نسخه چاپی

«جیگر» خوری BBC در كمپین «الاغ»ها

عکس خبري -«جيگر» خوري BBC در كمپين «الاغ»ها


جريان آزاد خبر‌رساني و پوشش اخبار بدون جهت‌گيري و با رعايت اصل بي‌طرفي به نفع مخاطب، جزو اصول اوليه و پايه‌اي‌ترين مباحث عرصه رسانه‌اي به حساب مي‌آيد. چند روز پيش يك خبر جالب روي خروجي برخي خبرگزاري‌ها و رسانه‌هاي خارجي از جمله «بي بي‌سي»، «صداي امريكا» و «من و تو» قرار گرفت و بعد از چند ساعت به عنوان خبر تاپ اين رسانه‌ها از لحاظ بازديد قرار گرفت كه نشانه‌اي روشن از سطح علمي، بصيرت و تيزبيني مشتريان اين رسانه‌هاست.

خبر اين بود: «شخصيت عروسكي كارتوني جيگر ممنوع‌التصوير شد»! اين شخصيت عروسكي كه چند ماهي از خلق و تولد آن در قالب سلسله برنامه‌هاي كلاه قرمزي نمي‌گذرد، به همراه چند شخصيت جذاب ديگر مثل آقاي همساده، فاميل دور، پسر خاله و. . . در تلويزيون و براي رده سني كودكان و نوجوانان ايفاي نقش مي‌كند. اين الاغ اصرار دارد همه را متوجه اين موضوع بكند كه «خر» نيست و نامش «جيگر» است. ساعاتي پس از درج اين خبر بود كه شبكه‌هاي اجتماعي فضاي مجازي نظير فيس بوك و گوگل پلاس محل عرض اندام بيانيه‌هاي متنوعي شد كه از جانب برخي مذبذبين ظاهراً كارشناس و انقلابيون اينترنتي! در رساي عدم آزادي و وجود سانسور در ايران صادر مي‌شد.

اين خبر براي بنگاه سخن‌پراكني مانند «بي بي‌سي» به درجه‌اي از اهميت رسيد كه مديران آن سعي كردند با جريان‌سازي كذايي از اين خبر و به گمان باطل خود با ايجاد يك آلترناتيو خبري، اتفاقات فوق‌العاده مهم و جاري در ايران از جمله شانزدهمين نشست اجلاس‌سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد را در سايه قرار بدهند. با گذشت چند ساعت از اين رخداد مهم (به زعم بي‌بي سي و اعوانش) اين خبر توسط مسئولان صداوسيما و تهيه‌كنندگان برنامه مشهور به «كلاه قرمزي» از اساس تكذيب شد.

بسط و گسترش دادن اين خبر كذب در رسانه‌هايي مانند بي‌بي سي و صداي امريكا و. . . در حالي دنبال شد كه اصول ابتدايي و اوليه بررسي يك خبر از نظر صحت و سقم داشتن، توسط كساني كه داعيه موثق و امانتدار بودن را سال‌هاست به پيكره شان الصاق و سنجاق كرده‌اند، رعايت نشد. در اين بين برخي گلادياتورها و انقلابيون عرصه فضاي مجازي! بيانات تند و آتشيني در مذمت اين حركت كاملاً سياسي و سانسور مآبانه ايران صادركردند و كمپيني با عنوان «همه ما جيگر هستيم» هم راه‌اندازي شد!

در روزگار و ايام پر خبر و اتفاقي كه در آن هستيم، رسانه‌هايي مانند بي‌بي سي به خاطر تفكرات و سياست‌هاي «دگم» و جاهلانه‌اي كه توسط مديرانش طرح‌ريزي شده، به هر دستاويزي براي نديدن و ماسكه كردن بزرگي، تأثير‌گذاري و جايگاه بين‌المللي ايران چنگ مي‌زنند. به همين علت است كه حذف كاراكتر يك «الاغ» براي اين رسانه‌ها به خاطر بي‌خبري به اين درجه از اهميت مي‌رسد.

همه اين كلمات قرار است به اينجا برسند كه در دنياي امروز سطح فضاي ذهني و اطلاعاتي مردم آن قدر اعتلا و پيشرفت داشته است كه رسانه‌هايي مانند بي‌بي سي ديگر نتوانند با توليد و ترويج يكسري خزعبلات و اباطيل، به گمان خودشان جريان‌سازي بكنند تا راه براي نيل به اهداف استعماري مديرانشان هموارتر گردد.

قريب يك قرن پيش در يك جنگ تبليغات انتخاباتي در امريكا، جمهوريخواه‌ها در ضد تبليغ عليه دموكرات‌ها، به آنها لقب «خر‌يا‌الاغ» دادند و گفتند: دموكرات‌ها هيچ‌چيزي از سياست و اداره‌ حكومت نمي‌دانند و مثل خر مي‌مانند! دموكرات‌ها نيز در مقابل به حزب جمهوريخواه [بيشتر به خاطر سرمايه‌گذاري در صنايع نظامي و بالطبع جنگ‌افروزي لقب «فيل» دادند و گفتند: درست است كه به ظاهر سريع‌تر در تحقق اهداف پيش مي‌رود، اما مثل فيل همه چيز را بدون توجه زير پايش له مي‌كند و مي‌رود.

۱۳۹۱/۶/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...