نسخه چاپی

فعالان سیاسی در گفتگو با نما مطرح كردند :

تقریبا باید برجام را تمام شده دانست /تحریم های امریكا برجام را بی خاصیت كرده است

عکس خبري -تقريبا بايد برجام را تمام شده دانست /تحريم هاي امريکا برجام را بي خاصيت کرده است

زمانی كه ترامپ روی صندلی ریاست جمهوری آمریكا با مواضع ضد ایرانی و ضد برجامی بنشیند، تقریبا می توان آینده تیره و تاری را برای برجام پیش بینی كرد.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافقی بین المللی بر سر برنامه هسته ای ایران است که در تاریخ 14 ژوئیه 2015 میان ایران و کشورهای گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) در شهر وین صورت گرفت.
مذاکرات طولانی مدت میان ایران و 6 قدرت جهانی برای دستیابی طرفین به "برجام"، همزمان با "توافق موقت ژنو" در نوامبر 2013 آغاز شد.پس از توافق ژنو، دو طرف مذاکرات را به مدت 20 ماه ادامه دادند تا سرانجام در آوریل 2015 به "تفاهم لوزان" به عنوان چارچوبی برای توافق وین دست یافتند.
بر اساس برجام و در ازای اجرای تمامی این تعهدات، ایران از ذیل تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا خارج خواهد شد. پس از دستیابی طرفین به برجام، شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه مشهور 2231، رسما از این توافق حمایت کرده و با گنجاندن آن در حقوق بین الملل، عمل به برجام را به صورت قانونی الزام آور کرد.
۵۸امین انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا ۱۸ آبان ۱۳۹۵ (۸ نوامبر ۲۰۱۶) برگزار شد. دونالد ترامپ با کسب بیش از ۲۷۰ رای الکترال رئیس جمهور آمریکا شد. دونالد ترامپ قبل از برگزاری انتخابات در یکی از سخنرانی‌های خود در اجلاس سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا اعلام کرد، نخستین اولویت کاریش پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، لغو توافق هسته ای ایران و پاره کردن برجام خواهد بود.
ترامپ مهم ترین اولویتش در کاخ سفید را برچیدن توافق هسته ای آمریکا با ایران اعلام کرده و حالا که در انتخابات رئیس جمهور شده، قطعا به دنبال عملیاتی کردن وعده‌ هایش در زمان رقابت با کلینتون خواهد رفت. این در حالی است که آینده برجام را زیر سوال می برد و با اما و اگرهایی همراه می‌شود.
پیرامون آینده برجام و تاثیر ترامپ بر آن به گفت‌وگو با پرویز سروری عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی پرداختیم.
**سروری: تقریبا باید برجام را تمام شده دانست
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه می توان تقریبا برجام را تمام شده دانست گفت: تقریبا با حضور ترامپ می توان آینده تیره و تاری را برای برجام پیش بینی کرد.
پرویز سروری عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار نما درباره آینده برجام و تاثیر ترامپ بر آن اظهار داشت: با توجه به اظهاراتی که مشاور ترامپ داشته و اطلاعات جسته گریخته ‌ای که از سوی مشاوران ترامپ مطرح می شود، مشخص است که ما شرایط کاملا دشواری خواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: تا اکنون که تیم فعلی شان مدعی حمایت از برجام بودند، دریافتی های آن صفر بوده است و بیشتر آمریکایی ها گفتار درمانی کردند.
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر آمریکایی ها گفتار درمانی هم ندارند، بیان کرد: آمریکایی ها الان زیر همه تعهدات زده اند و می خواهند به کنگره ای ببرند که جمهوری خواهانی حضور دارند که به شدت مخالف برجام هستند.
سروری با بیان اینکه می توان تقریبا برجام را تمام شده دانست، گفت: پس از آن دعواهای حقوقی پیش خواهد آمد زیرا برجام اجرا نمی شود و ما باید به دنبال اعتراض باشیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه آن موقع که آمریکایی ها می خواستند از موضع همراهی رفتار کنند، وضعیت برجام به این صورت بود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر که ترامپ روی صندلی ریاست جمهوری آمریکا با مواضع ضد ایرانی و ضد برجامی بنشیند، تقریبا می توان آینده تیره و تاری را برای برجام پیش بینی کرد.
همچنین گفت‌وگویی با حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در این باره انجام دادیم، که در ادامه می‌ خوانیم.
**ابراهیمی: در برجام چیزی بدست نیاوردیم که با آمدن ترامپ از دست دهیم
حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با خبرنگار نما ، پیرامون آینده برجام با حضور ترامپ در صندلی ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: در آینده برجام اتفاق خاصی نمی ‌افتد یعنی چیزی را بدست نیاوردیم که چنانچه اتفاق خاصی بیافتد چیزی را از دست دهیم.
وی با اشاره به اینکه برجام تاکنون دستاوردی که از ابتدا به دنبال آن بودیم نداشته است، ادامه داد: قرار بود در برجام اولین اتفاقی که می ‌افتد لغو تمامی تحریم‌ها باشد اما چنین اتفاقی نیافتاد.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه پیمان ‌شکنان به تعهداتشان عمل نکردند و با امضای برجام تحریم‌ ها همچنان پابرجا باقی ماند از این رو در آینده نیز هیچ کاری انجام نخواهند داد.
ابراهیمی گفت: حتی تحریم ‌ها پس از برجام افزایش پیدا کرد و ما با برجام دستاوردی کسب نکردیم که در آینده تحت شرایط خاصی بخواهیم آنها را از دست دهیم.
وی با تأکید براینکه ما باید برنامه‌هایمان را به گونه‌ای تنظیم کنیم که تکیه‌گاهمان به درون باشد و از ظرفیت‌های داخل حداکثر استفاده را ببریم، ادامه داد: آمریکایی‌ ها هیچگاه کار مثبتی برای ما انجام نخواهند داد و اگر با این دید به برجام نگاه کنیم اکنون و در آینده نیز این شرایط یکسان خواهد بود.
عضو جامعه روحانیت مبارز معتقد نیستم که ترامپ می‌تواند تغییری در برجام ایجاد کند، افزود: اما در حال حاضر تحریم‌ هایی که آمریکا برای ما وضع کرده است، برجام را بی‌ خاصیت کرده و حتی تحریم‌های جدید به بهانه‌ های مختلفی مانند حقوق بشر و قدرت دفاعی ما را مورد بحث قرار داده است.
ابراهیمی در پایان خاطر نشان کرد: ما دریافتی از برجام نداشتیم که ترامپ بتواند یک طرفه آنها را از ما بگیرد.

۱۳۹۵/۸/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...