نسخه چاپی

رشد اقتصادی ایران امسال به 6 درصد می رسد

مشاور اقتصادی رییس جمهوری پیش بینی كرد: با افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی، كاهش نرخ سود و بهبود تقاضای داخلی در پایان امسال رشد اقتصادی كشور به بیش از 6 درصد افزایش یابد.

به گزارش نما به نقل از ایرنا: مشاور اقتصادی رییس جمهوری پیش بینی کرد: با افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی، کاهش نرخ سود و بهبود تقاضای داخلی در پایان امسال رشد اقتصادی کشور به بیش از 6 درصد افزایش یابد.

مسعود نیلی در چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت افزود: رشد مخارج هزینه و عمرانی دولت نیز در بهبود شاخصه های اقتصادی ایران اهمیت دارد و ممکن است امسال رشد اقتصادی کشور حتی به بیش از 7 درصد نیز برسد.

مشاور اقتصادی رییس جمهوری اظهار داشت: دولت در لایحه بودجه عمرانی و جاری در سال 1395 نسبت به سال 1394 مخارج زیادی داشت و این موضوع نیز می تواند در بهبود تقاضا و رشد اقتصادی در سال 1395 و 96 نیز بسیار تاثیر گذار باشد.

وی بر رشد پایدار اقتصادی تاکید کرد و افزود: رشد اقتصادی کنونی کشور ناشی از استفاده از ظرفیت های خالی اقتصادی است که سبب خواهد شد بدون انجام سرمایه گذاری فعلا رشد اقتصادی کشور محقق شود.

نیلی با اشاره به رشد سرمایه گذاری در کشور اظهار داشت: متاسفانه متوسط رشد سرمایه گذاری از سال 90 تاکنون در کشور منفی بوده و این سبب شده که ما نتوانیم رشد اقتصادی پایدار خود را تداوم بخشیم.

وی گفت: رشد اقتصادی فعلی کشور با استفاده از ظرفیت های خالی محقق شده که قبلا سرمایه گذاری ها آن انجام شده بود اما ما از این سرمایه گذاری ها به نحو مناسب استفاده نکرده بودیم.

چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت ششم تا هشتم دی ماه جاری و با حضور صاحب نظران و با محورهایی چون کیفیت، بهره‌وری و تعالی سازمانی، کارآفرینی و حاکمیت شرکتی در مرکز همایش های برج میلاد در حال برگزاری است.

نیلی گفت: بدون شک افزایش 120 تا 150 درصدی تجارت خارجی، رشد بخش ساختمان کشور با ساخت 600 تا 700 هزار مسکن ، افزایش تولید و بهبود دسترسی به بازار و افزایش قیمت نفت به 50 تا 55 دلار در هر بشکه عامل تحرک و رشد اقتصادی ما در سال آینده خواهد بود.

مشاور اقتصادی رییس جمهور با بیان این که امسال و سال آینده تحرک بازار موتور محرکه اقتصاد ملی ما خواهد بود، یاد آورشد: برای تداوم رشد اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری بیشتری هستیم لذا باید از تمام ظرفیت های اقتصادی بخش خصوصی و منابع خارجی استفاده کنیم.

وی گفت: برا ی رسیدن به رشد پایدار اقتصادی باید به دو عامل رشد اقتصادی ناشی از برونگرایی و رشد ناشی از عملکرد بخش خصوصی توجه جدی داشته باشیم و باید با کشورهای مختلف جهان همکاریهای اقتصادی خود را توسعه دهیم.

وی با اشاره به فعالیت 300 شرکت ایرانی در حوزه صنعتی و معدنی گفت: تا سال 93 شاخص فروش این شرکت ها کمتر از تولید بود اما از سال 94 به بعد فروش آنها بیش از تولید شد و این شاخص نشانه های بهبود تقضا در بازار کشور را نشان می دهد.

نیلی افزود: با آغاز تحریم ها میزان صاداران نفت ایران به 900 هزار بشکه رسید و تا زمستان سال گذشته یک میلیون بشکه بود، اما با اجرایی شدن برجام در شش ماهه شهریورماه امسال میزان صادارات نفت به سه میلیون و 800 هزار بشکه رسیده است.

وی گفت: ایران در زمان اوج قیمت نفت از بازار خارج شد و در بدترین شرایط قیمت نفت خام 40 دلاری به دنبال ورود به این بازار بود و عده زیادی مخالف ورود ایران به بازار بودند اما وزیر نفت تاکید کرد که با افزایش سهم خود باید وارد بازار شویم.

وی گفت: طرح فریز نفتی که عربستان مطرح کرد و همه کشورهای صادر کننده نفت با آن موافق بودند، سهم ما در اوپک کاهش پیدا می کرد اما با دیپلماسی موفق نفتی سهم ایران یک میلیون بشکه افزاشی یافت و قیمت نفت نیز به حدود 50 دلار رسید.

نیلی افزود: با اجرایی شدن برجام و اتفاقات مناسب به نفع ایران ارزش افزوده نفتی بیشتر شد به طوری نسبت به تولید ناخالص داخلی منفی 37.4 درصد بخش نفت در سال 91 در 6 ماهه سال 95 به بیش از 60 درصد افزایش یافت.

۱۳۹۵/۱۰/۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...