نسخه چاپی

اختصاصی نما:

سگ زرد دموكرات یا شغال جمهوری خواه؟

عکس خبري -سگ زرد دموکرات يا شغال جمهوري خواه؟

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریكا شاید برای افرادی این سوال را به وجود بیاورد كه چه تفاوتی میان دموكرات ها با جمهوری خواهان برای ملت ایران وجود دارد؟

گزارش از میثم پوراعظم- بدون شک همگی این روزها داغ ترین خبری را که شنیده ایم پیروزی نماینده جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا بوده است.
در ابتدا اگر بخواهیم کنکاشی بر دلایل پیروزی نماینده میلیاردر فیل های جمهوری خواه داشته باشیم باید نگاهی عمیق تر به مسائل داخلی امریکا بیاندازیم تا زوایای بیشتری از این شوک سیاسی که به نظر سنجی های چند روز قبل خود پشت پا زد، برایمان آشکار شود.
نخستین موضوع که در حاشیه تحلیل های دیگر کمتر به چشم آمد نحوه انتخابات امریکا به شکل دومرحله ایست.
در این روش هر ایالت متناسب با نوع جمعیت خود میزان مشخصی از رای را در کل انتخابات دارد و همان روشی است که از آن با نام "رای الکترال" یاد می شود.
در امریکا، تعداد نمایندگان هر ایالت در مجلس نمایندگان به اضافه تعداد نمایندگان هر ایالت در مجلس سنا، بیانگر ارزش رای آن ایالت برای تعیین رئیس جمهور در مجموع کل انخابات است که به آن آرای الکترال گفته می شود.
به عبارت دیگر در ایالتی مانند کالیفورنیا با تقریبا 38 میلیون نفر جمعیت دارای 53 نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا است و ایالت فلوریدا با 19 میلیون نفر جمعیت، دارای 27 نماینده در مجلس نمایندگان است. و البته هر دو ایالت، 2 نماینده نیز در مجلس سنا دارند.
به این ترتیب آرای الکترال کالیفرنیا برابر با 55 و آرای الکترال فلوریدا برابر با 29 رای است.
حال نکته اینجاست که اگر نامزدی با اختلاف کمی از رقیب خود در چند ایالت پیروز شود اما در مجموع کل رای های مردمی پیروز نباشد در این روش تعداد آراء مردمی در این سبک انتخابات تعیین کننده نیست بلکه پیروزی نامزد مورد نظر بر اساس سهمیه ایست که در فرمول بالا به آن اشاره شد. در این صورت یک نامزد که ممکن است در مجموع کل رای های مردمی در انتخابات پیروز باشد اما چون هر ایالت تعداد مشخصی رای الکترال داشته و شمارش آراء با فرمول گفته شده انجام می شود با در نظر گرفتن این روش بازنده انتخابات باشد.
اما جدا از این موضوع، باید دیگر عوامل درگیر در نتیجه انتخابات چند روز پیش امریکا را با دقت مورد بررسی قرار دهیم.
در اینجا نکته ای پیش از همه خود نمایی می کند و آن نتیجه ایست که بر خلاف نظر سنجی های انجام گرفته در امریکا به دست آمده است.
سوال این است که چه چیزی موجب شد تا این اتفاق به وجود آید؟
مسعود بصیری کارشناس رسانه در این زمینه عنوان داشت: "مردم آمریکا به خودشان رای خواهند داد. ترامپ نمایش آشکار مردم این کشور است."
وی افزود: "نتایج نظرسنجی غلط است زیرا مردم دلشان با ترامپ بود اما چون رای دادن به ترامپ را به دلیل تبلیغات شدید رسانه های آمریکایی یک نوع بی کلاسی می دانستند در اعلام نظر خود به سیستم های نظرسنجی خلاف نیت قلبی خود را عنوان کردند."
از سوی دیگر وضعیت اقتصادی مردم امریکا و عملکرد غلط دموکرات ها در دوران اوباما دلیل دیگری بر این شوک انتخاباتی بود که محصول انتخابات را ساخت.
محمداسماعیل سعیدی، عضو فراکسیون ولایت در مجلس شورای اسلامی در گفت‎وگو با نما، در خصوص پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری گفت: "مردم آمریکا از صبح تا شب فعالیت می‏کنند تا خرج زندگی و معیشت خود را فراهم کنند از این رو به ترامپ که برنامه‏های اقتصادی جدیدی را در تبلیغات انتخاباتی مطرح کرد، رأی دادند."
وی تأکید کرد: مردم آمریکا به ترامپ رأی ندادند بلکه به برنامه های اقتصادی ترامپ رأی دادند تا او بتواند با برنامه‏های خود، اقتصاد بیمار آمریکا را نجات دهد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون ولایت در خانه ملت اذعان داشت: "مردم با رأی به برنامه‏ های اقتصادی ترامپ نه برزگی به برنامه‏های سیاسی کیلینتون گفتند و با آن نشان دادند که مردم آمریکا نمی‏خواهند برنامه‏های سیاسی این کشور در جهان اجرایی شود."

* دموکرات یا جمهوری خواه برای ایران

اما فارق از مسائل داخلی امریکا، باید پرسید در روند رابطه میان ایالات متحده با جمهوری اسلامی ایران برنده شدن کدام نامزد در بهبود روابط و کاهش خصومت ها موثر است؟
تجربه تاریخی ملت ایران از جیمی کارتر دموکرات تا بوش جمهوری خواه و در ادامه اوبامای مدعی دنبال تغییر نشان می دهد سیاست کلان امریکا با تفاوت روسای جمهور کشور یانکی ها تفاوتی نمی کند.
این کشور از ابتدای پیروزی انقلاب یک سیاست براندازانه و مقابله کننده با موج انقلاب اسلامی را در پیش گرفته که تا کنون تفاوتی نکرده است.
چه اینکه حمایت کامل از صدام در جنگ تحمیلی که در سبد کارهای ضد ایرانی ریگان جمهوری خواه به عنوان سیاستی کامل برای شکست و سرنگونی انقلاب قرار گرفت، قانون تحریم اقتصادی داماتو در زمان کیلینتون دموکرات در دهه 70 شمسی، مکمل آن شد.
البته با ابراز ناراحتی باید گفت که هنوز در داخل کسانی هنوز خوش باوری خاصی به یک جریان خاص سیاسی در امریکا دارند و گویی تجربه تازه به دست آمده برجام، هنوز نتوانسته آنان را از خوش باوری بیرون بیاورد.
هر چند نگاه به تاریخ این واقعیت ها را بارها نشان داده با این حال نظر برخی نمایندگان کنونی و گذشته مجلس در این باره هم تائیدی بر مطالب گفته شده است.
محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در این باره تصریح کرد: "رای ملت ایران میان کیلینتون و ترامپ فرقی وجود ندارد چرا که سیاست‏های هر دو حزب آمریکا علیه ایران یکسان است."
این نماینده مجلس با یادآوری نگاه یکسان تمام روسای جمهوری امریکا در گذشته نسبت به مردم ایران عنوان کرد: "ترامپ همچون دیگر رئیس جمهوری‎های آمریکا ایران را دشمن اصلی می‎داند و در ایجاد روابط با کشورهای منطقه و دنیا با ایران با مشکل مواجه خواهد خورد."

از سوی دیگر اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاعی مجلس نهم درباره سرانجام تعهدات امریکا در مسئله برجام با پیروزی دونالد ترامپ گفت: " فرقی بین جمهوری خواهان و دموکرات ها با توجه به زیاده خواهی امریکایی ها وجود ندارد و از پایه منافع ملی خود را در چپاول کشور های دیگر می بینند."
در پایان باید گفت اگر بخواهیم میان نامزدهای انتخاباتی در امریکا تفاوتی بگذاریم به یقین دچار اشتباه محاسباتی شده ایم.
چرا که به قول مثل معروف: " سگ زرد برادر شغال است

۱۳۹۵/۸/۲۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...