به گزارش نما به نقل از ایسنا، سال گذشته که تصمیم بر حذف یارانه برق گرفته شد در چهار ماه اول به دلیل محدودیتهای بودجه ای به اجرا در نیامد و این در حالی بود که در بخش برق باید سالانه ۵ هزار مگاوات سرمایه گذاری صورت بگیرد اما پرداخت بخشی از درآمدهای وزارت نیرو از محل فروش برق به سازمان هدفمند سازی یارانه ها باعث ایجاد محدودیت میشد.
این مساله که موجب گلایهبرقیها و وزیر نیرو شده بود بهطوری که به گفته چیتچیان صدرنشین وزارتنیرو وجود این یارانه مشکلاتی زیادی را به وجود آورده و این صنعت نمیتواند برنامههای خود را آن طور که صلاح است پیش ببرد.
بر اساس دستور رییس جمهور و پیگیریهای وزارتخانه قرار است که طی ماههای آینده یارانه صنعت برق بهطور کامل حذف شود و که به گفته جهانگیری معاون اول رییس جمهور روند گذشته پرداخت یارانه از اشتباهات بزرگی بود که دستگاهها را با مشکل مواجه می کرد و باعث شده بود حتی در مواقعی وزارت نیرو و برخی قسمتهای آن در تامین هزینه های جاری خود با مشکل مواجه شود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت ۷۵ هزار مگاواتی صنعت برق کشور نشان از درایت و پشتکار فعالان و مدیران این صنعت است، گفت: رشد مصرف برق صنایع در سال جاری در مقایسه با سال گذشته بیانگر حمایت صنعت برق کشور از چرخیدن چرخ های توسعه کشور است.
بهگفته جهانگیری برای تأمین بودجه پروژه های عمرانی صنعت آب و برق، دولت حمایت لازم را خواهد داشت، اما با توجه به کمبود منابع مالی دولت، وزارت نیرو باید سعی کند با افزایش بهره وری و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی بهدنبال تکمیل پروژه های عمرانی خود باشد. بخش خصوصی باید در طرحهای آب و برق وارد شود، اما این طرح ها باید برای این بخش سودآور باشد تا انگیزه ورود داشته باشد.
فاصله زیاد قیمت تمام شده و آنچه از مردم اخذ میشود در صنعت برق مشکلاتی را بهوجود آورده بود اما در نهایت این مساله میتواند گام موثری در ارتقای این صنعت باشد.
بار یارانه از دوش وزارت نیرو برداشته میشود
سالانه ۳۶۰۰ میلیارد تومان از محل فروش برق از وزارت نیرو برای پرداخت یارانه دریافت می شد كه پارسال به ۲۲۰۰ میلیارد تومان كاهش یافت و طبق گفتههای معاون اول رییسجمهور این رقم در ماههای آتی به صفر خواهد رسید.
۱۳۹۵/۹/۲۷