نسخه چاپی

اختصاصی نما:

بازی سیاسی با رسانه ممنوع

عکس خبري - بازي سياسي با رسانه ممنوع

همراه با گام های دلدادگان حسینی در اجتماع بزرگ اربعین رسانه ملی نیز با راه اندازی رادیو اربعین روایت گر این كنگره عظیم شده است ولی انگار دولت نمی خواهد این همدلی رسانه را پاسخی مناسب دهد.

به گزارش نما ، یک بار دیگر ماه صفر و بار دیگر عشق ابا عبدالله الحسین (ع) و به دنبالش حماسه‌ای از جنس شور و عشق. گویی مغناطیس حسینی در اربعین همگام با زینب کبری(س) و در ادامه قدم های آزادگان سرافراز کربلا؛ همه عاشقان را در تمامی دوران به سمت خود می‌کشد و می‌خواهد نشان دهد هنوز خون خدا از پس قریب به چهارده قرن در پیکره رهروان سید شهیدان جاریست.بزرگترین اجتماع انسانی که شکوه نمودش به گفته برخی ها از آن سوی جو زمین نیز قابل مشاهده است.
هر ساله در کربلای معلی پیاده روی بزرگ اربعین با حضور پرشور هزاران شیفته حضرت اباعبدالله حسین (ع) در چنین روزهایی برگزار می شود که می‌توان آن را به مانند نمایشگاهی از قدرت فرهنگ حسینی دانست. در این میان سهم زوار جمهوری اسلامی ایران، به حق در این راهپیمایی بزرگ بسیار برجسته است.
از همین رو در سال‌های اخیر همه دست اندرکاران از دستگاه‌های اجرایی، امنیتی و انتظامی و خدماتی گرفته تا فرهنگی و رسانه‌ای با درک اهمیت ابعاد این حرکت بزرگ تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا با همگرایی با یکدیگر کمکی شایان به حضور هرچه پررنگ ‌تر پیروان راستین فرهنگ حسینی از سرزمین پارس باشند. همین امر هم موجب شد تا با ایجاد ستاد مرکزی اربعین، هر دستگاه به تناسب نوع حوزه مسئولیت خود در قالب کمیته های گوناگون گوشه‌ای از کار‌های اثربخش بر این کنگره بزرگ را برعهده بگیرند.
در این میان رسانه ملی علاوه برعهده دار بودن کمیته فرهنگی و مستندسازی ستاد اربعین، بار سنگین اطلاع رسانی راهپیمایی بزرگ اربعین را نیز بر دوش دارد.
اما سازمان صداوسیما به دلیل دارا بودن ظرفیت‌هایی منحصر به فرد، امکانی بی نظیر را در حوزه فرهنگی و اطلاع‌رسانی حرکت عظیم اربعین به خود اختصاص داده است. قابلیت بی‌نظیر آنتن در حوزه سیما و به ویژه صدا، گواهی آشکار بر این ادعاست.
در این میان تفکر راهبردی هیات رئیسه صداوسیما نیز با نگاهی عمیق به این ویژگی ها بر آن شد تا با بهره گیری از توانایی های رادیو، از ویژگی‌های منحصر به فرد این رسانه اصیل در حوزه پوشش اخبار و پخش برنامه های فرهنگی متناسب با مراسم شکوهمند راه پیمایی اربعین استفاده کند. و در محمل این نگاه بود که "رادیو اربعین" متولد شد تا صدای جمهوری اسلامی هم پای راه پیمایان اربعین موج خود را بر روی فرکانس شور و حماسه به گوش زوار حسینی برساند.
رادیو اربعین که در دسته ‌بندی شبکه‌های رادیویی جزو رسانه‌های فصلی قرار می گیرد، برنامه های خود را از دوم آبان ماه سال جاری بر روی موج اف ام ردیف 95/5 مگاهرتز بر روی آنتن برد تا زائران حسینی و خانواده‌هایشان با بهره گیری از برنامه های مختلف آن در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به حرکت بزرگ اربعین و اقدامات دستگاه‌های مرتبط با آن قرار گرفته و همچنین از محتوای فرهنگی متناسب با این ایام ویژه بهره‌مند شوند.
*** رادیو اربعین از دریچه نگاه مسئولین
در کنار خیل عظیم عاشقان حسینی، دست اندرکاران راهپیمایی اربعین در کشورمان نیز با نظری ویژه به این شبکه رادیویی دارند.
همانطور که اشاره شد، رادیو اربعین به مانند محملی مناسب برای دسترسی عموم مردم به آخرین اخبار دستگاه های درگیر با پیادروی اربعین و انتشار اطلاعیه های آنها عمل می کند. ویژگی‌هایی همچون فراگیری، دسترسی آسان، امکان دریافت با ساده‌ترین ابزارها مانند گوشی‌های ساده تلفن همراه و نیز دسترسی با استفاده از نرم افزارهای طراحی شده داخلی در بستر شبکه اینترنت و اطلاع رسانی به موقع و سریع در تمامی شرایط ویژه احتمالی، ویژگی های ارزشمندی برای رسانه رادیو است که آن را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند.
سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت و مسئول کمیته اعزام ستاد اربعین در همین باره با تقدیر از صداوسیما در راه اندازی این شبکه به خبر رادیو اربعین گفت: رسانه ملی با ایجاد رادیو اربعین ابتکار بسیار زیبایی انجام داده که بایستی زوار به مانند یک حل کننده مشکلات به آن نگاه کنند.
وی با اشاره به نقش این رادیو در اطلاع رسانی اخبار مرزهای خروجی به عراق تصریح کرد: این روزها که پیک مسافران در نقاط مرزیست، رادیو اربعین به یقین می تواند حلال بیش از 40 درصد مشکلات تمامی زائران باشد.
اوحدی همچنین با دعوت از همه زائران اربعین خواست تا به هر روش ممکن به این رادیو دسترسی داشته باشند.
از سویی دیگر باید گفت که ایجاد چنین شبکه ای ، در کنار نشان دادن نگاه عمیق مسئولان رسانه ملی به حرکت پرشور و عاشقانه زوار حسینی در پیاده روی اربعین، خود گواهی بر نگاه راهبردی مدیران صداوسیما به تعامل شایسته و همه جانبه با مسئولان است.
چه این که اطلاع‌ رسانی‌های مستمر در حوزه‌های مختلف راهپیمایی‌های اربعین اعم از اخباری مرزی، اطلاع‌رسانی در زمینه اخبار سامانه سماح، پوشش رسانه‌ای آخرین کارهای انجام گرفته در دستگاه های اجرایی، آخرین تحولات عراق و مباحث مطرح میان این کشور با مسؤلان کشورمان و موضوعاتی مانند صدور گذرنامه، روادید و.. از درستی این گفتار حکایت دارد.
** بازی سیاسی با رسانه ممنوع
اما با وجود تمامی همکاری های رسانه ملی در دوره جدید که با آمدن آقای دکتر عبدالعلی علی عسگری در کسوت ریاست صداوسیما شروع شد، باز هم شواهد نشان از عدم تامین اعتبارات مالی مورد نیاز صداوسیما از سوی دولت حکایت دارد.
جالب اینجاست که رییس جمهور در ایام ماه مبارک رمضان و در نشستی با اصحاب رسانه با تمجید از مدیریت جدید رسانه ملی به صراحت عنوان داشت:" اکنون بوی بهار از صداوسیما به مشام می رسد."

اما گویی این بوی مطبوع هم موجب لطافت خاطر دولت نسبت به رسانه ملی نشده و هنوز صداوسیما در حوزه بودجه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند.
باید گفت سازمان صداوسیما بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری نهادی فرا قوه ایست. از این رو اگر دولت انتظار این را داشته باشد که اهالی محوطه جام جم به دستگاه تبلیغاتی دولت تبدیل شوند، این کار با ماهیت نهاد رادیو_تلوزیون جمهوری اسلامی در تعارض است.
حال در نگاه عموم کسانی که از بیرون رفتار های دولت با سازمان صداوسیما را می نگرند، سوال هایی پیش می آید که قابل تامل است:
_مگر رییس قوه مجریه خود از رسانه ملی تمجید نکرد؟ پس چرا هنوز هم نگاهی بسته را در حوزه اعتبارات نسبت به آن روا می دارد؟
_ مگر در هفته دولت رسانه ملی به نوعی به تریبون متولیان خیابان پاستور تبدیل نشده بود؟ با این حال چرا رییس جمهور در سفر استانی خود به قزوین با لحنی انتقادی این جمله را که چرا صداوسیما حقایق را به مردم نمی گوید، در سخنرانی عمومی خود به کار برد؟
_ در حالی که با آمدن رییس جدید صداوسیما، همگرایی میان این نهاد با دولت بیشتر شده که می توان پخش زنده سخنرانی های رییس دولت علاوه بر شبکه خبر در دیگر شبکه های سراسری مانند "رادیو ایران" گواهی بر این مدعا دانست، چگونه است که باز هم لحن دولتی ها نسبت به رسانه ملی طلب کارانه است؟
البته این سوال ها شاید پاسخی مناسب را به دنبال نباشد. با این حال باید پذیرفت که تنها با تغییر مواضع مسئولین دولت و حمایت همه جانبه آنان از رسانه ملی، می توان زمینه را برای رویارویی قدرتمند ایران اسلامی با دشمنان در جنگ بسیار حساس فرهنگی_ رسانه‌ای فراهم کرد.

۱۳۹۵/۸/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...