربه بَدی خوردم و نتوانستم ماه آخر را آن‌گونه که باید، درس بخوانم.

اين دانش‌آموز بورسیه بنیادکودک، با اشاره به هزینه‌های بسیار بالا برای شرکت در کلاس‌های تقویتی و آمادگی کنکور، ادامه داد: پرداخت شهریه شرکت در این کلاس‌ها برای کسانی که حتی در سطح متوسط زندگی باشند نیز بسیار سخت است.

او امکانات موجود خود، برای شرکت در کنکور سراسری را این‌گونه برشمرد: کتاب‌های دبیرستان و چند کتاب کمک درسی برای مطالعه داشتم و مشکلاتم را با کمک دبیران دبیرستانم و جزوه‌های آنها رفع می‌کردم و بنیادکودک در تهیه کتاب‌های کمک درسی مرا حمایت می‌کرد.

این دانش‌آموز به مشکلاتش برای شرکت در کنکور اشاره کرد و گفت: منزل ما، بسیار کوچک است، بنابراین امکان این‌که در خانه درس بخوانم نبود، از طرفی تعداد دانش‌آموزان در یک اتاق خوابگاه بیش از 30 نفر بود و عملا امکان مطالعه در خوابگاه نیز میسر نبود.

وی به وجود استعدادهای بیشمار در ایرانشهر اشاره کرد و ادامه داد: بیشتر این دانش‌آموزان با استعداد، دوره مقاطع ابتدایی و راهنمایی خود را در روستا تحصیل کرده‌اند و اگر بنیادکودک نبود، شاید بسیاری از آنان ادامه تحصیل نمی‌دادند.

این دانش‌آموز با استعداد، آرزوهای بسیاری برای آینده خود تصور کرد و گفت: دلم می‌خواهد آرامش و آسایش خاطر را برای خانواده‌ام به ارمغان بیاورم و بتوانم به بهترین جایگاه ممکن در این رشته دست یابم.

او در پایان از موفقیت خود اظهار خرسندی کرد و با اعلام این مساله که یکی از برادرانش نیز دانشجوست، افزود: امیدوارم بتوانم با کمک بنیادکودک، مشکلاتم را برطرف کنم چرا که الان و در این مقطع، نیازمند امکانات و کتاب‌های بسیاری هستیم و متاسفانه پول کافی برای تهیه آنها نداریم.

خبر قبولی این دانش‌آموز، بهترین خبری بود که شنیدم

یکی از همیاران این دانش‌آموز بورسیه شده بنیادکودک، دانشجویی 34 ساله است که در سال آخر دکتری علوم اقتصادی در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل می‌کند.

او که در دانشگاه‌های مختلف مشهد به تدریس نیز مشغول است، نحوه آشنایی خود را با بنیادکودک این‌گونه بیان کرد: بنیادکودک را یکی از دوستانم که خود نیز از همیاران این دانش‌آموزان بود، به من معرفی کرد.

این نیکوکار در ادامه به علاقه خود نسبت به تحصیل اشاره کرد و افزود: افراد بسیاری نیازمند کمک هم‌نوعان خود هستند اما برای من، حمایت از دانش‌آموزان مشتاق به تحصیل که با استعداد باشند در اولویت بود چرا که این قشر از جامعه، با کوچک‌ترین حمایت‌ها بزرگ‌ترین قدم‌ها را برمی‌دارند و در جامعه تحول ایجاد می‌کنند.

این مدرس دانشگاه زاهدان را محل دریافت مدرک کارشناسی خود اعلام کرد و گفت: چهارسال با مردم زاهدان و استان سیستان و بلوچستان زندگی کردم و محرومیت را در میان آنان دیدم، این امر سبب شد بخواهم از همیاران دانش‌آموزان این استان باشم.
او حمایت از دانش‌آموزان با استعداد نیازمند را ایده‌ای بسیار نیکو خواند و بیان کرد: به جز این دانش‌آموز، همیارِ سه دانش‌آموز دیگر نیز بودم که چندی پیش از بنیادکودک با من تماس گرفتند و اعلام کردند که وضعیت اقتصادی یکی از این دانش‌آموزان بهبود یافته و او از پوشش بنیادکودک خارج شده است.

همیار بنیادکودک، رضایت درونی را نتیجه کمک به دیگران دانست و گفت: هرچند بنیادکودک برای دیدار از دانش‌آموزان تحت حمایت تمهیداتی را اندیشیده است ولی این‌‌که شخصی را که حمایت می‌کنم از نزدیک نمی‌شناسم، انگیزه بیشتری در من ایجاد می‌کرد و می‌توانم بگویم حتی خانواده‌ام نیز از انجام این امر، بی‌اطلاعند.

وی با ابراز خرسندی نسبت به قبولی این دانش‌آموز نخبه در دانشگاه گفت: از صمیم قلبم خوشحالم و می‌توانم به جرات بگویم این خبر، بهترین خبری بود که امسال شنیده‌ام.

همیار بنیادکودک، یافتن این دانش‌آموزان با استعداد نیازمند و حمایت از آنان را کاری دشوار و پسندیده ذکر کرد و افزود: این‌که امکانی فراهم شده تا افرادی بتوانند بدون زحمت و از پشت میزشان به دیگران کمک کنند، بسیار نیکوست.

راهيابي 250 دانش‌آموز تحت پوشش بنياد كودك به دانشگاه

همچنين مدیر ارتباطات و جلب مشارکت‌های بنیادکودک با ابراز خرسندی نسبت به پذیرفته شدن این دانش‌آموز نخبه ایرانشهری در دانشگاه زاهدان گفت: با توجه به این‌که بیش از 700 نفر از بورسیه‌شدگان بنیادکودک، واجد شرایط آزمون سراسری سال 95 بودند، تعداد پذیرفته‌شدگان در این آزمون که به دانشگاه راه یافته‌اند 250 نفر است و بسیار خوشحالیم که در این میان، رتبه‌های برتر بسیاری به چشم می‌خورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر تعداد 8 هزار و 700 دانش‌آموز، از بورسیه بنیادکودک برخوردار هستند و طبق آمار، بنیادکودک تا به حال 1200 دانشجوی فارغ‌التحصیل داشته و نزدیک به 800 نفر دیگر نیز، در دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل هستند.

حرمت ناظری، هدف بنیادکودک را حمایت مالی و معنوی از دانش‌آموزان با استعداد نیازمند اعلام کرد و گفت: این امر، سرمایه‌گذاری برای آینده جامعه است چرا که مبارزه اصولی با فقر و ناتوانی، از راه گسترش دانایی و ارتقای سطح آگاهی به دست خواهد آمد.

مدیر ارتباطات و جلب مشارکت‌های بنیادکودک، با تاکید بر این‌که «آینده جوامع در دستان کودکان امروز خواهد بود»، افزود: معتقدم آینده جامعه بستگی به میزان و نوع سرمایه‌گذاری امروز ما بر دانش‌آموزان‌مان دارد.

وی با یادآوری اهمیت ارزش‌های عمیق تحصیل بیان کرد: هرچند سرمایه‌گذاری در ارتقای توسعه و آموزش افراد، پرهزینه و دیربازده است اما جوامع برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت، راهی به جز پیمودن این مسیر ندارند و این مهم به دست نخواهد آمد مگر با پردازش به کودکان آن جامعه.

این مسئول، با اشاره به کودکانی که به دلیل نداشتن امکانات لازم و وجود مشکلات مالی، از چرخه تحصیل و پیشرفت باز می‌مانند، گفت: تاثیر آموزش بر روی کودکان انکارناپذیر است و آینده بهتری را برای آنها رقم خواهد زد و این آینده، آینده اجتماعی ملتی است که امروز نسبت به سرنوشت دانش‌آموزان با استعداد نیازمند بی‌تفاوت نمی‌مانند.

حرمت ناظری، وجود یک ساختار محکم و قوی را از اصلی‌ترین نیازهای توسعه فعالیت‌ها و عملکرد موسسه برای امکان پاسخگویی هر چه بیشتر و روشن‌تر به مخاطبان دانست و افزود: تحقق این امر اگرچه ممکن است بنیاد را متحمل هزینه کند، اما در امکان ارائه خدمات بهتر در درازمدت، نقش‌آفرین خواهد بود و باعث اعتمادسازی روزافزون در جامعه همیاری خواهد شد.

وی، به مقام مشورتی پذیرفته شده بنیادکودک در کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (ECOSOC) اشاره کرد و گفت: بنیادکودک علاوه بر مقام مشورتی، هرساله از طریق سازمان سوییسی SGS به لحاظ کیفیت و کمیت مورد بررسی و ممیزی قرار می‌گیرد و امتیاز لازم را به دست می‌آورد.

این مسئول یکی از امتیازهای بنیاد در ایران را دریافت مجوز ملی از وزارت کشور اعلام کرد و ادامه داد: این موسسه در سال 86، از هیات دولت مجوزی دریافت کرده که بر اساس آن، کمک به بنیادکودک جزء هزینه‌های پذیرفته شده مالیاتی محسوب ‌می‌شود.

مدیر ارتباطات و جلب مشارکت‌های بنیادکودک، با اشاره به راه‌اندازی سامانه #7* به منظور حمایت هرچه بیشتر از دانش‌آموزان با استعداد نیازمند، در قالب طرح نیکوکاری اعلام کرد: برای مشترکان همراه اول این امکان در این سامانه فراهم شده است، در این سامانه با ارسال شماره 6 به نام «نیکوکاری» و انتخاب گزینه «بنیادکودک»، می‌توانیم با پرداخت مبلغ دلخواه، در شادی دانش‌آموزان با استعداد نیازمند، سهیم باشیم و رویای این کودکان را محقق کنیم. بنیادکودک، که هم‌اکنون 27 نمایندگی در سراسر ایران دارد، در شرف افتتاح رسمی بیست و هشتمین نمایندگی در استان کردستان است.

نخبگان در آرامش و آسایش نيستند

همچنين مسئول نمایندگی اقماری بنیادکودک در ایرانشهر با معرفی این شهر و مردم آن گفت: ایرانشهر از نظر جغرافیایی در مرکز بلوچستان قرار دارد و به همین دلیل بسیار مهاجرپذیر است، مردمی بسیار مهربان و خونگرم دارد که بیشتر به کشاورزی مشغولند.

وی با تاکید بر تعداد زیاد روستاهای ایرانشهر ادامه داد: مردم ایرانشهر بسیار فرهنگ دوست هستند، از لحاظ فرهنگی بسیار فرهیخته‌اند، استعدادهای درخشان بسیاری در خود نهفته دارند و به دنبال تحصیل علم و دانش از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند.

این مسئول وضعیت معیشتی بسیاری از مردم ایرانشهر را ضعیف اعلام کرد و گفت: بیشتر دانش‌آموزان دبیرستانی از روستاهای اطراف می‌آیند و در خوابگاه‌ها زندگی می‌کنند.

محمد انور آسوده، دانش‌آموزان ایرانشهر را بسیار نخبه و برخوردار از بهره هوشی بالایی ذکر کرد و افزود: متاسفانه این نخبگان ما از نظر رفاهی در آرامش و آسایش کامل به سر نمی‌برند.

مسئول نمایندگی اقماری بنیادکودک در ایرانشهر با تاکید بر این‌که بعضی از مدارس این شهر و روستاهای اطراف آن، نیاز به بازسازی دارند، ادامه داد: در برخی از این مدارس، در یک کلاس، دانش‌آموزان در چند پایه تحصیل می‌کنند یا تعداد آنها در کلاس بسیار زیاد است و با این وجود، دانش‌آموزان در این شرایط مشغول به تحصیل هستند.

این مسئول با اشاره به حضور دو مددکار در این نمایندگی افزود: این نمایندگی در خرداد 93 افتتاح شده و ما در شروع به کار این نمایندگی، خانه به خانه آدرس گرفتیم و توانستیم بسیاری از دانش‌آموزان با استعداد نیازمند را بیابیم تا بتوانیم آنها را بورسیه کرده و در ارتقای فرهنگ جامعه بکوشیم.

آسوده در توضیح این امر بیان کرد: این منطقه، از مناطق مرزی است و همان‌گونه که می‌دانید فقر و اعتیاد در این مناطق بیداد می‌کند و اگر دانش‌آموزان از درس و تحصیل غافل شوند، ممکن است اتفاق‌های ناگواری را شاهد باشیم.

وی با تاکید بر این‌که می‌کوشیم به دانش‌آموزان بیاموزیم که بزرگ فکر کنند و بزرگ بیندیشند، ادامه داد: در تلاشیم بتوانیم برای این دانش‌آموزان در کنار کلاس‌های مدرسه، کلاس‎‌های آموزشی و تقویتی زبان، ریاضی و مشاوره به نسبت نیاز آنان برگزار کنیم تا آنها بتوانند در زندگی خود از توانایی‌ها و استعدادهایشان در بهترین شکل ممکن، استفاده کنند.

آسوده به برنامه‌ریزی نسبت به برگزاری برنامه‌هایی برای جذب همیار اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم در راستای تحقق برنامه توسعه بنیادکودک گام برداریم و مثمرثمر باشیم.

وی دانش‌آموزانی که در آزمون سراسری سال‌جاری توانستند با رتبه‌های بسیار خوب در دانشگاه‌های دولتی کشور پذیرفته شوند را مایه افتخار قلمداد کرد و افزود: این دانش‌آموزان از اولین دانش‌آموزانی بودند که به بنیادکودک پیوستند و اکنون شاهد رشد و شکوفایی آنان هستیم.

وی پذیرفته‌شدگان سال گذشته آزمون سراسری را نیز این‌گونه برشمرد: سال گذشته چهارنفر از دانش‌آموزان بورسیه بنیادکودک در رشته‌های دندان‌پزشکی، پالایش گاز و برق صنعتی پذیرفته شدند و امسال نیز قبولی سه دانشجو در دوره روزانه رشته‌های دندان‌پزشکی، آموزش ابتدایی و دبیری ادبیات عرب را شاهد بودیم.

مسئول نمایندگی اقماری بنیادکودک در ایرانشهر اعلام کرد: تعداد 100 دانش‌آموز در این شهر بورسیه بنیادکودک هستند و امیدواریم با حمایت از آنان در جهت رشد و ارتقای تحصیلی و فرهنگ جامعه، شاهد درخشش این دانش‌آموزان با استعداد باشیم.

۱۳۹۵/۸/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...