به گزارش نما ، تابناک به نقل از خبرگزاری فوربز نوشت: عوامل بسیاری در کاهش قدرت عربستان سعودی بر بازار نفت وجود دارد. دو عامل اصلی ای که موجب کاهش سلطۀ عربستان بر بازار نفت شد از این قرار است:
یکی از این عوامل تصمیمی است که عربستان در نوامبر 2014 برای چشم پوشی از نقش تاریخی اش در تنظیم تولید گرفت و با افزایش تولیدش بازار را اشباع کرد. عامل دیگر انقلاب نفت شیل آمریکا بود که موجب عرضۀ بیش از حد نفت شد. اما عربستان هنوز این شانس را داشت که کنترل اوضاع را به دست بگیرد، اما طمع کرد و با این فکر که می تواند از رقیب پیشی بگیرد، تولید نفت خود را مدام افزایش داد، تا جایی که در ماه جولای به رکورد جدیدی از سطح تولید رسید.
تولید نفت، آن هم به هر قیمتی، نه تنها برای عربستان بلکه برای صنعت نفت جهانی گران تمام شد و موجب سقوط قیمت نفت گردید، به نحوی که تنها در سال گذشته نزدیک به 100 میلیارد کسری بودجه برای عربستان به همراه داشت.
سؤالی که پیش می آید این است که آیا واقعاً اوضاع عربستان بد شده است؟ مانند بیشتر پرسش ها، پاسخ این سؤال بستگی به این دارد که از چه کسی و در چه زمانی پرسیده می شود. اما «محمد التویجری» معاون وزیر اقتصاد عربستان ماه اکتبر در برنامه ای تلویزیونی اعلام کرد که "اگر ما هیچ تغییری در سطح تولید ایجاد نمی کردیم، و اوضاع اقتصاد جهانی به همان نحو می ماند، ورشکست شدن ما ظرف سه یا چهار سال حتمی بود."
افول پادشاهی عربستان بر بازار نفت
پادشاهی عربستان سعودی بر نفت پس از چهار دهه رو به افول است. عربستان برای جلوگیری از این سقوط كار زیادی از دستش بر نمی آید. درست است كه عربستان هنوز بزرگترین صادر كنندۀ نفت و دومین تولید كنندۀ نفت جهان است، اما دیگر توانایی اش را برای كنترل بازار نفت از دست داده است.
۱۳۹۵/۹/۲