به گزارش نما به نقل از ایران - سهامالدین بورقانی : شب یلدا از جمله موقعیتهایی است که ایرانیها علاوه بر تفأل به حافظ و شب نشینی و دورهمیهای خانوادگی، گوشه چشمی هم به قاب جادویی دارند تا شاید تلویزیون در بلندترین شب سال همراه خوبی برایشان باشد، اما فقط شاید؛ چراکه رسانه ملی سال هاست موفق نشده محصول دندانگیری بویژه در مناسبتهای مختلف برای مخاطبان روی آنتن ببرد. سه شنبه شب و درآخرین شب پاییز سال 95 هم تلویزیون همین معضل را داشت و بسیاری ترجیح دادند از نزاعها و حاشیههایی که جام جم گرفتارش شده بود فاصله بگیرند. برنامههای شب یلدای امسال تنها روی کاغذ خوب به نظر میرسید، اما زمان پخش که فرا رسید، ستاره سینما نتوانست جلوی دوربین بنشیند، یک مجری قهر کرد، خوانندهای اجازه صحبت پیدا نکرد و فقط خواند و خوانندهای دیگر اجازه خواندن پیدا نکرد و فقط صحبت کرد.
گلزار به تلویزیون نیامد
در حالی که تهیه کننده ویژه برنامه شب یلدای شبکه 5 سیما از چند روز قبل، حضور محمدرضا گلزار را در این برنامه اعلام کرده بود، در روز ۳۰ آذر ماه اعلام شد که گلزار به این برنامه نمیآید. تهیهکننده هم در ادامه نامهای منتشر کرد و در بخشی از آن توضیح داد: «روز گذشته خبر عجیب و خاصی درباره حضور دوست خوبم محمدرضا گلزار در برنامه منتشر شد. تیم سازنده از مدتها پیش با محمدرضای عزیز در گفتوگو بوده تا مقدمات حضورش در تلویزیون میسر بشود و این حضور را اتفاق مبارک و مثبتی میدانستیم اما روز گذشته برخی از افراد با اهداف کاملاً مشخص و با انتشار اخبار کذب و دروغ تلاش کردند که این مسیر را مختل کنند و یک رقم حیرتآور و دروغ را بهعنوان بهای حضور این ستاره مطرح کردند که در نهایت با این نابرادریها مانع اتفاقی مثبت در شب یلدای تلویزیون شدند.» احسان کرمی هم که پیش از این رسماً از سوی شبکه تهران بهعنوان مجری برنامه معرفی شده بود، با انتشار ویدئویی در اینستاگرام از انصراف خود از اجرای برنامه «ناردونه» خبر داد و نوشت: «با توجه به دروغ پراکنیها و حواشی به وجود آمده در خصوص دستمزد 100 میلیونی آقای محمدرضا گلزار برای حضور در برنامه من در شب یلدا و تلاش یکی از مجریان برای حضور نداشتن ایشان که موفق هم بود از اجرای برنامه ویژه شب یلدا عذرخواهی میکنم.»
بیشتر افرادی که در ویژه برنامههای شب یلدای تلویزیون اجرا را برعهده داشتند، به لحاظ اجرا و سطح دانش، از ضعیفترین و غیرحرفهایترینها بودند. علی ضیاء، فرزاد حسنی، مژده لواسانی و... که هر چند سابقه آنها کم نیست، اما همواره زیر تیغ نقدِ بیشتر اهالی فن بودهاند.
مهران مدیری هم نیامد
برنامه «مثبت یک» با اجرای علی ضیاء که از شبکه اول سیما پخش شد هم از حاشیههای مربوط به حضور میهمان دور نبود. مهران مدیری قرار بود در این برنامه حضور داشته باشد، اما در نهایت تنها به تماس تلفنی با او اکتفا شد. مدیری درباره حواشی پیرامون «دورهمی» در چند روز گذشته اعلام کرد که حرفهایی که میزند نه سیاسی است و نه سفارش صداوسیما. وی در پاسخ به سؤالی درباره حاشیههای اخیری که برایش ایجاد شده، گفت: همیشه گفتهام فضای مجازی فضای عجیبی است. ما در شرایط و کشوری زندگی میکنیم که فضا، بشدت سیاسی است و هرچیزی تعبیر سیاسی دارد. حتی اگر تعبیر شما از چیزی که میگویید سیاسی نباشد. کمی هم کم لطفی مطبوعات است که جبهه میگیرند و چیزهای عجیبی مینویسند.
بنیامین میخواست قهر کند
«حرف تو برف» هم برنامه ویژه شبکه 3 با اجرای فرزاد حسنی برای شب یلدا بود. پیش از شروع این برنامه خبری در فضای مجازی مبنی بر جلوگیری از پخش ترانههای این خواننده در تلویزیون منتشر شد؛ بنیامین که در برنامه حاضر شد و مجری هم تنها به گفتوگویی کوتاه با او بسنده کرد، خبر تأیید شد. ضمن اینکه این خواننده در بخشی از صحبتهایش به این نکته اشاره کرد که اجازه اسم بردن از فیلم در حال اکرانش را ندارد. جواد نوروزبیگی، تهیهکننده «سلام بمبئی» هم صبح دیروز گفت: بنیامین به خاطر این مسائل میخواست قهر کند و مقابل دوربین حاضر نشود. محمد معتمدی خواننده موسیقی سنتی ایران هم میهمان دیگر همین برنامه بود، اما به او تنها اجازه اجرا داده شد و گفتوگو به ناگهان حذف شد.
این مسأله سبب شد تا معتمدی نامهای خطاب به رئیس رسانه ملی بنویسد. در بخشی از این نامه آمده است: «اگر در رسانه شما به کسانی بیحرمتی شود که نماینده نوعی تفکر در جامعه هستند این بیحرمتی نه به یک شخص بلکه بیاحترامی به نوعی اندیشه است. اندیشهای که جای خالی آن امروز در رسانه ملی بشدت احساس میشود و شاید به همین دلیل است که این رسانه با ریزش عظیم مخاطب مخصوصاً در میان قشر فرهیخته جامعه روبهرو شده است.» اینها همه حاشیههای برنامه فرزاد حسنی نیست. پیرمرد 93 سالهای هم میهمان او بود که تاکنون 5 بار ازدواج کرده و با همسر آخرش 50 سال اختلاف سن دارد و گفت برای خالی نبودن عریضه زن گرفته است. وی همچنین گفت: «زن سومم هم مالی نبود.» این اظهارات ضد زن اعتراضها و واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی داشت و انتقادهای زیادی هم نسبت به شیوه اجرای حسنی مطرح شد.
خندوانه معمولی بود
«خندوانه» اما از معدود برنامههایی بود که به دلیل پیشینه و استقبالی که از آن شده بود، خیلیها را منتظر گذاشته بود تا دست کم این برنامه طنز بتواند تماشاگران را سرگرم کند. هرچند رامبد جوان هم در آغاز سری جدید برنامهاش نتوانست چندان کامیاب باشد؛ خندوانه که بی«جناب خان» روی آنتن رفت، غافلگیری خاصی نداشت و بسیار معمولی بود. البته برخی گمانه زنیها هم نشان میداد که علت حضور نیافتن جناب خان عروسک محبوب خندوانه، به دلیل اختلاف سازندگان برنامه با مالک این عروسک بوده است. از گذر انتقادات وارد بر صداوسیما، اما اتفاق خجسته سهشنبه شب در برنامه «چشمشب روشن» با اجرای محمد صالحاعلا در شبکه 4 بود که با دعوت از «عثمان محمدپرست»؛ دوتار نواز خراسانی، ساز او را علنی نمایش داد.
سهشنبه شب و در برنامههای مختلف سیما البته هنرمندانی مثل لیندا کیانی، داریوش اسدزاده، بهنوش بختیاری و... در استودیوها حاضر شدند و گپ زدند و فال گرفتند؛ اما هیچ کدام از این برنامهها نه کارگردانی خوبی داشتند، نه متنی قدرتمند و نه به نظر میرسید خودِ سازندگان میدانستند چه میخواهند. مشکلی که تاکشوهای تلویزیون سال هاست دچار آن است.
آنتن سرگردان «سیما» در بلندترین شب سال
شب یلدا از جمله موقعیتهایی است كه ایرانیها علاوه بر تفأل به حافظ و شب نشینی و دورهمیهای خانوادگی، گوشه چشمی هم به قاب جادویی دارند تا شاید تلویزیون در بلندترین شب سال همراه خوبی برایشان باشد، اما فقط شاید؛ چراكه رسانه ملی سال هاست موفق نشده محصول دندانگیری بویژه در مناسبتهای مختلف برای مخاطبان روی آنتن ببرد.
۱۳۹۵/۱۰/۲