علی وقفچی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نماینده مردم زنجان در خانه ملت، در گفتگو با خبرنگار نما، در تشریح جلسه عصر کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی، گفت: اعضای کمیسیون کشاورزی در جلسه بحث خسارت و زیان باغ دارن مازندرانی بر اثر بارش برف را دستور کار خود قرار دادند.
وی در ادامه افزود: قرار شد حداقل زیان باغ داران پرداخت شود که این موضوع باعث اعتراض نمایندگان گیلان و گلستان هم شد چراکه آنها معتقدند بارش برف و باران در استانهای آنها نیز خسارتهایی را بجا گذاشته است.
نماینده مردم زنجان در خانه ملت، در ادامه افزود: بررسی خسارت به کشاورزان بوشهری در خصوص گوجه فرنگی و پیاز خراسان شمالی را در دستور کار خود قرار دادند.
این بهارستان نشین در خصوص حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در کمیسیون جهت بررسی خسارت به باغ داران و کشاورزان بیان کرد: از مسئولان وزرات جهاد کشاورزی تنها معاون پارلمانی وزیر در جلسه کمیسیون حضور داشت.
وی افزود: من معتقدم با این نگاه وزیر جهاد کشاورزی شاهد نخواهیم بود که مشکلات کشاورزان و باغداران حل شود بلکه این گونه راه حل ها مسکنهای موقتی است که بحث کشاورزان ریشه ای حل نخواهد شد.
وقفچی در ادامه به بررسی لایحه حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی توسط اعضا اشاره و بیان داشت: مقدمات این لایحه در جلسات گذشته به تصویب رسیده بود اما مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاداتی جهت اصلاح این لایحه مطرح کرده بودند را در دستور کار خود قرار دادند.
وی بیان کرد: حمایتهایی از کشاورزان و باغ داران از سوی وزارت جهاد کشاورزی میشود دردی از کشاورزان و باغ داران درمان نمیکند.
وقفچی در ادامه بیان داشت: بحث نمایندگان در جلسه این بود که چرا باید کشاورزان برداشت محصول خود را در زمان بارش برف باران بگذارند.
وی در ادامه به بازار نابسامان گوجه فرنگی در کشور اشاره و بیان داشت: درحالی که اکثر کشورها آرزویشان این است که بتوانند گوجه فرنگی را در کشور خود بکارند اما بازار نابسمان گوجه فرنگی در کشور باعث ضررو زیان به کشاورزان شده است.
وی در ادامه با انتقاد به برنامه تولید و مرکز کاربردی مرکز آمار کشورمان گفت: برنامه های مرکز کاربردی آمار به گونه ای است که سرمایههی ملی ما تماکا به هدر میرود.
این نماینده زنجان در ادامه به بحران آب در کشور اشاره و بیان داشت: متاسفانه در کشور ما قوانین محکم و متقن یکپارچه وجود ندارد و تنها به دلیل این که داد و فریاد مردم در نیاید مسئولان بصورت مکسن وار که بیشتر جنبه تبلیغی تا عملیاتی دارد را انجام میدهند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در ادامه به خسارت 50هزار میلیارد خسارت باغ داران مازندرانی اشاره و بیان داشت: اگر از سوی مسئولان این میزان تحقق پیدا کند 25 هزار میلیارد به خسارت دیدگان اختصاص خواهند داد و سوال ما این است که این میزان پرداختی چه دردی از کشاورز و باغ دار درمان میکند؟
وقفچی، در گفتگو با نما:
نگاه وزیر كشاورزی به بهبود كشاورزی در كشور مقطعی است/ مسئولان وزارت كشاورزی از 50 هزار میلیارد تنها 25 هزار میلیارد را به باغ داران اختصاص خواهند داد
سخنگوی كمیسیون كشاورزی آب و منابع طبیعی، گفت: من معتقدم با این نگاه وزیر جهاد كشاورزی شاهد نخواهیم بود كه مشكلات كشاورزان و باغداران حل شود بلكه این گونه راه حل ها مسكنهای موقتی است كه بحث كشاورزان ریشه ای حل نخواهد شد.
۱۳۹۵/۹/۲۱