نسخه چاپی

استاد ابراهیم حسن بیگی در گفتگو با نما:

متاسفانه ادبیات استكبار ستیز، جایگاهی در عرصه هنر ندارد

عکس خبري -ادبيات استکبار ستيز، جايگاهي در عرصه هنر ندارد

من یادم نمی اید كه اثری به استكبارستیزی انقلاب پرداخته باشد و اگر هم كار شده، به تعداد انگشتان یك دست نمی رسد و این اتفاق هم نیافتده است.

شاید به جرأت بتوان گفت استکبار ستیزی، جزء جدا نشدنی انقلابی باشد که امام راحل آن را پایه گذاری کرد، انقلابی که هم با استکبار داخلی مبارزه می کرد و هم با استکبار خارجی و جهانی، با این حال آن چنان که باید و شاید، بخش های مختلف از سینما گرفته تا ادبیات و هنر به این وجه از انقلاب کتر توجه کردند. علت این کم کاری را در بخش ادبیات از استاد ابراهیم حسن بیگی دارنده نشان درجه یک هنر در سال 93 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسیدیم.
نویسنده رمان قدیس با بیان اینکه استکبارستیزی وجهی از انقلاب اسلامی است که تا کنون کمتر به آن پرداخته شده، گفت: ما نمی بینیم که به مبارزه با استکبار در غالب عکس،ادبیات،شعر، سینما و نقاشی در کنار دفاع مقدس و مبارزه با رژیم شاهنشاهی پرداخته شده باشد، جزء در مقطع کوتاهی که مربوط به سالهای اول انقلاب و حوادث منتهی به تسخیر لانه جاسوسی می باشد.
استاد ابراهیم حسن بیگی ادببات را در این بخش بسیار کم رنگ دانست و گفت: من یادم نمی اید که اثری به استکبارستیزی انقلاب پرداخته باشد و اگر هم کار شده، به تعداد انگشتان یک دست نمی رسد و این اتفاق هم نیافتده است.
نویسنده کتاب غنچه بر قالی، کتاب برگزیده سال ۲۰۰۰ از سوی کتابخانه ملی مونیخ آلمان در توضیح چرائی این مسئله اظهار داشت: معتقدم این مسئله بر می گردد به این که حوزه ادبیات مبارزه با استکبار جهانی متولی مشخصی ندارد، در حالی که شما می بینید، حوزه هایی چون دفاع مقدس، در کشور متولی دارند که این امر را پیگیری می کنند، با نویسنده ها ارتباط می گیرند، با هنرمندان برای نشر آثار و کارهایشان قرارداد می بندد، آثار تولید شده را به نقد می کشند، جشنواره هایی برای ارائه آثار هنری وجود دارد، مانند جشنواره ادبیات انقلاب و به طور کلی در این حوزه ها فعالیت دارند، اما ادبیات استکبارستیز متولی ندارد و کسی آن را از اهالی هنر مطالبه نمی کند و از آنجائی که این بخش از جامعه هم مانند سایرین دغدغه معیشت دارد، به سراغ بخش هایی می روند که بتوانند از کنار آن گذران زندگی هم بکنند.
مولف بیش از 114 عنوان کتاب، به بخشی از سخنان رهبری در جمع دانش آموزان و دانشجویان در 13 آبان 95 اشاره کرد و گفت: معظم له در این دیدار از بی‌توجهی به کتاب‌های مهم و ارزشمندی که از اسناد به دست آمده در سفارتخانه آمریکا منتشر شد، انتقاد کرد که واقعا ً بجا بود، یادم می آید در آن مقطع انقلاب ما به عنوان جوان انقلابی منتظر بودیم تا کتاب بعدی منتشر شود و ما آن را مطالعه کنیم و شور و اشتیاق فراونی نسبت به آنها داشتیم.
حسن بیگی ادامه داد: متاسفانه این روزها از این آثار خبری نیست و حتی در نمایشگاهها و جشنواره ها هم از آنها خبری نیست و ظاهراً تجدید چاپ هم نمی شود.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که تلنگر مقام معظم رهبری باعث شود تا بانیان کار به فکر انتشار مجدد این آثار ارزشمند بیافتند تا برای نسل جوان بخش اندکی از علت استکبار ستیزی ملت ما نمایان شود.



۱۳۹۵/۸/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...