نسخه چاپی

سفر وزیر خارجه مكزیك به تهران در نیمه اول ۲۰۱۷

سفیر مكزیك در تهران گفت كه سفر وزیر خارجه این كشور به ایران برای شش ماهه اول سال آینده میلادی برنامه ریزی شده و این موضوع در حال بررسی است كه خانم وزیر به همراه یك وزیر دیگر و در رأس یك هیأت تجاری به ایران سفر كند.

به گزارش نما به نقل از فارس؛ «اولیسیس کانچولا گوتینرز» سفیر مکزیک در تهران که از دی 1392 عهده‌دار این سمت شده در گفت‌وگویی با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس به تشریح روند کنونی مناسبات تهران و مکزیکوسیتی به خصوص بعد از سفر چند ساعته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به مکزیک پرداخت.

سفیر ٥٢ ساله مکزیک که دارای مدرک وکالت و کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل عمومی است، پیش از انتصاب به این سمت معاون نمایندگی مکزیک در سازمان‌های بین‌المللی در ژنو و همچنین معاون سفارت مکزیک در وین و همچنین معاون نمایندگی این کشور در سازمان‌های بین‌المللی در وین بوده است و قبل از آن هم بعنوان مدیرکل سازمان ملل در وزارت خارجه مکزیک فعالیت کرده است.

این دیپلمات مکزیکی، ایران را یک کشور جذاب و غنی از لحاظ فرهنگی و پیچیده توصیف می‌کند و می‌گوید: از اینکه در ایران حضور دارم بسیار لذت می‌برم و در هنگام ورود به یادگیری زبان فارسی پرداختم.

وی در این باره عنوان کرد: من اشعار فارسی را به زبان‌هایی غیر از زبان فارسی خوانده‌ام و امیدوارم بتوانم با یادگیری زبان فارسی لذت بیشتری از اشعار فارسی ببرم.

سفیر مکزیک همچنین مبادرت به شناخت جامعه ایرانی و سفر به استان‌ها و شهرهایی چون لرستان، گیلان، انزلی، رامسر، رشت، ماسوله، کاشان، مشهد، یزد، کیش، شیراز و اصفهان کرده است.

او معتقد است که مکزیکی‌ها و ایرانی‌ها خیلی به هم شبیه هستند و در این زمینه به مهمان نوازی ایرانی‌ها و شباهت‌های دیگر از جمله غذا اشاره کرد و گفت: وقتی متوجه وجود ذرت مکزیکی در ایران و شباهت فسنجان به «mole» مکزیکی شدم به این نتیجه رسیدم که ایران و مکزیک از آنچه به نظر می‌رسد بیشتر به یکدیگر شبیه هستند.

وی همچنین یادآور شد که ایران و مکزیک وارثان بیش از 30 قرن تاریخ و تمدن هستند.






سفیر مکزیک که در حال اتمام ماموریتش در ایران است، رضایت خود را نسبت به بیشتر و بهتر شدن روابط در طول مدت اقامتش در ایران بیان کرد.

وی در این گفت‌‌وگو به سفر «الفونسو ناوارته» وزیر کار مکزیک، «کارلوس ایکازا» معاون وزیر روابط خارجه و خانم «گابریلا کواس» رئیس کمیسیون روابط خارجی در سنای مکزیک اشاره کرد و افزود: در پاسخ به دیدارهای انجام شده توسط مقامات مکزیکی از ایران، مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ایران و علی ربیعی وزیر کار و امور اجتماعی ایران به مکزیک سفر کردند.

*سفر وزیر خارجه مکزیک در شش ماهه اول سال آینده میلادی

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران اخیرا سفری چند ساعته به مکزیکوسیتی داشت و با همتای مکزیکی خود گفت‌وگو کرد و وزیر خارجه مکزیک نیز در این دیدار از سفر خود به تهران در آینده نزدیک خبر داد که سفیر مکزیک درباره سفر وزیر خارجه کشورش به ایران عنوان کرد:این سفر برای شش ماهه اول سال آینده میلادی برنامه ریزی شده و در حال بررسی است که خانم وزیر به همراه یک وزیر دیگر و در رأس یک هیأت تجاری به ایران سفر کند.

وی افزود: در اکتبر سال 2015 نیز ملاقاتی بین ظریف و همتای مکزیکی‌اش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شد.

کانچولا گوتینرز اظهار داشت: در حال نهایی کردن مذاکرات برای قراردادهای دوجانبه هستیم که به ما کمک می‌کند که روابط را در زمینه سرمایه‌گذاری دوجانبه و گمرک گسترش دهیم.

سفیر مکزیک همچنین به توافق بین دو کشور در زمینه عدم اخذ مالیات مضاعف و همچنین در زمینه گمرکی و ترویج و حمایت از سرمایه‌گذاری دوجانبه اشاره کرد.

وی بر این باور است که روابط بین دو کشور در حال رسیدن به نقطه اوج خود است.






کانچولا گوتینرز در این گفت‌وگو درباره حجم کم سفرها و رفت و آمدها بین مقامات ایران و مکزیک در این سال‌ها نسبت به سایر کشورهای آمریکای لاتین و اینکه آیا مشکل در ایران بوده یا مکزیک و یا طرف‌های ثالث مخالف گسترش روابط بود‌ه‌اند؟ نیز گفت: علت اصلی این است که دو کشور از همدیگر شناخت کمی دارند، گرچه روابطی با قدمت بیش از یکصد سال دارند.

وی افزود: در راستای نزدیکی فرهنگی بین دو کشور در سال 2005 نمایشگاه هنر پارسی در مکزیک برگزار شد و ما نیز نمایشگاه سینما و ادبیات و مردم شناسی را در تهران برگزار کردیم و نمایشگاهی نیز در موزه ملی ایران و کتابخانه ملی ایران در معرض نمایش گذاشتیم و با این اقدام تلاش کردیم تاریخ مکزیک را به ایرانیان معرفی کنیم، ولی هنوز باید کار زیادی انجام شود.

سفیر مکزیک اضافه کرد: طبیعی است که دو کشور بخواهند روابط خود را گسترش دهند چرا که هر دو کشور دارای تمدن کهنی هستند و همین اشتراکات و پیشینه تاریخی روابط دو کشور را در جایگاه بهتری نسبت به سایرین قرار می‌دهد. علاوه بر شرایط بین‌المللی در سال‌های اخیر دولت‌های دو کشور علاقه‌مند بودند روابطشان را گسترش دهند و روابط افزایش یافته است.

* مناسباتمان با واشنگتن بر روابط با تهران تاثیرگذار نبوده است

وی ضمن رد این موضوع که آیا توصیه‌ای از ناحیه کشور دیگری بر روند روابط تأثیرگذار بوده است، عنوان کرد: این دو دلیل یعنی عدم شناخت و شرایط بین‌المللی عامل کاهش مناسبات بوده و در حال حاضر دو کشور علاقه‌مند به گسترش مناسبات هستند و هر دو کشور می‌توانند روابطشان را با هر کشوری بدون هیچ مشکلی گسترش دهند.

این دیپلمات مکزیکی در پاسخ به این سؤال که آیا مناسبات مکزیکوسیتی و واشنگتن بر روند مناسبات تهران و مکزیکوسیتی تاثیرگذار بوده؟ نیز تأکید کرد: خیر.

سفیر مکزیک درباره اینکه آیا سفارتخانه‌های دو کشور عامل این عدم شناخت بودند یا مقامات دو کشور تمایلی به گسترش مناسبات نداشتند؟ اظهار داشت: ایران و مکزیک بیش از صد سال مناسبات دیپلماتیک داشتند و این روابط همواره محترمانه بوده و وابسته به هیچ عامل و فاکتور دیگری نبوده است.

کانچولا گوتینرز افزود: هر جامعه‌ای ممکن است در هر دوره‌ای بیشتر درگیر مسائل داخلی بوده باشد تا اینکه مناسبات بین‌المللی خود را گسترش دهد.

وی گفت: تعداد توریست‌هایی که بین دو کشور مبادله می‌شوند نسبت به قبل افزایش قابل توجهی داشته و بازرگانان ایرانی علاقه‌ بیشتری نسبت به شناخت بازار مکزیک پیدا کرده‌اند و بر عکس بازرگانان مکزیکی نیز علاقه‌مند به حضور در بازار ایران هستند و تمایل زیادی نیز برای افزایش همکاری‌های فنی بین دو کشور وجود دارد.

سفیر مکزیک با بیان اینکه دو کشور می‌توانند در این زمینه‌ها از تجارب یکدیگر استفاده کنند،‌ افزود: علاقه زیادی برای تبادل تجارب بین دو کشور وجود دارد و قراردادهایی برای همکاری فنی در زمینه بیمه و رفاه اجتماعی در دستور کار است.

وی افزود: مکزیک و ایران در حال حصول توافق برای همکاری در زمینه «کودکان کار» و همچنین در زمینه آمار، بهداشت عمومی و محیط زیست هستند و علاوه بر آن دو کشور در حال بررسی امکان گسترش همکاری در زمینه رسانه و مبارزه با قاچاق مواد مخدر می‌باشند.






این دیپلمات مکزیکی با اشاره به اینکه دو کشور از زمره تولیدکنندگان نفت در دنیا هستند گفت که نفت می‌تواند زمینه همکاری دو کشور باشد و افزود: ایران باید دید و نگرش دقیق‌تری نسبت به مکزیک داشته باشد.

سفیر مکزیک در تهران در رابطه با اظهارات تخت‌روانچی معاون وزیر خارجه ایران در سفرش به مکزیک در سال گذشته و ظرفیت ایران برای همکاری با مکزیک در زمینه پتروشیمی هم گفت: ایران و مکزیک در حال بررسی همکاری در این زمینه هستند.

وی توضیح داد: این موضوع در حال بررسی است و فکر می‌کنم به زودی بتوانیم در این زمینه با یکدیگر کار کنیم.

سفیر مکزیک در این زمینه افزود: هیأت تجار مکزیکی سپتامبر گذشته در سفر به ایران با معاون وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

این دیپلمات مکزیکی درباره افزایش حجم سفرهای توریستی و اینکه چه کسانی بیشتر به کشور طرف مقابل سفر می‌کنند نیز عنوان کرد: تعداد روادیدی که در این مدت صادر شده صد در صد افزایش داشته و شامل روادید توریستی و بازرگانی بوده است.

*تسهیلات برای هیأت‌های بازرگانی

وی با بیان اینکه سفارت مکزیک در تهران تسهیلات بیشتری را در اختیار هیأت‌های بازرگانی قرار می‌دهد، افزود: اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران قراردادی را با شورای تجارت مکزیک امضا کرده است و سازمان توسعه تجارت ایران و همچنین طرف مکزیکی در راستای سفر هیأت‌های مکزیکی کمک زیادی می‌کنند.

سفیر مکزیک درباره تسهیلاتی که دولت مکزیک برای حضور سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی ایران فراهم می‌کند نیز بر مشخص کردن چارچوب قانونی روابط تأکید کرد و آن را باعث اطمینان خاطر سرمایه‌گذاران و تجار دو کشور برشمرد و یادآور شد: پروسه مذاکره درباره توافقات در حال انجام است و اطمینان دارم در چند ماه آینده اجرایی خواهد شد.

کانچولا گوتینرز بر رفت و آمدها بین تجار و سرمایه‌گذاران دو کشور و برقراری ارتباطات گسترده بین آنها تأکید کرد و افزود: از طریق رفت و آمدها دو طرف شناخت بیشتری نسبت به همدیگر و ظرفیت‌های هم پیدا می‌کنند و در زمینه اقتصادی و بازرگانی دو کشور می‌توانند مکمل همدیگر باشند.

*از نزدیک لغو تحریم‌ها در ایران را دنبال می‌کنیم

این دیپلمات مکزیکی با بیان اینکه مکزیک از نزدیک لغو تحریم‌ها در ایران را دنبال می‌کند، گفت: رصد این تحولات به ما اجازه می‌دهد از ظرفیت‌های موجود برای پیشبرد روابط تجاری استفاده کنیم.






* ارقام موجود حجم تجارت از طریق کشور ثالث را شامل نمی‌شود

از سفیر مکزیک درباره حجم خیلی کم مناسبات تجاری بین دو کشور که در چهار ماهه سال گذشته بالغ بر 2.2 میلیون دلار بوده است و اینکه آیا بعد از توافق وین (برجام) حجم مناسبات تجاری و اقتصادی افزایش داشته است سؤال شد که وی خاطرنشان کرد: ظرفیت بالایی برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور وجود دارد. این رقم بیشتر از رقمی است که ذکر کردید، چرا که این رقم حجم تجارتی که از طریق کشور ثالث انجام می‌شود را شامل نمی‌شود و به همین خاطر رقم دقیقی نیست و قطعا از این میزان بیشتر است.

*ایران برای تجار مکزیکی هنوز شناخته شده نیست

کانچولا گوتینرز درباره ظرفیت‌های ناشناخته روابط ایران و مکزیک بیان کرد که ایران دارای بزرگ‌ترین بازار در منطقه خاورمیانه است و برای مکزیک که در حال یافتن بازار جدید در خاورمیانه است، ایران یک مقصد بسیار جذابی می‌باشد.

وی با اشاره به 12 قرارداد تجارت آزاد مکزیک با 46 کشور جهان، گفت: مکزیک یکی از سه کشور در جهان است که دارای بازار باز است و صادرات تولیدات کارخانه‌ای ما در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است. حجم صادرات مکزیک در یک سال در زمینه تولیدات کارخانه‌ای معادل حجم کل منطقه آمریکای لاتین در یک سال است.

سفیر مکزیک اضافه کرد: به طور میانگین 30 درصد حجم صادرات آمریکا شامل قطعات مکزیکی است و ما روابط تجاری با کشورهای عضو پیمان ترانس پاسفیک داریم و مکزیک می‌تواند مرکز مهمی برای صادرات بین‌المللی باشد. مکزیک همچنین جزو 10 مقصد توریستی دنیا است و سال گذشته 27 میلیون توریست به مکزیک سفر کردند و ظرفیت‌های فرهنگی، توریستی و تجاری مکزیک قابل توجه است.

وی یکی از دلایل اینکه حجم صادرات ایران به مکزیک بیشتر از صادرات مکزیک به ایران بوده را آن دانست که کشورش تجارت منطقه‌ای داشته و افزود: در آمریکای شمالی تجارت ما معادل یک میلیون دلار در دقیقه است که معادل 500 میلیارد دلار در سال است و مکزیک اقدام به گسترش تجارت با آمریکای لاتین و اروپا نیز کرده است.

کانچولا گوتینرز همچنین گفت: در حال بررسی برای یافتن بازار جدیدی در خاورمیانه هستیم و این بخشی از پروسه‌ای بوده که در حال انجام آن هستیم. علاوه بر آن، در حالی که شرکت‌های مکزیکی در ایران حضور داشتند، ولی ایران هنوز برای تجار مکزیکی خیلی شناخته شده نیست.






* فاجعه انسانی تاسف‌بار حاصل از بحران‌های منطقه

اوضاع کنونی خاورمیانه و تحولات سوریه، عراق و یمن از دیگر موضوعاتی بود که سفیر مکزیک درباره آن گفت‌وگو کرد. وی درباره حمله عربستان به یمن با بیان اینکه مکزیک در مجامع بین‌المللی نظرات خود را درباره بحران‌های سوریه و یمن و عراق عنوان کرده، اظهار داشت: فاجعه انسانی حاصل از این بحران‌ها بسیار تاسف‌بار است.

سفیر مکزیک عنوان کرد که کشورش برای مقابله با بحران پناهندگان سوری کمک مالی می‌کند.

وی افزود: همواره بر راه‌حل سیاسی و گفت‌وگو و رفاه غیرنظامیان که امری ضروری است، تأکید کرده‌ایم.

* مسئولیت بزرگ ایران در منطقه

این دیپلمات مکزیکی درباره نقش ایران در حل بحران‌های منطقه نیز گفت: ایران مسئولیت بزرگی به عنوان یکی از اصلی‌ترین بازیگران منطقه دارد و معتقدم اقدامات ایران می‌تواند بدون شک به حل مشکلات در منطقه کمک کننده باشد.

*انتخابات آمریکا

سفیر مکزیک در این گفت‌وگو که پیش از برگزاری انتخابات آمریکا انجام شد، از حدس زدن درباره نتیجه انتخابات خودداری کرد و افزود: باید به انتخاب مردم آمریکا احترام بگذاریم.

وی در پاسخ به این سؤال که دولت مکزیک بیشتر تمایل به پیروزی کدام یک از کاندیداها دارد؟ گفت: تصمیم گیری درباره انتخابات آمریکا مربوط به مردم این کشور است. مکزیک به این پروسه داخلی در این کشور احترام می‌گذارد و هیچ کدام برای ما ارجحیت ندارد.

این دیپلمات مکزیکی در عین حال گفت: ایده ساختن دیوار (که از سوی ترامپ مطرح شد) ایده خطرناکی است.

۱۳۹۵/۹/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...